Máte tajný účet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
1.2.12 18:38

Hm, tak ja žiadneho strýčka nečakám, peniaze sú všetky spoločné a na účtoch. Presnejšie, na manželových účtoch, ale na internetbanking mám heslá. Žiaden majetok nie je písaný na mňa. Možno som tu jediná naivná, ale svojmu manželovi verím. :nevim: Verím, že by ma nenechal „na holičkách“, keby k niečomu došlo…

• Citovat
  • Upravit
23847
1.2.12 18:39
APuccelli píše:
Gina108 píše:
Mmch tajný účet v manželství - no nevím, kdyby došlo k rozvodu, tak jestli by to nešlo nějak vyhmátnout a ty peníze pak nebyly součástí SJM. To je spíš taková řečnická otázka pro právníky. :nevim:
Jojo, to je samozřejmě pravda :mrgreen:

No, chtělo by to ještě nějak vymyslet líp, tedy jako rada pro vdané paní. Pro ně asi účet nebude to nejlepší, ale prasátko se už dá ukrýt líp. :nevim: Aby to nedopadlo v jejich neprospěch, jak u toho politika, tuším Kocourek se jmenoval, jak chtěl odklonit peníze z manželství a byl přichycen při činu :mrgreen: No já věděla, proč se nevdat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
1.2.12 18:44
Gina108 píše:
APuccelli píše:
Gina108 píše:
Mmch tajný účet v manželství - no nevím, kdyby došlo k rozvodu, tak jestli by to nešlo nějak vyhmátnout a ty peníze pak nebyly součástí SJM. To je spíš taková řečnická otázka pro právníky. :nevim:
Jojo, to je samozřejmě pravda :mrgreen:
No, chtělo by to ještě nějak vymyslet líp, tedy jako rada pro vdané paní. Pro ně asi účet nebude to nejlepší, ale prasátko se už dá ukrýt líp. :nevim: Aby to nedopadlo v jejich neprospěch, jak u toho politika, tuším Kocourek se jmenoval, jak chtěl odklonit peníze z manželství a byl přichycen při činu :mrgreen: No já věděla, proč se nevdat :jazyk:

Tak popravdě - pokud se bavíme o penězích vedle, asi tu nejde o případ rozvodu. Ten chvilku trvá, do té doby potřebuje ženská okamžitě odejít, zařídit bydlení a základní potřeby a požádat o rozvod a pak se dělí majetek.

Většinou jsou závislé ty ženy, které měly nízký příjem, nic se nenaspořily atd., tudíž asi těžko naspoří x desítek či stovek tisíc, pár tisíc do začátku a ty vydají za bydlení a další potřeby ihned poté, než dojde k rozvodu, tudíž o tom soud nebude mít ani tušení. Jde pouze o finanční prostředky určené k tomu, aby vůbec mohly ty ženy odejít a pak o ten rozvod požádat.

Ale jinak ano - tajný účet je při dělení SJM nejhorší varianta, protože je lehce dohledatelný. Naopak prasátko či obálka ne, tu prostě mám, vezmu s sebou a pokud o ní muž neví, pohoda… byť teď neradím úplně legální cestu, že.

Jenže jako první pomoc je tohle asi jediné, aby taková závislá žena mohla odejít.

A pokud se bavíme o částkách vyšších, které by se v případě SJM daly dělit, tak pak doporučuje ne se nevdávat, ale uzavírat dohody o zúžení SJM. Tedy co je moje, je moje, co je Tvoje, je Tvoje… :roll: Ale to se fakt vyplatí, pokud oba vydělávají více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65273
1.2.12 18:59

Nemám tajný účet…
ale mám místečko,obálku,kde mám nějakou rezervu.
Není to aní tak pro to,abych „jednou měla“ ale když je třeba koupit dárek,něco pro sebe co nutně potřebuju :mrgreen:
Vím,že toto téma je založené kvuli jiné doskusi---tak ted si budu schovávat víc :mrgreen: člověk nikdy neví že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
1.2.12 19:05

Vloni jsem si schovávala kovové padesátikoruny do krabičky,za ten ro jsem tam měla 15 tisíc.To bylo hezký.
Jinak nemáme žádnou tajnou obálku.Není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
1.2.12 19:09

Mám učet o kterym manžel neví a prašule na něm jsou pro mě a děti kdyby něco. Prodala jsem byt po rozvodu tak by na to stejně neměl nárok. Díky tomu jsem v klídku :mrgreen: Pak mám ještě účet normální o kterym ví. Manžel je sice úžasnej chlap ale asi jsem z toho předchozího manželství nevěřící Tomáš. :nevim:

Příspěvek upraven 01.02.12 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
1.2.12 19:10
taky dávám do prasátka kovové padesátikoruny, nedávno jsem to počítala a mám tam 11 000,–kč za rok a kousek :dance:
Liduš88 píše:
Vloni jsem si schovávala kovové padesátikoruny do krabičky,za ten ro jsem tam měla 15 tisíc.To bylo hezký.
Jinak nemáme žádnou tajnou obálku.Není třeba.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.2.12 19:11

já mám taky obálkovou :-) jedna jede naplno a druhá příležitostně když potřebuju na něco ušetřit nebo když jedem na nějakou menší dovolenou či výletík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
1.2.12 19:19

8o tak rezervu na neočekávané výdaje nebo osobní potřebu samozřejmě mám, ale absolutně mi uniká smysl, proč bych je jako měla tajit před manželem 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
1.2.12 19:20
wobludečka píše:
8o tak rezervu na neočekávané výdaje nebo osobní potřebu samozřejmě mám, ale absolutně mi uniká smysl, proč bych je jako měla tajit před manželem 8o 8o 8o

né každá tady bude vdaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.12 19:22

Mame prasiatko na 50 koruny, to sa vybera vzdy na vianoce. A sklenicku na dovolenku, tam sa zhadzuju peniaze len tak, z nahleho popudu. Skryvame to iba pred potomkom.

A vlastny tajny ucet nemam, popravde som v prosinci previedla celozivotne uspory na manzelov ucet :mrgreen: v dubnu pojdu do spolocnej hypoteky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.12 19:22

Aby nedošlo k mýlce, když už se tu o mně mluví. :mrgreen: Já mám několik účtů, manžel taky (běžné, spořící, dále stavebka atd.). Já k jeho hlavnímu účtu mám dispoziční práva. 8) (převádím si od něj k sobě peníze na domácnost) O všech svých účtech navzájem víme, jen si je nekontrolujeme. Přibližně i víme, kolik tam má kdo peněz (výpisy se válejí po stolech neděláme s tím tajnosti, můžeme nahlídnout). O penězích přemýšlíme jako o společných, společně se o nich radíme (co se týče útrat). :hug:

Jde jen o to, kdyby k tomu náhodou (nedej bože, stůjte všichni svatí při nás!) mělo dojít, tak je můžu okamžitě svobodně použít dle svého úvážení. A na dovolení se manžela ptát nebudu. 8)

Takže žádné tajnosti. Otevřenost. :srdce: Otevřenost i v tom, že na sobě navzájem nejsme existenčně závislí… 8)
(a nenecháme si tedy jeden od druhého neúměrně ubližovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
1.2.12 19:25

Nemám potřebu nic tajit, vše máme společně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
1.2.12 19:25
Wiolla píše:
Aby nedošlo k mýlce, když už se tu o mně mluví. :mrgreen: Já mám několik účtů, manžel taky (běžné, spořící, dále stavebka atd.). Já k jeho hlavnímu účtu mám dispoziční práva. 8) (převádím si od něj k sobě peníze na domácnost) O všech svých účtech navzájem víme, jen si je nekontrolujeme. Přibližně i víme, kolik tam má kdo peněz (výpisy se válejí po stolech neděláme s tím tajnosti, můžeme nahlídnout). O penězích přemýšlíme jako o společných, společně se o nich radíme (co se týče útrat). :hug:

Jde jen o to, kdyby k tomu náhodou (nedej bože, stůjte všichni svatí při nás!) mělo dojít, tak je můžu okamžitě svobodně použít dle svého úvážení. A na dovolení se manžela ptát nebudu. 8)

Takže žádné tajnosti. Otevřenost. :srdce: Otevřenost i v tom, že na sobě navzájem nejsme existenčně závislí… 8)
(a nenecháme si tedy jeden od druhého neúměrně ubližovat)

Pod to se podepisuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.2.12 19:29

Nemám, stačí mi platit poplatky za jeden :cert:
V případě rozchodu bych to zvládla sama. I když těsně po rozchodu by mi asi musel někdo pomoct, předpokládám, že rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová