Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel jsem troškař,takže jen tajnou přihrádku v peněžence.
Uvidíme až zas budu vydělávat.
Anonymní píše:
omlouvám se za anonym, já díky své praxi u soudu na „civilu“ jsem byla svědkem mnoha rozvodů, a mohu říci, že po takové zkušenosti tajné fondy mám, pokud je nepoužiju v případě rozvodu, mohu je použít ve prospěch dětí, či přijít k manželovi a říci, tak tady máme na stará kolena nějakou korunu, šetřila jsem. To jestli se někdo domnívá, že partnera 100% zná, je hodně naivní. Já řešila rozvody párů po 20 či 25 letech, a nikdo by to do nich neřekl. Dnes dokonce není neobvyklé, kdy manžel v předtuše rozvodu vybere společné finance, kdy pak nějací jeho známí dokazují, že jim splatil dlouholetý dluh a podobně. takže já bych byla opatrná s výrokem mně se to stát nemůže, my se s manželem určitě domluvíme, už se stalo mnohokrát, že muž chytil druhou mízu a na stará kolena zblbnul a manželka i s dětmi šly stranou, bohužel tohle je tvrdá realita.A pokud tady někdo uvádí, že by nebylo fér vůči chlapovi, věc se má tak, že ve většině případů, pokud dojde k rozvodu, nejvíc je na tom bohužel bita žena. Ona je ta, která má na starosti děti, o které se musí postarat, je dětmi omezena v hledání vhodného zaměstnání atd., muž v této situaci omezen nijak není, pokud se nejedná o střídavou péči. Proto se domnívám, že nelze srovnávat situaci muže a ženy.
krasne napsany
![]()
Anonymní píše:musím naprosto souhlasit s Vaším názorem. Sama jsem dvakrát rozvedená, mám na krku čtyři děti, hypotéku, půjčky, energie..... Situace se má tak, že mě to donutilo založit si tajný účet a každý měsíc tam uložit sebemenší částku pro strýčka příhodu a pomáhá mi to občas přežít, když nemám na jídlo.
omlouvám se za anonym, já díky své praxi u soudu na „civilu“ jsem byla svědkem mnoha rozvodů, a mohu říci, že po takové zkušenosti tajné fondy mám, pokud je nepoužiju v případě rozvodu, mohu je použít ve prospěch dětí, či přijít k manželovi a říci, tak tady máme na stará kolena nějakou korunu, šetřila jsem. To jestli se někdo domnívá, že partnera 100% zná, je hodně naivní. Já řešila rozvody párů po 20 či 25 letech, a nikdo by to do nich neřekl. Dnes dokonce není neobvyklé, kdy manžel v předtuše rozvodu vybere společné finance, kdy pak nějací jeho známí dokazují, že jim splatil dlouholetý dluh a podobně. takže já bych byla opatrná s výrokem mně se to stát nemůže, my se s manželem určitě domluvíme, už se stalo mnohokrát, že muž chytil druhou mízu a na stará kolena zblbnul a manželka i s dětmi šly stranou, bohužel tohle je tvrdá realita.A pokud tady někdo uvádí, že by nebylo fér vůči chlapovi, věc se má tak, že ve většině případů, pokud dojde k rozvodu, nejvíc je na tom bohužel bita žena. Ona je ta, která má na starosti děti, o které se musí postarat, je dětmi omezena v hledání vhodného zaměstnání atd., muž v této situaci omezen nijak není, pokud se nejedná o střídavou péči. Proto se domnívám, že nelze srovnávat situaci muže a ženy.
SayaSt píše:Anonymní píše:krasne napsany
omlouvám se za anonym, já díky své praxi u soudu na „civilu“ jsem byla svědkem mnoha rozvodů, a mohu říci, že po takové zkušenosti tajné fondy mám, pokud je nepoužiju v případě rozvodu, mohu je použít ve prospěch dětí, či přijít k manželovi a říci, tak tady máme na stará kolena nějakou korunu, šetřila jsem. To jestli se někdo domnívá, že partnera 100% zná, je hodně naivní. Já řešila rozvody párů po 20 či 25 letech, a nikdo by to do nich neřekl. Dnes dokonce není neobvyklé, kdy manžel v předtuše rozvodu vybere společné finance, kdy pak nějací jeho známí dokazují, že jim splatil dlouholetý dluh a podobně. takže já bych byla opatrná s výrokem mně se to stát nemůže, my se s manželem určitě domluvíme, už se stalo mnohokrát, že muž chytil druhou mízu a na stará kolena zblbnul a manželka i s dětmi šly stranou, bohužel tohle je tvrdá realita.A pokud tady někdo uvádí, že by nebylo fér vůči chlapovi, věc se má tak, že ve většině případů, pokud dojde k rozvodu, nejvíc je na tom bohužel bita žena. Ona je ta, která má na starosti děti, o které se musí postarat, je dětmi omezena v hledání vhodného zaměstnání atd., muž v této situaci omezen nijak není, pokud se nejedná o střídavou péči. Proto se domnívám, že nelze srovnávat situaci muže a ženy.![]()
Bohužel, to je život ![]()
Maminky,když už máte ten tajný účet,jak to řešíte s výpisy? Situaci mě donutila že si chci taky tajně šetřit,buď Pošta nebo Spořitelna ale co výpisy?
@boruvka33 píše:
Maminky,když už máte ten tajný účet,jak to řešíte s výpisy? Situaci mě donutila že si chci taky tajně šetřit,buď Pošta nebo Spořitelna ale co výpisy?
Internet. banking a nic nechodí poštou domů.
Je to jednoduché, rychlé, doporučuji za mě ZUNO, můžu poradit, co a jak, třeba do vzkazů, poradím i výhody
@boruvka33 píše:
Nikdo ti do toho nevidí, jen ty sama, a rostou tam úroky, fakt, jsem spokojená a havně všechno tam je gratis, vše jednoduše bez poplatků. A to já jsem hodně váhavý člověk a nemůžu si ZUNO vynachválit
@Ivana_xxx píše:
Nikdo ti do toho nevidí, jen ty sama, a rostou tam úroky, fakt, jsem spokojená a havně všechno tam je gratis, vše jednoduše bez poplatků. A to já jsem hodně váhavý člověk a nemůžu si ZUNO vynachválit
ještě mě napadá, chtěla jsem i účet na poště, ale přišel mi nevýhodný, není flexibilní, jak potřebuji, minimální úrok, vše složité, fronty na poště, všichni kolem to slyší, co tam řešíš a myslím, že stejně spoustu toho ti posílají i domů na adresu, takže vlastně žáden tajný účet
No mě tak napadlo,že bych si vlastně nechala výpisy posílat k rodičům. Internet banking má určitě spoustu výhod ale nevím jak dlouho pc vydrží,je celý v háji, můžu si na něm jen takhle psát nebo hrát hry ale otevřít nějaký program je problém.
@boruvka33 píše:
No mě tak napadlo,že bych si vlastně nechala výpisy posílat k rodičům. Internet banking má určitě spoustu výhod ale nevím jak dlouho pc vydrží,je celý v háji, můžu si na něm jen takhle psát nebo hrát hry ale otevřít nějaký program je problém.
Můžeš si výpisy nechat posílat na mail, výpis ti může chodit 1× za měsíc na mail, pokud chceš. K rodičům, to není řešení, to taky někdo odtajní, až ti to bude po někom předávat. Já bych to nedělala, bu´d sama za sebe, netahej do toho ani rodiče
@boruvka33 píše:
mam ucet u fio banky a ta vypisy nezasila. vse resim bud na pobocce osobne nebo pres internet ![]()
Ale já tu mám poblíž jen poštu nebo spořitelnu,fio doporučují ale ani nevím kde je nejblišší pobočka. Taky mi jedna známá doporučila jak bývají na poště takové ty skříňky teda schránky,ale to by mě někdo viděl a bylo by zle.