Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nenazvala bych to vztah učitel - žák. To předně. Vztah mezi pedagogem a žákem /studentem je definovaný právě tím závislým, nerovným postavením jednoho oproti druhému. To se vás absolutně netýká. Jste vrstevníci, kteří mají nějakou formou uzavřenou dohodu/smlouvu. Pokud ti nevyhovuje, tak ji ukonči. Na tom přece není co řešit. Můžeš mu doporučit jiného lektora, můžeš to ukončit bez udání důvodů (je to jen tvoje věc) nebo můžeš být upřímná a říct, že tobě jde opravdu výhradně o učení a buď se začne chovat profesionálně a nebo ať hledá jinde. Jsi mladá, ale jestli chceš v budoucnu učit, je potřeba zapracovat na asertivitě, bude se ti hodit jak ve vztahu k vedení, tak ke studentům a v neposlední řadě k rodičům…
Dobrý večer,
rozhodla jsem se, jak to udělám. O tomto chlapci jsem se dozvěděla, že prostě hledá holku, takto se chová téměř ke každé, kterou potká.
Nicméně. Učit ho budu, budu dělat, jako kdyby se nic nestalo…pokud se ještě o něco pokusí, dám mu jasně najevo, že to takhle nechci, že chci vztah na profesionální úrovni. Pokud nepochopí, prostě to skončíme.
Rozhodla jsem se takto.
Moc Vám děkuji za Vaše názory, i je jsem brala v potaz.
Příjemný zbytek večera.
Tak se časem zase ozvi, jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Mně právě připadalo od začátku, že to vzdělávání u něj asi není na prvním místě. ![]()
@lombrico píše:
Tak se časem zase ozvi, jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Mně právě připadalo od začátku, že to vzdělávání u něj asi není na prvním místě.
Dobře, určitě Vám dám vědět. Mě napadlo, že chce opravdu doučovat a pak se zakoukal no.
Ale asi to není tak, že bych byla zrovna já jeho vyvolenou, nejspíš to zkouší, zda mě dostane nebo ne.
Děkuji za radu.
Mějte se hezky.