Vztekající se roční batole

62
16.3.11 09:46

Vztekající se roční batole

Ahoj, máme krásnou holčičku, moc ji milujeme, ALE začala být vzteklá kope nohama i v jídelní židličce fackuje nás když jí vezmeme na klín,hází dudlík co s ní? o víkendu u nás byla rodina a bylo nám sděleno, že si za to můžeme sami a pokud z ni chceme mít fracka tak jen tak dál, údajně jí máme plesknout přes ruce, nebo přes nohu pokud kope, ale taková metoda se mi nelíbí, co myslíte, jak vychováváte vzteklounky vy? Metoda „NE, NESMÍŠ“ u nás jaksi moc dobře nefunguje, ani mračení

Děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
16.3.11 09:55

Plesknutí nepomůže :lol: :lol: Já našemu prckovi 10× zopakuju, že tohle nesmí, pak ho plesknu přes ruku a vysměje se mi :wink: Klidně chytnu „facku“ ještě od něj :lol: Házení hračkama a dulíkama je na denním pořádku.

Děti si v tomhle věku zkouší co můžou, chce to vydržet, ono je to časem přejde :wink: Vztekací období má snad každé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
16.3.11 09:56

Tak u ročního dítěte plesknutím určitě nic nevyřešíš :nevim: Myslím, že je to přechodné období a přejde to…jako rozmazlování beru, když rodiče dětem ve všem ustupují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
16.3.11 09:57
lanuza píše:
Ahoj, máme krásnou holčičku, moc ji milujeme, ALE začala být vzteklá kope nohama i v jídelní židličce fackuje nás když jí vezmeme na klín,hází dudlík co s ní? o víkendu u nás byla rodina a bylo nám sděleno, že si za to můžeme sami a pokud z ni chceme mít fracka tak jen tak dál, údajně jí máme plesknout přes ruce, nebo přes nohu pokud kope, ale taková metoda se mi nelíbí, co myslíte, jak vychováváte vzteklounky vy? Metoda „NE, NESMÍŠ“ u nás jaksi moc dobře nefunguje, ani mračeníDěkuji!!!

Mě syn taky fackuje a vydrápává mi oči, ale není to projev jeho zlé vůle, prostě si všiml, že na to nějak reaguju a tak zkouší, co to udělá. Občas se naštve, když ho odložím na zem a on chce být na klíně, nebo když ho položím do postýlky, začne vztekle kopat. Ale teda v žádném případě bych roční dítě nepropleskávala, to je fakt super rada :poblion: Já spíš pleskající ruku chytnu a chvíli držím, to se mu nelíbí, trochu vztekle zamrčí, tak mu ji zas pustím, on to zas opakuje a tak dokola, dokud ho to nepřestane bavit. A u toho samozřejmě říkám, že to nemá dělat, že mě to bolí atd.

A příbuzných se zeptej, co si podle nich dítě odnese z toho, že na jeho nevhodné chování (pleskuntí) reaguješ tím samým plesknutím. Jakože ty můžeš použít fyzické násilí a dítě ne, protože jsi silnější? Tak to ti pak začne dítě časem plácat mladšího sourozence nebo mladší děti ve školce atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.3.11 10:08

Ivuško děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
16.3.11 10:17

Dobrý téma, já doma začínám mít to samé akorát 9 měsíční…

lanuza píše:
Ahoj, máme krásnou holčičku, moc ji milujeme, ALE začala být vzteklá kope nohama i v jídelní židličce fackuje nás když jí vezmeme na klín,hází dudlík co s ní? o víkendu u nás byla rodina a bylo nám sděleno, že si za to můžeme sami a pokud z ni chceme mít fracka tak jen tak dál, údajně jí máme plesknout přes ruce, nebo přes nohu pokud kope, ale taková metoda se mi nelíbí, co myslíte, jak vychováváte vzteklounky vy? Metoda „NE, NESMÍŠ“ u nás jaksi moc dobře nefunguje, ani mračeníDěkuji!!!
  • Citovat
  • Upravit
24798
16.3.11 10:22

Znehybnit ruce/nohy a důrazně „vynadat“. Možná chvilka ignorace, ale jen chvíli, jsou ještě malí. Pleskání je akorát ventilace pro rodiče… (Ale taky už párkrát dostala… =))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.3.11 11:08

Haha, máme doma teď to samé. Ona nás tedy neplácá, ale skvěle ječí a vzteká se. Ne jen , když jí něco nedovolím, ale ikdyž jí něco nejde. To si klidně popoleze, třískne s sebou na zem a zaječí, případně zažbrblá. Nechávám jí být, za chvilku je klid. Věci na zem hází pravidelně. To neřeším, jednou, dvakrát jí to podám a konec. Pleskla jsem asi dvakrát nazačátku, když mi furt vylívala psí vodu. PO přečtení chytré knihy vím, že neví proč jsem jí pleskla, tak to nedělám. Misku jsem přemístila. DOcela chytrá byla úvaha, že dítě v tomto věku nepozná co je a co není hračka, s čím si může a s čím ne hrát, když je to na zemi. S něčím smí a s něčím ne. Nechápe to :nevim: , nechápe zatím ani smysl slova a tím se řídím. Když dělá něco co nechci, řeknu, že to nesmí a odvedu pozornost a danou věc dám bleskurychle pryč, aby se nevztekala, že jsem jí to vzala.
Jediné, co tak nějak řeším, že za mnou hooodně leze a škemrá, chce vzít do náruče a koukat nebo pochovat nebo hned zase dolů, prostě chce být u mě. Nikomu jinému z rodiny to nedělá. No, v chytré knížce píší, že když se dítě v tom věku dožaduje pozornosti má ji mít, že když vás nevidí, neexistujete a je bezradné.Když ho necháte někde dýl bez vás, tak se prostě bojí, že zase odejdete. No, my se stěhovali a malá byla pár dní u našich :nevim: Tak řeším to, jestli si na sebe nešiju bič, podle ostatních, když jí prostě nenechám plakat, knourat a vezmu jí.
A ono opravdu někdy stačí jí pochovat, pohrát si s ní a mám na deset minut klid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
16.3.11 11:10

Chytit za ručičku či nožičku, když kope do vás a důrazně říct ne. Ono to možná nevypadá že to funguje, ale ty děti to moc dobře chápou. Dělají si tak mantinely co může a co už ne. Zkouší to pořád aby si ověřila jestli to bude fungovat pokaždé. Hlavně neustupovat. Je jasný že pokud by si vykřičela co chce, bude to taky zkoušet pořád. Ale je to holt takoý období, to přejde. Přeju pevné nervy. Další období je kolem 2 roka a pak ve třech…

• Citovat
  • Upravit
5077
16.3.11 11:28

Ahoj,
u nás je to to stejné. Mají 14m. Když mě kopou, škrábou, tahají za vlasy, štípnou a nebo chtějí praštit, tak je chytím za ruku, nohu a říkám, že tohle se nedělá mamince a důrazně ne. Pokud to nepomůže, tak je ze sebe sundám a odcházím.
Když je chytne záchvat vzteku, tak to stejné, prostě odejdu. Oni pak za mnou dorazí, tak je obejmu, pomazlím a je klid.
Párkrát mi ujely nervy a já je praštila, ale k ničemu to nevede a já mám pak výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
16.3.11 11:36

Každé dítě tím musí projít. Roste z něj osobnost a zjišťuje, jaký jsou hranice.
Plácání přes ručičku u nás zabíralo na začátku, po nějaké době Maty začal oplácet a mlátit nás. A dát na zadek ročnímu dítěti? Nevím, kdy jsem se neudržela poprvé, ale moc dobře mi z toho nebylo.
U nás zabírá/zabírala ignorace a důrazné „vynadání“. V roce jsme začali posílat do kouta, přijde mi to lepší, než zavírat dítě do vedlejší místnosti. Později zákaz oblíbené činnosti a počítání do tří. Ještě později studená sprcha nebo vařečka (nemám ráda, použila jsem párkrát a dodnes se za to stydím).
Rad najdeš všude hromady, sama musíš zjistit, co funguje právě na tu vaši princeznu.
Hlavně se nauč zůstat v klidu. Kašli na negativní reakce příbuzných, ignoruj kolemjdoucí. Ti malí teroristi mají často jediný cíl - vykolejit rodiče. A to jim nesmíme dovolit.
A navíc, je to jen období, které odejde stejně nečekaně jak přišlo. I když u nás to trvá už víc jak dva roky :zed: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.3.11 13:40

Ahoj,já toto velice dobře znám,máme období klidu,a období vzteku.Jinak pokud se vzteká déle,nevšímám si.pokud sahá na něco,já řeknu NE! pokud to nepomůže po 3,tak plácám důrazně přes ruku,a pokud ani to ne,tak už jsem ho tak 2× plácla přes prdku,ale počítám,že přes plenu ho to moc nebolelo.Pak nechám,a jdu od něj.Nedávno se vztekal,řval,já jsem si sedla na zem,dala si obličej do dlaní,a jak přišel,a snažil se dát mi ruce od sebe,aby na mě viděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
17.3.11 08:45

A co metoda pevného obětí při akutním záchvatu vzteku? Dítě se obejme tak pevně, aby se nemohlo hýbat (ale zase aby mohlo dýchat) a jak cítí tu blízkost a tlukot srdce, tak se má zklidnit. Já to teda ještě nezkoušela :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4118
17.3.11 09:22

Metodu pevného obětí jsem párkrát zkoušela. Naposledy asi před týdnem a Maty mě u ní pěkně kousl. Je celkem záhul zmítající se dítě udržet, ze začátku to je spíš boj (aspoň u nás). Obrovskou výhodu týhle metody vidím v tom, že bezpečně poznám, kdy se vztek změní na zoufalej pláč a můžu hned začít uklidňovat a vysvětlovat. Pokud Maty řve v koutě, většinou jakejkoliv pokus o přiblížení se z mý strany znamená novou vlnu hněvu :zed:
Kamarádka to s úspěchem používá, a při záchvatu vzteku stačí, aby roztáhla ruce a blížila se k malýmu a on se uklidní, začne se smát a utíká před ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vetina
18.3.11 20:27
Ywett píše: :zed:
Kamarádka to s úspěchem používá, a při záchvatu vzteku stačí, aby roztáhla ruce a blížila se k malýmu a on se uklidní, začne se smát a utíká před ní.

tak to zní zajímavě to musím zkusit na toho našeho vzteklouna. Ten teda nekope a nefackuje ale dupe a vzteká se jak šílenec. Většinou se ho snažím na něco zajímavého nalákat aby zapomněl na vztekání. Ale někdy mám pocit, že mi z toho hrábne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML