Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
my mame kazdy svuj ucet a kazdy vime kolik bereme (presny castky na uctu nevime ale tak nejak prehled mame…Penize mame tedy kazdy svoje a co si s nema delame je jen an nas (manzel teda plati ucty a obcas mi nejaou korunu da, moje penize jsou kapesny pro me, takze je jen na mne jeslit si setrim nebo ne)
doma mame kasicku co nejdeotevirat a tam hazime drobny (padesatky, dvacky atd obcas papirovky co dsotaneme spolecne treba k Vanocum) ikdyz poslendi dobou dost zapominame tak tam moc nebude, ale z toho si setrime treba na dovcu, mame to kratce takze nevim jak moc tam nasetrime ale aspon nejaka zaloha ![]()
Gabika píše:
Hm, tak ja žiadneho strýčka nečakám, peniaze sú všetky spoločné a na účtoch. Presnejšie, na manželových účtoch, ale na internetbanking mám heslá. Žiaden majetok nie je písaný na mňa. Možno som tu jediná naivná, ale svojmu manželovi verím.Verím, že by ma nenechal „na holičkách“, keby k niečomu došlo…
rohlice píše:Gabika píše:
Hm, tak ja žiadneho strýčka nečakám, peniaze sú všetky spoločné a na účtoch. Presnejšie, na manželových účtoch, ale na internetbanking mám heslá. Žiaden majetok nie je písaný na mňa. Možno som tu jediná naivná, ale svojmu manželovi verím.Verím, že by ma nenechal „na holičkách“, keby k niečomu došlo…
hele já taky věřím,že by mě v tom nenechal vykoupat,ale nechtěla bych na něm bejt úplně závislá,právě i proto,že všechno má psaný jen na sebe a manželé nejsme
Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?
Jako jeho byt prodat a svůj CELÝ přepsat na něj? Proč? Nejste tam psaní aspoň oba? Pak by to logiku jakouš takouš mělo…(i když s věcma nakoupenýma za jeho byt by ti odešel, asi těžko by ti ve vyhrocené situaci dával půlku).
Gabika píše:
Taky jednu takovou znám. Manžel se zamiloval jinde a kamarádka odcházela s pár igelitkama. Na první dva měsíce jsem ji musela půjčovat na nájem.
Nechci šťourat, jen nechápu, jak si můžeš být tak jistá.
Tak o tom tak přemýšlím a jo, do jisté míry jsem na něm závislá, já se starám o dítě a domácnost, on vydělává, nicméně v případě rozchodu by se poměry značně změnily - o dítě bych se starala jen z jedné poloviny, takže by pro mě nebyl problém mít i práci a tudíž příjem. Nicméně krok zpátky by to byl, vždycky je výhodnější spolupracovat, jinak bychom se rozváděly/rozcházely po pár hádkách. A že bych se o sebe nedokázala postarat… o to se nebojím, neříkám, že bych nemusela máknout, ale ta představa mě neděsí.
Tak já nemám, ale obálka se mi moc líbí. Přítel by oni nevěděl a pak by jsem si za to mohli něco pěkného koupit.
Neštetřím nic bokem. Každý člen naší rodiny má stavebko. Majetek máme napůl. V nejhorším bych šla k rodičům. Účet máme jeden.
PS: Jaká diskuse je ta původní? Ta která inspirovala tuto diskusi?
Aladina píše:
Neštetřím nic bokem. Každý člen naší rodiny má stavebko. Majetek máme napůl. V nejhorším bych šla k rodičům. Účet máme jeden.PS: Jaká diskuse je ta původní? Ta která inspirovala tuto diskusi?
Tahle:
https://www.emimino.cz/…enkou-97334/
Ono totiž „pozdě bycha honit“…
Tohle se nedá řešit AŽ je průser. ![]()
Když se zamyslíte - co by bylo v případě, že by se partner úplně zbláznil, prodělal lobotomii mozku a všechny prachy co vydělá, popř. i ty vaše začal utrácet za milenku a chlast? A pokud teda víte, že byste měly dost prostředků (na které on nemůže sáhnout)na to, abyste nezůstaly s dětmi na ulici s holou řití, tak žádný tajný účet netřeba.
