Vztah s tchánem

40
20.6.17 12:28

Vztah s tchanem

Ahoj přála bych si řadu od někoho kdo je ve stejné situaci už jsem z toho hotová bydlíme s přítelem u jeho otce který je věcně nality už na něj mám alergii že začátku co jsem se přestěhovala tak pár týdnů nechlastal pak se ozral jako prase s prominutím a chtěl mě objimat sahat mi na zadek a podobný věci naštěstí jen jednou protože mu přítel rázně vysvětlil že sem jeho přítelkyně a ať toho nechá…lezl sem furt každou chvilku kvůli každé kravině třeba týden sem chodil s miskou kde byli 3-4 jahody každý vánoce byli peklo… naštěstí už sem tolik neleze narodil se nám syn po dvou dnech co mě pustili z porodnice byla chodba a před barákem všechno od krve jak se zlil tak si někde rozbil hlavu pak se to musela uklízet já nevadilo mi to ale mohl aspoň poděkovat…dělal jak kdyby se nic nedělo že se jeho syn málem zbláznil strachy to mu taky bylo jedno… píšu to abyste měli přehled proč mám takový názor máme dvě děti rok a půl a malý jsou 3 měsíce bohužel nemáme dost financí na přestěhování protože všechny peníze jsme dali sem do rekonstrukce…a teď k otázce nevím jak se mám postavit k tomu až bude chtít pujcit děti? Mám z toho dilema přítel se k tomu nějak nemá sním promluvit a já sem toho názoru že pokavad se nepůjde léčit a nedá mi papír do ruky tak mu je nepůjčim…co si o tom myslíte? teď jsou děti malý ale co až to začnou chápat? Vůbec nevím jak se k tyhle situaci postavit a mam na to vubec pravo mu je nedat? omlouvám se za román děkuji za přečtení a případně za reakce děkuji :srdce: Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
20.6.17 12:34

No tak zásadní chyba byla nastěhovat se a ještě investovat do domu k alkoholikovi. Děti bych mu teda asi na hlídání nedala. Mám averzi k opilým lidem ve společnosti dětí. Jinak bych se ale více bála něčeho jiného. Například, co může vyvést opilý člověk v domě…stačí aby postavil na sporák ohřát jídlo a usnout. Soudedi tak vyhořeli. Akorát je pro změnu vypálil alkoholik-syn.

Příspěvek upraven 20.06.17 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.17 12:34

Jo, bydlení s tchánovci je dycky problém. Tchán je u sebe doma, ten se ti bude producírovat kdekoliv, barák je jeho, ty jsi ta, co se nastěhovala, takže může kdykoliv kamkoliv pro i dvacet jahod denně kdekoliv v bytě.
Přizpůsob se. Pokud ti to vadí, tak smolík - jeho nepředěláš.
Proč jsi vůbec přistoupila nato bydlet s ožralcem v domácnosti a k tomu si pořídit dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
20.6.17 12:48
@Wiglinka píše:
Ahoj přála bych si řadu od někoho kdo je ve stejné situaci už jsem z toho hotová bydlíme s přítelem u jeho otce který je věcně nality už na něj mám alergii že začátku co jsem se přestěhovala tak pár týdnů nechlastal pak se ozral jako prase s prominutím a chtěl mě objimat sahat mi na zadek a podobný věci naštěstí jen jednou protože mu přítel rázně vysvětlil že sem jeho přítelkyně a ať toho nechá…lezl sem furt každou chvilku kvůli každé kravině třeba týden sem chodil s miskou kde byli 3-4 jahody každý vánoce byli peklo… naštěstí už sem tolik neleze narodil se nám syn po dvou dnech co mě pustili z porodnice byla chodba a před barákem všechno od krve jak se zlil tak si někde rozbil hlavu pak se to musela uklízet já nevadilo mi to ale mohl aspoň poděkovat…dělal jak kdyby se nic nedělo že se jeho syn málem zbláznil strachy to mu taky bylo jedno… píšu to abyste měli přehled proč mám takový názor máme dvě děti rok a půl a malý jsou 3 měsíce bohužel nemáme dost financí na přestěhování protože všechny peníze jsme dali sem do rekonstrukce…a teď k otázce nevím jak se mám postavit k tomu až bude chtít pujcit děti? Mám z toho dilema přítel se k tomu nějak nemá sním promluvit a já sem toho názoru že pokavad se nepůjde léčit a nedá mi papír do ruky tak mu je nepůjčim…co si o tom myslíte? teď jsou děti malý ale co až to začnou chápat? Vůbec nevím jak se k tyhle situaci postavit a mam na to vubec pravo mu je nedat? omlouvám se za román děkuji za přečtení a případně za reakce děkuji :srdce: Radka

To co pises je spravne, postupovala nych stejne. A poslete ho na leceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.6.17 12:49

Tak s přítelem máme svoje patro už předtím než jsme se dali dokupy předělal celou půdu na samostatný byt spolu jsme pak doděvaly koupelnu a kuchyň barák je sice napsaný na něj ale podle domluvy mezi pritelovymi rodiči je půlka přítele a snad spolu dokonce i smlouvu přítel tu bydlí hrozně moc dlouho tak se nechtěl nikam stěhovat pár let jsme bydleli každý sám a pak jsem otěhotněla bylo to neplánovaně a tak jsme se domluvili že se přestěhuji k němu protože jsem studovala vysokolou školu a bydlela s kamarádkou v pronajmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.6.17 12:50

@Renca8 děkuji za podporu ale jak ho dostat na léčení? Bohužel pokud nebude chtít sám tak s tím nic neuděláme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.6.17 12:53
@Wiglinka píše:
Ahoj přála bych si řadu od někoho kdo je ve stejné situaci už jsem z toho hotová bydlíme s přítelem u jeho otce který je věcně nality už na něj mám alergii že začátku co jsem se přestěhovala tak pár týdnů nechlastal pak se ozral jako prase s prominutím a chtěl mě objimat sahat mi na zadek a podobný věci naštěstí jen jednou protože mu přítel rázně vysvětlil že sem jeho přítelkyně a ať toho nechá…lezl sem furt každou chvilku kvůli každé kravině třeba týden sem chodil s miskou kde byli 3-4 jahody každý vánoce byli peklo… naštěstí už sem tolik neleze narodil se nám syn po dvou dnech co mě pustili z porodnice byla chodba a před barákem všechno od krve jak se zlil tak si někde rozbil hlavu pak se to musela uklízet já nevadilo mi to ale mohl aspoň poděkovat…dělal jak kdyby se nic nedělo že se jeho syn málem zbláznil strachy to mu taky bylo jedno… píšu to abyste měli přehled proč mám takový názor máme dvě děti rok a půl a malý jsou 3 měsíce bohužel nemáme dost financí na přestěhování protože všechny peníze jsme dali sem do rekonstrukce…a teď k otázce nevím jak se mám postavit k tomu až bude chtít pujcit děti? Mám z toho dilema přítel se k tomu nějak nemá sním promluvit a já sem toho názoru že pokavad se nepůjde léčit a nedá mi papír do ruky tak mu je nepůjčim…co si o tom myslíte? teď jsou děti malý ale co až to začnou chápat? Vůbec nevím jak se k tyhle situaci postavit a mam na to vubec pravo mu je nedat? omlouvám se za román děkuji za přečtení a případně za reakce děkuji :srdce: Radka

Tchán byl jistě alkoholikem už v době před nastěhováním. To byla zásadní chyba. Alkoholikovi bych nesvěřila ani psa, natož dítě. 8o Jestli nemáte možnost se přestěhovat, což by bylo vůbec nejlepší řešení, pak už nezbývá, než dostat tchána na léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.6.17 13:06

@nostress ano byl ale já jsem o tom nevěděla pokaždé když sem ho viděla byl ok přítel říkal že pije častěji pivo ale tohle je masakr souhlasím s tím lecením ale jak ho tam dostat? :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.17 13:21
@Wiglinka píše:
@Renca8 děkuji za podporu ale jak ho dostat na léčení? Bohužel pokud nebude chtít sám tak s tím nic neuděláme :(

