Máte tajný účet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.7.12 22:17

Přecejen dost osobní téma, tak radši anonymně: Já mám svůj účet naprosto veřejně. Finance máme s manželem společné, ale výplata nám chodí každému na vlastní účet plus máme ještě další účelové účty bokem. Všechny jsou v jedné bance, vedené zadarmo, s převody v reálném čase, takže vždycky po výplatě poplatíme, co je potřeba, převedeme určenou částku na spoření a pak peníze mezi našimi účty popřehazujeme, podle toho, kdo bude ten měsíc co platit, abysme nakonec měli oba zhruba stejně. Dispoziční práva vzájemně nemáme. Když se stane, že jeden platí víc (velké nákupy, benzín a podobně) a peníze mu dojdou, tak se to zase srovná. Zatím nám to tak vyhovuje. Spořící účet, kam střádáme peníze na plánované větší výdaje, které se platí jednou za rok, je vedený na mě a udělali jsme to tak proto, že manžel má dvojnásobný plat, tak abych měla rezervu „kdyby něco“. To „něco“ může být jak rozchod tak třeba nehoda, po které skončí muž v bezvědomí v nemocnici (pevně doufám, že ani jedno se nestane).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 14:09

Mám účet od narození syna vedený na synovo jméno, posílám mu tam každý měsíc nějaké korunky, a vybrat mohu jen já jako zák. zástupce :-) jinak já mám tu skartu, svůj účet jsem zrušila ( naši mě využívali kvůli kontokorentu ) a přítel účet má a platí z toho byt, a já většinou nákupy :-) takže to máme takto :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.15 11:12

Tajný účet v bance

Prosím o zachování anonymity, jde o finance.
Pokud Manželka za trvání manželství tajně založí běžný účet u banky s kontokorentem, dispoziční právo a přehled má tedy jen ona, spadá tento účet v případe rozvodu do SJM? A pokud ano, má manžel právo si v té konkrétní bance vyžádat informace o tomto účtu nebo na to nemá nárok a nikdo se s ní bavit nebude? Máte někdo zkušenost, připadně pracujete v bance? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
11117
1.3.15 11:19

Obecne plati, ze do SJM patri vse co bylo nabyto behem manzelstvi. teda pokud na uctu nejsou penize prokazatelne nabyte pred manzelstvim, tak patri do SJM i kdyz je ucet veden jen na jednoho z manzelu. ale i kdyz patri do SJM, tak dispozicni pravo ma pouze ten, na koho je ucet veden.
(aspon jsme se to tak ucili, pravda je tomu par let :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.15 11:20

Ano, v případě rozvodu to spadá do SJM a v bance vám bohužel nikdo informace nedá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.15 12:03

Děkuji oběma za informace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.15 13:15

Já mám účet, kde mám ulitých asi 250 tisíc, ale přítel o tom víc. Jsme spolu 9 let skoro jak manželé, a nemám žádný společný účet, nechtěla bych to.

• Citovat
  • Upravit
2325
1.3.15 13:42

Myslím že ty jsi bez šance a nahlídnout do jím založeného účtu nemáš šanci, pokud na kontokorentu udělá dluh, který nebude platit je to i tvůj dluh.

Na druhou stranu v případě rozvodu máš právo na polovinu jejích našetřených peněz. Bohužel to platí i o dluzích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 15:33

Pokud se někdy vdám, tak tajný účet rozhodně mít budu. Nikdy totiž nevím, jestli se třeba někdy partner nezblázní do mladší/hezčí a nerozhodne se ze dne na den odejít a nebo třeba věnuje milence část rodinných úspor. To se občas stane i u těch nejvěrnějších chlapů, kteří tvrdí, že by se na cizí ženskou nikdy nepodívali. Někteří chlapy se také posmívají ženám a říkají jim, že bez nich by byly nicky a že by po rozvodu bez nich neměly ani na jídlo. A takhle bych tedy dopadnout nechtěla. Proto je ten tajný účet tak důležitý. Kdyby mi tohle chlap řekl, tak bych mu zamávala výpisem a klidně bych mu vysvětlila, že mám našetřeno dost na to, abych si bez něj žila dobře a že žádná chudinka nejsem. Takže asi tak.

• Citovat
  • Upravit
3792
9.5.21 16:42
@Anonymní píše:
Pokud se někdy vdám, tak tajný účet rozhodně mít budu. Nikdy totiž nevím, jestli se třeba někdy partner nezblázní do mladší/hezčí a nerozhodne se ze dne na den odejít a nebo třeba věnuje milence část rodinných úspor. To se občas stane i u těch nejvěrnějších chlapů, kteří tvrdí, že by se na cizí ženskou nikdy nepodívali. Někteří chlapy se také posmívají ženám a říkají jim, že bez nich by byly nicky a že by po rozvodu bez nich neměly ani na jídlo. A takhle bych tedy dopadnout nechtěla. Proto je ten tajný účet tak důležitý. Kdyby mi tohle chlap řekl, tak bych mu zamávala výpisem a klidně bych mu vysvětlila, že mám našetřeno dost na to, abych si bez něj žila dobře a že žádná chudinka nejsem. Takže asi tak.

Pokud jste manželé, tak polovina peněz by byla jeho. Zamávala bys mu výpisem a on nato: polovinu mi prošly sem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.5.21 16:46
@Anonymní píše:
Pokud se někdy vdám, tak tajný účet rozhodně mít budu. Nikdy totiž nevím, jestli se třeba někdy partner nezblázní do mladší/hezčí a nerozhodne se ze dne na den odejít a nebo třeba věnuje milence část rodinných úspor. To se občas stane i u těch nejvěrnějších chlapů, kteří tvrdí, že by se na cizí ženskou nikdy nepodívali. Někteří chlapy se také posmívají ženám a říkají jim, že bez nich by byly nicky a že by po rozvodu bez nich neměly ani na jídlo. A takhle bych tedy dopadnout nechtěla. Proto je ten tajný účet tak důležitý. Kdyby mi tohle chlap řekl, tak bych mu zamávala výpisem a klidně bych mu vysvětlila, že mám našetřeno dost na to, abych si bez něj žila dobře a že žádná chudinka nejsem. Takže asi tak.

Musíš mít předmanželskou smlouvu, bez ní o půlku peněz z účtu přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová