Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
už při nadpisu mi bylo jasný jaká diskuze tě k tomu vedla ![]()
jj,mám
ne přímo účet,ale založený stavebko,o kterým doma neví-mám ho založený už nějakej rok,dlouho jsem tam nic neposílala,ale od doby co jsem zjistila,že jsem těhu tak posílám pravidelně ![]()
a jo z důvodu abych nezůstala s holou řiťkou
kdyby náhodou
Příspěvek upraven 01.02.12 v 17:43
No my sme to vyřešili tak, že po svatbě sem svůj účet zrušila a máme jen ten manželův, ke kterému znám heslo a většinou ho obstarávám, protože on si s počítačem moc nerozumí. Ještě máme spořící kartu, kde chodí každý měsíc nějaká ta koruna trvalým příkazem z běžného účtu. No a tento účet je psaný zase na mě. ![]()
Krom toho máme stavebko. Já buřinku, manžel lišku. ![]()
Příspěvek upraven 01.02.12 v 17:46
Ja mam svuj ucet, kde mam penize a jsou to moje penize… a tajny teda neni, mela jsem ho uz pred vztahem.
Manzel o nem vi.
My máme s přítelem společný, který je na mě a on je disponent. Tam měsíčně posíláme každý cca 5k (nájem, služby, běžné výdaje, nákupy na aukru nebo nepředvídané výdaje). Pak máme každý svůj normální a každý svůj spořící. Nejsme manželé, jen na hromádce ![]()
Mám hrubý přehled o tom, kolik bere on a on zase, kolik beru já. Občas si řekneme, kolik máme na spořících:-) V obchodech platíme střídavě. Já většinou jídlo, on auto. Když má jeden peníze a druhý nemá, tak si pomůžeme. Nějak to nehrotíme. Ted čekáme mimčo, tak jsem zvědavá, jak to půjde.
Pro strýčka příhodu (kdyby ruplo jemu nebo mi v bedně) mám svůj spořící, ze kterého teda občas čerpám. Žádný zázrak to není, ale na 2 nájmy dopředu mi to dá
Ale jak říkám, tajný není, jen občas ta částka ![]()
Me se líbí ta obálková metoda:) zatím mám doma jen kasicku, původně na dovolenou, ale ted se zmenila na mimco a házíme tam vsechny drobné,clovek by neveril kolik to mesíčně dá:) Ale také přemýšlým o nejaké tajné obálce. Člověk nikdy neví, že? A účet sice mám jen svůj, ale tam se přede mnou ty peníze těžko schovávají:)
![]()
my mame obalku, na kterou setrime spolecne, + mam navic nejake ,,drobne" v pokladnicce, tak ani nevim kolik tam lezi ![]()
ja jelikoz ziju zatim s dcerkou sama, tak nemusim pred nikym tajne schovavat ![]()
obalky mam jen pro muj prehled a je to na udalosti par mesicu dopredu ![]()
ale pro pripad nedejboze vyhoreni, vykradeni to asi presunu na ucet a povedu si sesitek
. ted si tam chci hlavne odkladat penize na skolu, platim za jeden semestr 260 eur a az skolu dodelam, tak si tam budu odkladat na moje zadni vratka
. i kdyby stovku mesicne, dobra pak je.
pak mam teda zalozeny stavebko, je pro dceru,ale psany na me. to zas abych nepotrebovala ex souhlas k jeho pripadnemu zruseni,kdyz tam nic nespori.
no a pak mam malinky byt, zatim na hypo, ale toho se nikdy nevzdam. to jsou zadni vratka pro kohokoliv z rodiny. kdyz nebudou treba, tak pro dceru do zacatku
![]()
Tu diskusi jsem četla a přemýšlela. Mám svůj účet. Oba máme sice finance společné, neřešíme kdo co platí atd., ale máme oba svoje účty, plus k tomu jeden spořící společný. Ale tam jen spoříme do budoucna, aby se nám to víc zhodnocovalo. Je pravda, že ani na rodičáku nepřestanu pracovat - pouze při mateřské si dám pohov, tak přiznávám, že tohle neřeším. Na partnerovi - brzy již manželovi - nejsem finančně závislá a nebudu ani při dítěti, ani mateřské, ani rodičovské, takže takhle to neřeším.
Ví dobře, že kdybych odešla, mám za co a mám kam… takže ten impuls, proč jste to v diskusi začali řešit se nás snad netýká…
Ale jinak si myslím, že je správně, aby se žena snažila být nezávislá - ať už je to obálkou, účtem, prasátkem, čímkoli
Pak je to i více rovnocenné partnerství, přesně jak jste říkaly v předešlé diskusi, a ten chlap ví, že když cokoli, máte se žena za co „vzbouřit“ a nemusí s chlapem zůstat jen proto, aby ona a dítě neumřeli hlady a zimou, že nemají kde žít… ![]()
Sice to každýmu radím, ať má pro strejčka něco ulitýho, ale já pitomec mám většinu peněz u přítele na účtu, aby se to líp úročilo
Zas u nás to klape, a mám majeteček
psaný na sebe a hlavně nejsem vadná pardon vdaná. ![]()
Mmch tajný účet v manželství - no nevím, kdyby došlo k rozvodu, tak jestli by to nešlo nějak vyhmátnout a ty peníze pak nebyly součástí SJM. To je spíš taková řečnická otázka pro právníky. ![]()
Gina108 píše:
Mmch tajný účet v manželství - no nevím, kdyby došlo k rozvodu, tak jestli by to nešlo nějak vyhmátnout a ty peníze pak nebyly součástí SJM. To je spíš taková řečnická otázka pro právníky.
Jojo, to je samozřejmě pravda ![]()
Pořídila jsem si kasičku,kam jsem si chtěla každý měsíc něco málo odložit…skončilo to tak,že budu muset jít po pokladničce,která nejde otevřít a v případě nouze vybrat
max rozbít a to mi bude doufám líto
jedno tema me privedlo k zamysleni a to jestli my damy mame tajny ucet pro strycka prihodu, jestli jsou to obalky, ucet, jake penize tam bokem strkame
ja mela v dobe manzelstvi takovou obalku a tam jsem setrila kazdou vetsi kovovou, co jsme dostali od babicek, mamka jelikoz vedela, tak tajne k prilezitostem dala a oficialne jen malickost (narozeniny, svatek, vanoce) nebo kdyz jsem neco prodala po dcerce.
zachranilo mi to po rozchodu krk a to doslova.
ted mam nekolik obalek, kazdou na neco, poschovavane po byte. ale na radu wiolly to budu resit uctem.
zajimalo by me kolik nas tu takovych je a jak to dela

kdyz totiz vidim kolik maminek trpi a zustava ve vztahu jen kvuli financim, je mi smutno