Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, narazila jsem na několik diskuzí, kde se radí pro lepší spánek různé bylinky (meduňka, heřmánek) popř. rovnou směsy, různé značky..Nikde ale většinou není výsledná zkušenost, zda čaj zabral
Jaké čaje jste u dětí zkoušely a pozorovaly jste u nějakého efekt? Syn se budí poměrně brzo ráno, je vidět, že mu to nestačí (když vyjíměčně spí déle, je jak vyměněný), tak bych chtěla nějaký zkusit. Režim, různé změny atd. jsem zkoušela, to už rozebírat nechci. Spíš chci opravdu probrat jen bylinky a zda někdo pozoroval nějaký výsledek.
U dětí sice ne, ale u sebe i klientů zabírá od Mikeše čaj na spaní nebo proti stresu . ![]()
Dneska začnu dávat odpoledne meduňkový čaj, tak pak můžu napsat výsledek ![]()
@omites děkuju, jen zrovna třezalka mi pro tříleťáka moc vhodná nepřijde
jak „moc“ na tebe pak působil?
@tjudit to budu ráda ![]()
Nikdo další zkušenost zkušenost nemá?
Vím, že existují i nějaká homeopatika na spaní, dávají se už několikaměsíčním miminkům.
@Markéta Fe koukala jsem na Sedalii a s homeopatkou se radila, ta zkoušet nechci-bylo tu víc negativních názorů, než pozitivních.
Tak po třech nocích hlásim zlepšení obrovské, první noc spala bez probuzení 19.00-7.30, kdy jsem ji musela probudit, jinak by dospávala ten deficit až nevím do kolika, druhou noc jedno probuzení, nakojila jsem a spala dál a třetí noc jedno probuzení a bez kojení usnula a spala. Jinak je jí 9 měsíců a nespí, protože ji rostou zuby, do té doby spala pěkně, teď se budila třeba 14× za noc nebo se vzbudila a byla 4 hodiny vzhůru apod ![]()
@nykolina je to sypaný meduňkový čaj z lékárny, dávkování jsem dělala dle návodu, ale vypít jsme ji dala tak necelou decku. Pomáhá i mně, když mám špatné spaní
Jinak s odstupem sedmi měsíců - zuby zlobí nárazově pořád, ale víc si na tu bolest zvykla, takže v noci už spí v pohodě, jen se víc mele a pofňukává a je protivná spíš přes den, u těch prvních zubů to bylo peklo
Ahoj, chystam se davatdcericaj pro lepsi spani, jak dlouho pred spanim by se caj mel davat? Preci jen tech 250ml nevypije na ex
kdyz dam caj dve hodiny pred spanim bude to mit nejaky efekt nebo se musi davat primo pred spanim?