Pokud mi tu některá bude tvrdit, že jim se to nemůže přece vůůůbec stát a proto zajištěna není, tak to jste teda hodně naivní.
Mmch já věřím, že se nám to též nemůže stát právě proto, že jsem zajištěná ![]()
Gina108 píše: … Mmch já věřím, že se nám to též nemůže stát právě proto, že jsem zajištěná
Mám to úplně stejně.
Jsem skálopevně přesvědčená, že mně se to nestane. A že i kdyby, tak manžel bude charakter. A když už ne kvůli mně, tak kvůli klukům rozhodně. Že mu nebude líto pustit na výživném nadstandardní množství peněz. Na milion procent jsem si jistá, že bychom se dokázali rozumně domluvit. ![]()
A tuhle jistotu mi dává i to, že se mnou orat nemůže. ![]()
Gina108 píše:
Když se zamyslíte - co by bylo v případě, že by se partner úplně zbláznil, prodělal lobotomii mozku a všechny prachy co vydělá, popř. i ty vaše začal utrácet za milenku a chlast? A pokud teda víte, že byste měly dost prostředků (na které on nemůže sáhnout)na to, abyste nezůstaly s dětmi na ulici s holou řití, tak žádný tajný účet netřeba.Pokud mi tu některá bude tvrdit, že jim se to nemůže přece vůůůbec stát a proto zajištěna není, tak to jste teda hodně naivní.
Mmch já věřím, že se nám to též nemůže stát právě proto, že jsem zajištěná
Njn, jištěná dvakrát nejsem. Teda tím tajným účtem. Ale nějaký ten majetek skutečně spoluvlastníme, tak snad by to nebyla taková trága.
A navíc, nám se to nemůže stát. ![]()
Jdu na tu diskusi.
My máme každý svůj účet, ale všechny peníze používáme na společné výdaje. Pak máme ještě jeden spořící účet, kam si každý měsíc posíláme urč.částku jako rezervu. Oba dva máme ještě stavební spoření a živ. pojištění.
Wiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
hele já taky věřím,že by mě v tom nenechal vykoupat,ale nechtěla bych na něm bejt úplně závislá,právě i proto,že všechno má psaný jen na sebe a manželé nejsme
Jako jeho byt prodat a svůj CELÝ přepsat na něj? Proč? Nejste tam psaní aspoň oba? Pak by to logiku jakouš takouš mělo…(i když s věcma nakoupenýma za jeho byt by ti odešel, asi těžko by ti ve vyhrocené situaci dával půlku).
rohlice píše:Wiolla píše:rohlice píše:Čoveče mně to nedá, ať si jsem za prudiče, ale jak jsi toto mohla dopustit?Gabika píše:
nejsi za prudiče
jsem zvyklá,že každej kdo se to dozví mě má za magora
já musela nebo musela,no musela,„nesměla“ jsem na sebe mít nic napsanýho víš,kvůli „průšvihu“ z doby co jsme spolu ještě nebyli,sice to teď koncem roku pominulo to „nebezpečí“,že by mi něco mohlo bejt odebráno,ale to mám jako za ním jít a říct"hele miláčku už mi nehrozí,že by mi byt vzali,co takhle abys mi ho zase vrátil"to jako neudělám
a psát nás tam oba
já jako najednu stranu naivně věřim,že kdyby se něco stalo,že s malou by mě nevyhodil a nechal mi to tu
a jestli jo,tak má životku psanou na mě tak bych ho asi zabila
myšleno jako fór,vim,sice blbej,ale…
Ahááá.
Jinak jo, já bych mu to řekla. Něco jako: „Hele, nebezpečí pominulo, pojďme narovnat dočasný stav a půlku bytu napsat zpátky na mě. Jako já ho nechci vrátit celý, že jo, když ty jsi prodal svůj, ale napsané fifty fifty mi to přijde fér. Co ty na to?“
A hned by se vidělo, kdo je a kdo není charakter. ![]()
(Jestli to ovšem chceš zjišťovat. Nicméně kdy jindy, než když jsou vztahy OK? Až (pokud někdy) nebudou, bude pozdě…)