Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, od založení tématu si neslibuji žádné konkrétní rady, berte ho spíš tak na odlehčení. Ráda si poštu, že někdo jiný trpí stejně ![]()
Mladší má 2 roky, spánek měl vždy horší - několikeré buzení a nutnost nacpat do pusy prso… O Vánocích jsme to odbourali, ale už jsme prakticky tam, kde jsme byli, sbírám síly na další kolo odnaučování. O to mi teď ale nejde.
Syn se budí několikrát za noc, a to tak, že sebou začne zmítat, vykřikovat a nakonec někdy brečet, čímž se probudí. Uklidní ho to prso, ale někdy ne hned, je prostě mimo. No a dnes v noci jsem zjistila, že jemu se zdá o něčem, co se snažil předchozí den vyvztekat
Kope nožičkama, hází sebou a vztekle vykřikuje to, co chce (a asi to v tom snu nedostává).
Stalo se vám to někomu? Jak dlouho to trvalo, až dokud nepřešlo období vzdoru?
Cpát prso jako uklidňovadlo asi nebude to pravé…
A co jej jemně probudit a říct maminka je tady a hladit ho, asi lepší než pokaždé když se něco nelíbí dostat do pusy prso
Nevím, jestli máme přesně to samé, ale syn se budí dvacetkrát za noc s ječením, taky takovým tuze vzteklým. Když ho začnu uklidňovat, začne ječet ještě víc a chce se přestěhovat ke mně. Když místo uklidňování řeknu přísně „Lehnout a spát“, tak lehne a spí
akorátže mu to vydrží pár minut a jede to nanovo… Když ho nechám spát u sebe, tak se budí taky, takže to řešení není. Co s tím, netuším, většinou ráno vstávám totálně dobitá, jen se pořád utěšuju, že na doživotí to snad není ![]()
@Nina Filipi Bohužel jakmile se probudí, bez prsa to nejde. Pokud jsem tam já. Pokud jsem ve vedlejší místnosti, s taťkou to zvládnou. To právě souvisí s tím odnaučováním - to se nám povedlo na Vánoce, jednu dobu spal fakt skoro celou noc (probuzení až nad ránem a dospání se mnou v posteli), ale pak začal mít tady ty vztekací eskapády. Ale samozřejmě je mi jasné, že prso není správné řešení, jen teď nemám kapacity na jiné řešení.
@Etcetera78 Od prvního buzení spí se mnou v posteli. Osobně by mi ani nevadilo to noční kojení, pokud by tomu nepředcházela ta hysterie. Se straším to vůbec neznám, ten spí od 5 měsíců celou noc, mladší je snad nějaký dráždivější či co ![]()
Moje dcera ma 8 let a dodnes nocni besy
ze spani se zacne vztekat, kopat a mlatit nas.Taky krici ja to chci dej mi to… Dokud zabira aspon prso, byla bych za to rada.Meli jsme obdobi relativniho klidu, pak nastoupila do skoly a zacalo to nanovo. Podstoupili jsme vysetreni, doporucili nam vecer medunkovy caj a magne B6.To zabralo. Az ted mela vysoke horecky a zacalo to zase.Snad to prejde.
Takze prsu bych se nebranila, medunkovy caj taky stoji za vyzkouseni.Budu drzet pesti, at to brzy prejde ![]()
Můj starší syn je to samý
V jeho dvou letech jsme z toho taky měli prdelky. Už mu budou čtyři. Bude cholerik po tatínkovi B-) Taky poznávám situace.,jak křičí ze spaní, které se stali včera. Dokonce se i často stalo, že se probudil ráno naprdnutej na někoho z nás. To ho vždycky otočím ať se vrátí do postele.Nebo ho jdu v noci přikrýt a on se vzteká a zmítá, ale spí. Vím, že to s ním bude těžký, než se naučí ovládat. Před cizýma se drží, ale před příbuzenstvem, se za něj stydím. Za vztekání ho netrestám, jen pošlu do pokojíčku nebo když jsme někde tak za dveře.
Jo a taky jsem ho uspávala u prsa několikrát za noc. Neboj nebude to tak přece pořád. Pokud ti to nevadí. Já jsem pak otěhotnětla mlíko se ztratilo.Vzal to v pohodě místo prsa jsme se drželi za ruce. Kojila jsem ho dva a čtvrt roku i v noci.