Vztah studenta a učitele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.11.21 11:21

Vztah studenta a učitele

Dobrý den.
Mohu poprosit o zachování anonymu? Je to intimní záležitost a nechci, aby mě v tom někdo poznal.
Děkuji.
Na úvod chci říct, že mi je 20 let a můj student je stejně starý, možná má 21. Učím ho češtinu, matematiku a angličtinu. Potkali jsme se zcela náhodou. Poprosil mě, abych ho doučovala - chci být v budoucnu učitelka, učení mě baví, a proto jsem na to kývla. Žádnou smlouvu nemáme, jenom začínáme…
Problém je to, že mě můj student neustále někam zve, po krátkém rozhovoru mě doprovodil až domů, neustále by se chtěl se mnou vidět.
Píše mi, že jsem neuvěřitelně krásná apod.
Učení by mě bavilo, ráda bych mu pomohla, ale nechci do toho zatahovat vztahy. Chci mít čistě vztah učitel a student.
On můj typ není a já ho nechci vodit za nos. Bojím se, že bych mu nějak ublížila, což nechci. Zároveň ho nechci hodit přes palubu a chci, aby odmaturoval.
Udělám pro to maximum, nemám s tím problém. Jenom mě děsí to, jak se on ke mně chová a že na to šel takhle zhurta.
Prozatím jsem si ho zablokovala, ale nevím, jak se zachovat, abych mu neublížila.
Ten kluk je hodný a citlivý, to jsem na něm hned poznala. Ovšem bych s ním nechtěla chodit, není na tom z hlediska inteligence úplně nejlépe (sama také nejsem Einstein, ale vedle sebe bych chtěla chytrého a vzdělaného muže - nechci však znít nafoukaně, každá z nás má nějaký typ člověka).
A vzhledově také neodpovídá mému ideálu. Nechci opět, aby to vyznělo, že soudím lidi podle vzhledu, to opravdu nedělám. Bavím se s každým.
Ten kluk, ačkoliv je hodný, mi nedělá dobře, když ho učím.
Napadlo mě, že bych mu řekla, abychom byli jenom jako učitel a student, ale to by mu zřejmě ublížilo.
A nebo ho učit na dálku, jako při distanční výuce na gymnáziu.
Nebo to úplně skončit…ale nechci ho hodit přes palubu.
Myslím, že bych s ním asi ani nechtěla kamarádit, jenom dobře vycházet, jako s každým člověkem.
Moc Vám děkuji na Vaše názory. Asi si budete myslet, že jsem nafoukaná a necitelná, ale asi si to v této situaci zasloužím, beru to.
Přeji příjemné dopoledne.
Mějte se hezky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33184
23.11.21 11:37

Je ti nepříjemný, jak se k tobě chová. Tak mu prostě narovinu řekni, že jestli chce doučovat, tak ok, ale nic víc. On v tom ale bohužel něco víc vidí, tak by bylo možná lepší, doporučit mu, aby si na doučování sehnal někoho jinýho. Neechceš ho ani jako kamaráda, tak asi není důvod s ním udržovat kontakt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
23.11.21 11:43

On to „doučování“ pojal prostě úplně jinak a zakoukal se..
možnosti jsou jen dvě :
a) utneš jeho jakékoliv city a nemístné projevy zcela jasně s tím, že mu na rovinu řekneš, že o vztah s ním ani o něj prostě zájem nemáš a mít nebudeš.. pokud to vydýchá, můžeš ho doučovat
b) pokud nebude schopen oddělit osobní rovinu od doučování, okamžitě konec.

Přece „z lítosti“ nebudeš tahat za nohu mladého kluka, ještě by se do toho ponořil víc a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.11.21 11:46

No když ho nechceš, tak mu prostě řekni, že váš vztah si představuješ čistě profesionálně v rovině žák-učitel a je to. Jak si to schroupe je už jeho problém, nemusíš mít žádné výčitky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4816
23.11.21 11:57

„Franto, strašně ráda tě budu doučovat, připravovat na maturitu. Ale nezlob se, to je vše, na večeři ani nikam jinam s tebou nepůjdu, chci aby náš vztah zůstal na profesionální úrovni. Buď to budeš respektovat nebo se bohužel už nebudeme dál vídat.“
Jaképak ubližování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
23.11.21 12:06

Předně nejsi učitelka a on není tvůj student, přestože ho doučuješ. Jste stejne staří lidé a on tě balí :nevim: to se stává. Vyřeš to tak, jako s kýmkoli jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
23.11.21 12:07
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Mohu poprosit o zachování anonymu? Je to intimní záležitost a nechci, aby mě v tom někdo poznal.
Děkuji.
Na úvod chci říct, že mi je 20 let a můj student je stejně starý, možná má 21. Učím ho češtinu, matematiku a angličtinu. Potkali jsme se zcela náhodou. Poprosil mě, abych ho doučovala - chci být v budoucnu učitelka, učení mě baví, a proto jsem na to kývla. Žádnou smlouvu nemáme, jenom začínáme…
Problém je to, že mě můj student neustále někam zve, po krátkém rozhovoru mě doprovodil až domů, neustále by se chtěl se mnou vidět.
Píše mi, že jsem neuvěřitelně krásná apod.
Učení by mě bavilo, ráda bych mu pomohla, ale nechci do toho zatahovat vztahy. Chci mít čistě vztah učitel a student.
On můj typ není a já ho nechci vodit za nos. Bojím se, že bych mu nějak ublížila, což nechci. Zároveň ho nechci hodit přes palubu a chci, aby odmaturoval.
Udělám pro to maximum, nemám s tím problém. Jenom mě děsí to, jak se on ke mně chová a že na to šel takhle zhurta.
Prozatím jsem si ho zablokovala, ale nevím, jak se zachovat, abych mu neublížila.
Ten kluk je hodný a citlivý, to jsem na něm hned poznala. Ovšem bych s ním nechtěla chodit, není na tom z hlediska inteligence úplně nejlépe (sama také nejsem Einstein, ale vedle sebe bych chtěla chytrého a vzdělaného muže - nechci však znít nafoukaně, každá z nás má nějaký typ člověka).
A vzhledově také neodpovídá mému ideálu. Nechci opět, aby to vyznělo, že soudím lidi podle vzhledu, to opravdu nedělám. Bavím se s každým.
Ten kluk, ačkoliv je hodný, mi nedělá dobře, když ho učím.
Napadlo mě, že bych mu řekla, abychom byli jenom jako učitel a student, ale to by mu zřejmě ublížilo.
A nebo ho učit na dálku, jako při distanční výuce na gymnáziu.
Nebo to úplně skončit…ale nechci ho hodit přes palubu.
Myslím, že bych s ním asi ani nechtěla kamarádit, jenom dobře vycházet, jako s každým člověkem.
Moc Vám děkuji na Vaše názory. Asi si budete myslet, že jsem nafoukaná a necitelná, ale asi si to v této situaci zasloužím, beru to.
Přeji příjemné dopoledne.
Mějte se hezky.

Tipla bych, že ani moc nemá zájem se doučovat a spíš tě od prvopočátku bere na zábavu a vše, co k tomu dle něho patří ;). To doučování je jen záminka, jak se s tebou vidět. Utla bych doučování a nevídaná bych se s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.11.21 12:12

Zrušila bych doučko. Necítili byste se dobře ani jeden. Oba si najdete někoho jiného. Studentů i lektorů je spousta.

Ještě doplňuji- při práci přes skype spousta odesílaných srdíček a pusinek ruší výuku. Vlastní zkušenost. :mavam:

Příspěvek upraven 23.11.21 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.21 12:14
@lombrico píše:
Zrušila bych doučko. Necítili byste se dobře ani jeden. Oba si najdete někoho jiného. Studentů i lektorů je spousta.

Nyní jsem si ho blokla. Mám to tak tedy nechat, a nebo mu říct, že mám práci a zrušit to?
Moc Vám děkuji.

• Citovat
  • Upravit
292
23.11.21 12:16

Zrušit. Určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.11.21 12:16
@Anonymní píše:
Nyní jsem si ho blokla. Mám to tak tedy nechat, a nebo mu říct, že mám práci a zrušit to?
Moc Vám děkuji.

tak určitě bych mu dala vědět, že pokud nebudete spolupracovat jen na profesionální úrovni, tak že spolupráci rušíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11080
23.11.21 12:23
@Anonymní píše:
Moc Vám děkuji.

Ty máš problém jednat s lidmi na rovinu? Proč bys mu říkala, že máš práci? Prostě mu řekni, že o jiný kontakt než doučování zájem nemáš, a pokud to i tak na tebe bude zkoušet, utni i doučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4816
23.11.21 12:24
@Anonymní píše:
Moc Vám děkuji.

Hlavně se nauč čelit problémům čelem a ne tak, že někoho blokneš anebo si budeš vymýšlet výmluvy. Říkat lidem pravdu je často to nejlepší řešení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
23.11.21 12:31

Kdyby se ptal na důvody, tak mu říct, jak ti vadilo, že tě chtěl balit. Tak či tak byste se ani jeden necítili v pohodě.

Už bych to uzavřela a popřála hodně úspěchů ve studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.21 12:34
@vedma007 píše:
Hlavně se nauč čelit problémům čelem a ne tak, že někoho blokneš anebo si budeš vymýšlet výmluvy. Říkat lidem pravdu je často to nejlepší řešení ;)

Já vím, ale ta pravda hodně bolí… Raději to vždycky nějak zaobalím, aby to druhému neublížilo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová