18měsíční v noci bdí

14974
5.2.15 23:46

18 měsíční v noci bdí

Ahoj ženy,

tady se ví vše, tak třeba mi někdo poradíte nebo aspoň uklidníte.

Dceři je 18m a od cca 8m mi spala celou noc. Budila se akorát sem tam hodinu dvě po uspání na dudlík. Asi před měsícem ale najednou zásek, hodinu po uspání se vzbudí a odmítá spát, straší tak do 1-2h ráno než odpadne. Snažila jsem se ji ze začátku nechat v posteli, ale i když jsem tam byla s ní, tak řvala jak blázen, že ležet nebude. Takže jsem to nakonec vzdala, vzala ji k sobě do pokoje… No a od té doby je to tak už snad měsíc pořád. Měla asi tři noci za celou dobu, co mi klidně spala. Už jsem zkoušela meduňku, utahat venku, ležela jsem tam s ní, pohrozila jsem jí… Nic nezabírá :cert: Jsem už z toho dost naštvaná, protože večery byly moje jediná spása, kdy jsem něco v klidu mohla udělat, ale hlavně se věnovat sama sobě, cvičit, dát si vanu, přečíst si knížku, žehlit… Potřebovala bych vypnout mozek, nejsem schopná minutu nad něčím souvisle přemýšlet, aniž by mě někdo nevyrušil a už jsem z toho fakt vyčerpaná :zed:

Nejhorší je, že ani nevydrží s tátou, který by si ji vzal a pohlídal, ale u něj brečí a chce jen maminku. Myslím, že má separačku, je od mimina dost maman. Ale jak na to? :nevim: Skončí to samo? Jako nemám problém pár týdnů to přetrpět, kdybych měla vidinu, že to je jen období, které se utne, ale bojím se toho, že objevila, že v noci žijeme a ona chce být uprostřed toho dění :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
5.2.15 23:58

Myslim, ze jedina sance je nechat ji v postylce, kratce rict, ze v noci se spi a nechat jecet a nepovolit. Tohle presne je pro me situace zaraditelna jako pleteni si bice na sebe.Dite v posteli, prosim, nemam problem, ale bude spat a nebude otravovat. A vecer mam volny, kdyz se mi jeden cas zacli deti ulozene v 8 budit klidne uz v 10, byla jsem z toho psychicky dost hotova, ale ja od zacatku odmitla povolit a pred pulnoci nebyl ani narok na premisteni se do me postele. A po cca 2-3 mesicich pochopily a zacly chodit az v 1 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 00:07

@Bibi239 musím říct, že ač jsem proti vyřvávání, tak tady už bych měla taky sto chutí ji nechat vybrečet, jenomže nemám jak, mám ještě starší a tu delší řev vzbudí, navíc manžel takhle po nocích pracuje a asi by mě za to zabil, nesnáší, když děti brečí, neumí se soustředit (dělá vědeckou práci). Ale asi se k tomu postupně dopracujeme, právě se děsím toho, že takhle otrocky bude vstávat dalších x měsíců, než mi skočí na nějaké úplatky :mrgreen:

Mě jediná věc napadla, že začnu chodit spát brzo, aby neměla šanci se vzbudit a zjistit, že nejsem v ložnici, že se to třeba časem ustálí. Ale kdo tu za mě bude uklízet a žehlit, to nevím :nevim: a hlavně se děsím toho, že to nakonec stejně nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.2.15 00:13

@LadyTommy me hodne brzdil strach, ze si vzbudim starsi deti a v roce nejmladsiho zacal teror s pitim, pil co 2h flasku piti, nekolikrat za noc jsem prebalovala… Kdyz pak doslo na vztekly rev, ze jsem dala jen vodu a jentrochu, s detma ve vedlejsi mistnosti to ani nehlo a pricky mame tenoucky. Zpetne si nadavam, ze jsem asi tri mesice v noci skoro nespala a problem jen odsouvala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 00:29

@Bibi239 to mám už právě ozkoušené, že ji za nějakou dobu vzbudí :zed: řve fakt šíleně, že nepomůže ji mít ani v jiné místnosti. Ta starší má jen o rok víc, jsou spolu hodně propojené a teď má dost období, kdy hodně prožívá, když se něco děje mladší ségře. Tak chvilkový řev zvládá, když se vzbudí, nechá si vysvětlit, že se nic neděje, ale když už to trvá dlouho, tak spustí taky :cert: tak si moc neumím představit ten duet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 00:32

Jo a ještě dodám, že z postýlky si vyleze a je u dveří a zpátky do ní vlézt neumí, takže by jedině musela spát na zemi, kdybych ji nechala jejímu osudu :mrgreen: návštěva nám totiž zlomila bočnici od postýlky, tak ji má odstraněnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
6.2.15 00:50

@LadyTommy, tak si odnes do své postele tu starší… tam může v klidu spát (resp. budí-li se, musí si holt zvyknout, je Vás doma víc, takže klid na spaní někdy není).

Manžel to holt - i s vědeckou prací - bude muset vydržet, než to srovnáš.

Nejsem zastáncem nějakého zvláštního vyřvávání, ale jsou určité meze… a Tvoje malá už je dost překročila (pochopila jsem správně, že i když ji vezmeš do postele, tak je tam do jedné ráno vzhůru?).. takže bych ji opravdu nechala. Vyzkoušela bych obojí - být v pokoji s ní i nechat ji tam samotnou (každé dítě reaguje jinak) - a podle toho, co by šlo líp, to bych realizovala.

Pro osmnáctiměsíční dítě máma v noci jako rozptýlení nemůže fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 01:00

@BohunkaP jojo, chápeš to dobře, ona se rozbrečí, já tam přijdu, lehnu si k ní, že tam budu než znovu usne, ale ona nechce, sedne si, natáhne ruce, že chce jít pryč a když to tak není, tak se rozeřve. Někdy už se ani neobtěžuje brečet, stoupne si ke dveřím a kňourá a čeká, až přijdu.

Uvidím, jestli někdo nepřijde ještě s nějakým nápadem a jinak nic jiného nezbyde, než to utnout razantně.

Právě že mě to rozčiluje, protože vím, že už je dost velká na to, aby spala a pochopila, že v noci maminka nebude. Rozumí všemu, co jí řeknu, takže nepochybuji o tom, že mi i rozumí, když jí vysvětluju, že musí spát, ale je to palice dubová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
6.2.15 02:44

@LadyTommy Prosim tě a co dělá, když ji vezmeš z postele do pokoje? Hraje si? pronásleduje tě na každém kroku? A jak dlouho pak spí ráno? A jak spí přes den?

Osobně bych se přikláněla k tomu zkusit nějaký ten čas chodit spát brzy s dcerkou a neodcházet. Žehlení se nezblázdní a ty se jako vedlejší efekt do sytosti vyspíš - možná má strach, že jí utečeš a tak si tě chce hlídat v obýváku. Třeba se za pár dní uklidní. Navíc ty budeš tak vyspalá, že všechnu tu práci, co potřebuješ udělat, budeš dělat ráno. A takové ranní cvičení tě nakopne na celý den :D. (Horší na tom je, že se s mužem budete asi trochu míjet)

Zkus také zapátrat v paměti, jaká událost mohla toto dceřino chování spustit. Šli jste s mužem večer za kultůrou? Hlídali prarodiče… nemoc… očkování… apod.

Na vyřvání bych se vyprdla. Když víš, že všemu rozumí, a oni rozumí, normálně s ní komunikuj i o tom, jak si myslíš že se cítí. Ne a nebo souhlas už dá určo najevo. Třeba jí bude stačit ujištění, že jí rozumíš a chápeš a že spát nemusí.
Třeba je to jen období vzdoru, kdy zkrátka bude NE, jen protože se to má, musí nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
6.2.15 02:59