Chceš, aby on skákal, jak chceš ty? 8o Proč ty ženy neustále chtějí předělávat ostatní lidi ve svém okolí??? Proč nezačnou u sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.6.17 13:25
@Wiglinka píše:
@nostress ano byl ale já jsem o tom nevěděla pokaždé když sem ho viděla byl ok přítel říkal že pije častěji pivo ale tohle je masakr souhlasím s tím lecením ale jak ho tam dostat? :/

To bude asi tvrdý oříšek. Nejdříve bych promluvila s manželem, a nastínila další vaše „soužití“ s tchánem, pokud se nebude léčit. Bude to jenom horší, a k tomu to uvidí vaše děti, které budou mít z něj mimo jiné „dobrý“ příklad do života. Jestli má tvůj manžel s ním dobrý vztah, ať počká, až bude tchán střízlivý, a promluví s ním. Ať mu řekne, že vás to jeho pití nesmírně trápí, a obtěžuje. Že máte strach i o děti, a taky je smutné, že nebudou mít vlastně dědu, jakého by si jistě zasloužily. Že ho máte rádi, a chtěli by jste mu pomoct. Navrhnout léčení, s tím, že ho budete navštěvovat, a podporovat. Taky by bylo dobré zjistit, proč vlastně tchán pije. Pokud nebude chtít, tak ho těžko donutíte. Pak bych se snažila přesvědčit manžela, ať barák prodáte, a koupíte za to třeba dva byty.
Nebude to lehké, ale řešila bych to co nejdříve, protože tato situace nesnese odklad.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76498
20.6.17 13:27
@hudečice píše:
Chceš, aby on skákal, jak chceš ty? 8o Proč ty ženy neustále chtějí předělávat ostatní lidi ve svém okolí??? Proč nezačnou u sebe?

proč by měla zakladatelka předělávat sebe, když tchán je alkoholik? To jsem teda nepochopila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76498
20.6.17 13:30

@nostress @Wiglinka dostat na léčení nikoho nejde. Ta osoba musí chtít sama a dobrovolně.
Takže jedině ho přemlouvat, ale většinou alkoholik si nepřipustí, že je alkoholik :cert: natož, aby šel dobrovolně na léčení

byla tu pár dní zpět diskuse, jestli holka má závislost na alkoholu, když denně doma sama vyžahne flašku vína, a jsem se divila, kolik ostatních jí psalo, že je to v pohodě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.17 13:30
@stinga píše:
proč by měla zakladatelka předělávat sebe, když tchán je alkoholik? To jsem teda nepochopila :nevim:

Ona chce, aby on se léčil, ona chce, aby on nechlastal, ona chce, aby on jí neobtěžoval, ona chce, aby on jí nelezl do pokoje… tak když ví, že tchána nepředělá (jakože skoro žádného chlapa), tak to musí řešit jinak a začít u sebe. Vadí jí to? Tak ať s tím něco dělá! Může jít za lepším, do svého, najít si garsonku, odstěhovat se manželem/přítelem. Je to tak jednoduché ale ona chce ABY ON a ona si žila sluníčkově :dance:
Takhle to v životě nefunguje, že každý skákne, jak si zakladatelka umane.

Příspěvek upraven 20.06.17 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.6.17 13:31
@stinga píše:
@nostress @Wiglinka dostat na léčení nikoho nejde. Ta osoba musí chtít sama a dobrovolně.
Takže jedině ho přemlouvat, ale většinou alkoholik si nepřipustí, že je alkoholik :cert: natož, aby šel dobrovolně na léčeníbyla tu pár dní zpět diskuse, jestli holka má závislost na alkoholu, když denně doma sama vyžahne flašku vína, a jsem se divila, kolik ostatních jí psalo, že je to v pohodě :cert:

Ano, jedině ho přesvědčit, aby šel sám na léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.17 13:32
@nostress píše:
Ano, jedině ho přesvědčit, aby šel sám na léčení.

A když nepůjde, jakože nepůjde, tak se zakladatelka bude trápit dalších 10-15 let, než pochopí, že utentovala kus života s alkoholikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová