Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám svůj spořící účet, ale že by byl tajný, to ne. Máme s manželem rozdělené finance, na všechno (inkaso, malá, dovolená) se skládáme napůl, když něco kupujeme do bytu, tak se většinou střídáme. Nebo to koupí ten, kdo to chce - pokud o to druhý až tak nestojí.
Vyhovuje mi to tak, nechtěla bych, aby manžel (nebo manželka) v den výplaty udělal stojku.. ![]()
rohlice píše:Wiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
Hm, tak ja žiadneho strýčka nečakám, peniaze sú všetky spoločné a na účtoch. Presnejšie, na manželových účtoch, ale na internetbanking mám heslá. Žiaden majetok nie je písaný na mňa. Možno som tu jediná naivná, ale svojmu manželovi verím.Verím, že by ma nenechal „na holičkách“, keby k niečomu došlo…
hele já taky věřím,že by mě v tom nenechal vykoupat,ale nechtěla bych na něm bejt úplně závislá,právě i proto,že všechno má psaný jen na sebe a manželé nejsme
Jako jeho byt prodat a svůj CELÝ přepsat na něj? Proč? Nejste tam psaní aspoň oba? Pak by to logiku jakouš takouš mělo…(i když s věcma nakoupenýma za jeho byt by ti odešel, asi těžko by ti ve vyhrocené situaci dával půlku).
nejsi za prudiče
jsem zvyklá,že každej kdo se to dozví mě má za magora
já musela nebo musela,no musela,„nesměla“ jsem na sebe mít nic napsanýho víš,kvůli „průšvihu“ z doby co jsme spolu ještě nebyli,sice to teď koncem roku pominulo to „nebezpečí“,že by mi něco mohlo bejt odebráno,ale to mám jako za ním jít a říct"hele miláčku už mi nehrozí,že by mi byt vzali,co takhle abys mi ho zase vrátil"to jako neudělám
a psát nás tam oba
já jako najednu stranu naivně věřim,že kdyby se něco stalo,že s malou by mě nevyhodil a nechal mi to tu
a jestli jo,tak má životku psanou na mě tak bych ho asi zabila
myšleno jako fór,vim,sice blbej,ale…
A co takto „prusvih je prec, mozeme sa kludne zobrat“? Tak by si automaticky dostala naspat „svoju“ polovicu majetku
a nebola by si viac za magora, ale za pocestnu pani ![]()
ave píše:Gabika píše:Taky jednu takovou znám. Manžel se zamiloval jinde a kamarádka odcházela s pár igelitkama. Na první dva měsíce jsem ji musela půjčovat na nájem.
Hm, tak ja žiadneho strýčka nečakám, peniaze sú všetky spoločné a na účtoch. Presnejšie, na manželových účtoch, ale na internetbanking mám heslá. Žiaden majetok nie je písaný na mňa. Možno som tu jediná naivná, ale svojmu manželovi verím.Verím, že by ma nenechal „na holičkách“, keby k niečomu došlo…
Nechci šťourat, jen nechápu, jak si můžeš být tak jistá.
Tiez som si ista. Sme jedna rodina, jedna domacnost, jedna kopa penazi. Ale okrem toho ze chlapovi verim lebo je to proste moj chlap, tak trochu mu verim, lebo sme obaja nudne malomestiacke konzervy majuce vzor v nudnych nerozvedenych konzervativnych rodicoch, prarodicoch a surodencoch ![]()
Rozvod/milenec/neplatit na deti by bol v nasej sirsej rodine taky prusvih, ze „vinnik“ by sa musel stahovat mimo republiku ![]()
Bábi Zlopočasná píše:rohlice píše:A co takto „prusvih je prec, mozeme sa kludne zobrat“? Tak by si automaticky dostala naspat „svoju“ polovicu majetkuWiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
hele já taky věřím,že by mě v tom nenechal vykoupat,ale nechtěla bych na něm bejt úplně závislá,právě i proto,že všechno má psaný jen na sebe a manželé nejsme
Jako jeho byt prodat a svůj CELÝ přepsat na něj? Proč? Nejste tam psaní aspoň oba? Pak by to logiku jakouš takouš mělo…(i když s věcma nakoupenýma za jeho byt by ti odešel, asi těžko by ti ve vyhrocené situaci dával půlku).
nejsi za prudiče
já musela nebo musela,no musela,„nesměla“ jsem na sebe mít nic napsanýho víš,kvůli „průšvihu“ z doby co jsme spolu ještě nebyli,sice to teď koncem roku pominulo to „nebezpečí“,že by mi něco mohlo bejt odebráno,ale to mám jako za ním jít a říct"hele miláčku už mi nehrozí,že by mi byt vzali,co takhle abys mi ho zase vrátil"to jako neudělám
a psát nás tam oba
já jako najednu stranu naivně věřim,že kdyby se něco stalo,že s malou by mě nevyhodil a nechal mi to tu
a nebola by si viac za magora, ale za pocestnu pani
Tak to si dovolín nesouhlasit, tím by to podle mě nevyřešila. Byt byl na chlapa napsát před uzavřením manželství, nespadal by tedy do SJM a v případě rozvodu by nedostala nic. Jo, kdyby umřel, tak jo. Dědila by… ![]()
Já jsem za, půlku zpátky přepsat hned, svatba nesvatba. ![]()
Jo a co se týče té pojistky, raději bych se podívala do pojistných podmínek, zda smrt násilným trestným činem není ve výlukách. ![]()
Máme každý svůj účet, peníze jsou společné.
Na účtě máme každý +- stejně, kdyby náhodou k něčemu došlo(já doufám, že ne) tak s holým zadkem nezůstanu.
me k takovymu mysleni donutili taky az problemy v manzelstvi a nasledny rozvod.
ted mam pritele, zatim spolu nezijem,ale planuje se. vcera jsme spolu meli rec o mem „tajnem“ uctu. takze zas tak tajny taky neni, ale je muj ![]()
ja mam tedy zatim obalku kvuli skole, kam setrim. na normalnim uctu co mam, bych to utratila, znam se. a az dodelam skolu, snad
, tak si budu setrit jentak. zadni vratka a kdyz nebudou treba, tak hezka dovolena ![]()
ale uz nikdy nedovolim, abych na nekom byla zavisla, az tak moc abych nemohla mit ani svou hrdost ![]()
Wiolla píše:rohlice píše:Wiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
nejsi za prudiče
a psát nás tam oba
Ahááá.
A hned by se vidělo, kdo je a kdo není charakter.
Jinak jo, já bych mu to řekla. Něco jako: „Hele, nebezpečí pominulo, pojďme narovnat dočasný stav a půlku bytu napsat zpátky na mě. Jako já ho nechci vrátit celý, že jo, když ty jsi prodal svůj, ale napsané fifty fifty mi to přijde fér. Co ty na to?“
(Jestli to ovšem chceš zjišťovat. Nicméně kdy jindy, než když jsou vztahy OK? Až (pokud někdy) nebudou, bude pozdě…)
Souhlasím s Wiol. Rohli, řekni si o přepsáni poloviny zpět na Tebe dokud jsou vztahy ok. Nechtěj ho celý, to by si mohl myslet, že plánuješ, že ho opustíš
. Ale řekni mu, žijeme tu jako rodina, budeme to mít fifty fifty. Myslím, že když mu to řekneš normálně není na tom nic špatného..
A k tématu. Tajný účet mám
. Ale výpisy se válí všude možně, takže není zas až tak tajný, akorát o něm nemmluvím. Posílám tam peníze, které chci na něco našetřit a kdybych je měla na norm. účtu tak je rozfofruju
. Takže ano, rezerva se hodí vždy ![]()
Tak taky ucet na rezervu mam tiez, a to dokonca dva
Jeden sa volal na mimino, a druhy na duchod … mimino je pisany na mna, duchod na manzela. Ale posiela tam prachy len manzel, ma na starosti internetbanking, nech do toho rype len jeden, aby mal prehlad. Tak sme na ucte na mimino nasetrili na auto …
Kallkapa píše:Wiolla píše:Souhlasím s Wiol. Rohli, řekni si o přepsáni poloviny zpět na Tebe dokud jsou vztahy ok. Nechtěj ho celý, to by si mohl myslet, že plánuješ, že ho opustíšrohlice píše:Wiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
nejsi za prudiče
a psát nás tam oba
Ahááá.
A hned by se vidělo, kdo je a kdo není charakter.
Jinak jo, já bych mu to řekla. Něco jako: „Hele, nebezpečí pominulo, pojďme narovnat dočasný stav a půlku bytu napsat zpátky na mě. Jako já ho nechci vrátit celý, že jo, když ty jsi prodal svůj, ale napsané fifty fifty mi to přijde fér. Co ty na to?“
(Jestli to ovšem chceš zjišťovat. Nicméně kdy jindy, než když jsou vztahy OK? Až (pokud někdy) nebudou, bude pozdě…). Ale řekni mu, žijeme tu jako rodina, budeme to mít fifty fifty. Myslím, že když mu to řekneš normálně není na tom nic špatného..
Tak já jsem asi hajzl, ale chtěla bych zpátky přepsat všechno. A pak klidně svatbu s jasným vyrovnáním s čím kdo do vztahu šel.
tak ja neviem, ale pokial ste manzelia je uplne jedno na koho je pisany ucet, financie su spolocne, aj tie vselijake stavebne sporenia co tu spominate…
inac ked vidim ako tu pisete o muzoch co sa zo dna na den zmenia tiez mam chut tajne si sporit… stanem sa totalnou pesimistkou tolko je tu katastrofalnych pribehov
ja mam nastastie svoj vlastny byt, takze keby ma nas.al, co dufam nespravim tak ho pekne vysackujem do jeho bytu a peniaze s ktorymi narabam ja, lebo on nema cas ani chut (hlavne ze ma vystudovane bankovnictvo
) rozdelim na polovicu a je to… ale zadne vratka nikdy nie su zle…
My máme jeden ůčet-proč platit 2× poplatky? Po svatbě jsem manželův zrušila
-u něho to bylo jednodužší.Ale on ani neví kolik máme peněz-o ůčetnictví se nestará.Když potřebuje peníze tak si vezme.Ale mám i svou tajnou rezervu-tak jako i manžel
.Ale nemáme to na ůčtě.
Marka76 píše:
My máme jeden ůčet-proč platit 2× poplatky? Po svatbě jsem manželův zrušila-u něho to bylo jednodužší.Ale on ani neví kolik máme peněz-o ůčetnictví se nestará.Když potřebuje peníze tak si vezme.Ale mám i svou tajnou rezervu-tak jako i manžel
.Ale nemáme to na ůčtě.
to je odtajnena rezerva ked si o nich navzajom viete ![]()
Marka76 píše:
My máme jeden ůčet-proč platit 2× poplatky? Po svatbě jsem manželův zrušila-u něho to bylo jednodužší.Ale on ani neví kolik máme peněz-o ůčetnictví se nestará.Když potřebuje peníze tak si vezme.Ale mám i svou tajnou rezervu-tak jako i manžel
.Ale nemáme to na ůčtě.
My máme účtů několik a poplatky neplatíme žádné
![]()
Máte pravdu, z právního hlediska pokud jste manželé a nemáte předmanželskou smlouvu, tak ty peníze spadají do společného jmění manželů. A lze všechny Vaše tajné účty dohledat a patří to do společného jmění, které se bude dělit. Nedohledatelné jsou obálky.