@LadyTommy Mám podobnou zkušenost. Dcera cca do 8-9m spala v noci v pohodě, až na občasné buzení a pak nastalo to stejné, večer usne v pohodě do 10min, ale cca do hoďky je vzhůru a někdy jí trvá 15-60min než znovu usne.. Někdy stačí dát napít a dudlíka, někdy se vyloženě probere a řádí.. záleží, jak rychle to podchytnu. Ale vesměs vyžaduje, abych u ní byla než znovu usne. Takže tím se mi taky můj večer a osobní čas dost zkracuje.
Vím, že děti mají své spací cykly po cca 60-90min, ale ta naše cácora se prostě VŽDY do té hoďky od prvního usnutí probudí.. a pak když usne, tak většinou už tvrdě. Nevím, jak jí tohle buzení odbourat a to nemluvím, že během noci se taky občas vzbudí na další pití nebo že nenahmatala dudlíka.
Nejsem zastáncem vyřvávací metody, na to nemám. Zatím to beru jako přechodné období a doufám v lepší zítřky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.2.15 07:49

@LadyTommy jsem zasadne proti metode vyrvavani, ale v tomto pripade bych ji asi s tezkym srdcem zavedla. Presne jak tu nekdo psal, mama nemuze osmnactimesicnimu v noci delat rozptyleni. Jeste me ale napadlo - jak ti spi pres den? Co ji zkusit zasadne krouhnout poledni spanek, nebo ho uplne vyhodit? A rano budit, aby po prohyrene noci nevyspavala.
A pres den s ni neuklidis? Mam stejne starou dceru a uklidim i vyzehlim bez problemu, chodi za mnou jako pejsek, rikam ji co delam a ona asistuje, vecery mam ciste na nohy na stul. To bys potrebovala at mas kde cerpat, kdyz se ani nevyspis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 18:41

Holky diky,

u nas se chodi spat v 21h, vstavaji v 8:30, nocni bdeni na tom nic nezmenilo. Odpoledni spanek byl prvni, ktery jsem zkousela zkrouhnout, ale bez efektu. Vypustit ho uplne nechci, jsem rada, ze mame vypilovany nejaky rezim a tohle by ho rozhodilo uplne, i na ni jde videt, ze ho potrebuje, v poledne je totalne ko, jen lehne a usne.

No a kdyz se vzbudi, tak nejdriv je na me nalepena, pak asi po hodine si jde hrat, ale nesmim se vzdalit.kdyz ji chci dat do loznice, tak sebou sekne o zem a rve.

Nic zvlastniho se u nás neudalo, leda by ji nejak delaly spatne vanocni navstevy, spis ji zacalo obdobi vzdorovani, zkousi, co muze a s tim to podle me souvisi.

S tim uklizenim problem neni, holky jsou pres den hodne, stiham vse, spis ze vecer si delam takove veci, co jdou s nima hur, tridim jejich hracky, rovnam veci do skrine a tak. A zehleni, to s nima neudelam, kdyz se nemotaji u zehlicky, tak si aspon oblikaji cerstve vyzehlene obleceni :mrgreen: ale predevsim mi jde o muj klid, mit oddych, nemuset byt porad ve strehu, chybi mi to a jsem nervni, uz jsem tak nejak na ty vecery zvykla, mam holky porad na krku, rodina daleko, manzel pracuje cely tyden, mam akorat jeden den pani na hlidani, abych si obehala urady, doktor, tak me aspon ty dve tri hodinky vecer regeneruji, vsak to urcite znate :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
6.2.15 22:24

@LadyTommy znam a ani nevis jak Ti rozumim!!! syn je tedy ted nemocny, co ma antibiotika, tak je vecerni uspavani horor. Driv jsme dali dudu, pohladili, polozili a nazdar, vetsinou jsme se videli az rano. A ted? nechce si nechat dat ani toho dudlika a ze by se nechal polozit? Natahuje ke me ruce. Vyrcvat ho ted nemuzu nechat, protoze by zacal kaslat az by se poblil. Jak je ted nemocny. Takze si ho beru do postele, on tam 45minut vylozene blbne, smeje se mi do xichtu, pak tedy vytuhne, ale co z toho vecera mam? Mou jedinou utechou je to ze az bude zdravy, budeme chodit ven, vsechno se vrati do starych koleji a bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí