Vztekání v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4622
17.8.16 14:51
@Halibar píše:
@Aries6 rok a půl starému dítěti něco vysvětlovat?

No a? Ja vysvetluju a vysvetluju od malicka. Uz v 15 mes jsem se s dcerou domluvila. Ted ve dvou letech rozumi naprosto vsemu.
zakladatelko- zkus ten kocarek s panenkou. Nebo treba js vypravim dceri pohadky. Jeli jsme parnikem, po pul hodine ji to zaclo nudit. Tak jsem vypravela o vodnikovi co tam zije, mala ho zacla hledat adt. ;) musime byt chytrejsi jak ty deticky. Bohuzel je cim dal tezsi. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.8.16 14:52

@scentini tak to máš klidné dítě, které ai nechá vysvětlit, ne každá máme to štěstí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1

@Gabřule
Nepouzivat MHD :mrgreen: 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
85381
@scentini píše:
No a? Ja vysvetluju a vysvetluju od malicka. Uz v 15 mes jsem se s dcerou domluvila. Ted ve dvou letech rozumi naprosto vsemu.
zakladatelko- zkus ten kocarek s panenkou. Nebo treba js vypravim dceri pohadky. Jeli jsme parnikem, po pul hodine ji to zaclo nudit. Tak jsem vypravela o vodnikovi co tam zije, mala ho zacla hledat adt. ;) musime byt chytrejsi jak ty deticky. Bohuzel je cim dal tezsi. :P

Ono je to o diteti, hlavne. S moji se nedomluvis a pohadky ji vubec nezajimaji, doted jsem nebyla schopna ji jedinou precist nebo rict do konce, ma jine zajmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
17.8.16 14:53
@Hanka1 píše:
@Gabřule
Nepouzivat MHD :mrgreen: 8o :think:

Nekdo auto nepouziva. ;) z ruznych duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.8.16 14:54

To jsem udelala a nezabira. Ani kdyz se ji snazim zabavit, vykladat ji, co je venku a tak. Na okno jsem vsazela, ale bohuzel taky ne… Ja se snazim vysvetlovat… Vim, ze v tomto veku to asi jeste nema uplne tak smysl, ale mam pocit, ze uz mi dost rozumi a Tak snad je jen otazkou casu, kdy bude ne jen rozumet, ale i se dle toho aspon trochu ridit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.8.16 14:56

@Gabřule některé děti to pochopí později. Můj syn nepoužívá kočár od 16 měsíců, takže tohle znám, ani se nedivím, že ty děti tam nechcou být :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.8.16 14:56

Tak auto je taky moznost, ale zase jezdit vsude jen autem abych uhla tomu, ze se ji neco nelibi… To taky nechci… Rada bych nasla cestu, jak ji vysvetlit, ze proste nekdy musi udelat i to, co nechce ona a ze poslouchat se musi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.8.16 14:58

@Halibar jj,chce to asi cas :D jen jsem dnes dosla domu tak vyrizena, ze jsem asi potrebovala napsat a s nekym to probrat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.8.16 15:04

@Gabřule no jo, chce to čas. My jezdíme jen autem právě, MHD jaksi u nás nejde, nežijeme ve městě. Buď trpělivá, ono to přijde, jako všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
17.8.16 15:06

@Ráchelia tak to gratuluju ke geniálnímu dítěti. Náš rok a půl starý chlapeček často vřeští v MHD, protože se mu to prostě líbí. Vysvětluju preventivně taky, ale je mu to úplně putna. Posadit dítě samotné a stát nad ním? Sci-fi, maximálně by si při prvním prudším brždění vycinkal zuby (a ne, opravdu nejsem úzkostlivá matka). Přenést zodpovědnost? Asi mám opožděné dítě, tohle fakt nepobírá.
Když je možnost, tak si syna beru na klín, povídám mu, co vidíme z okna, děláme „vařila myšička“, to se mu líbí a zmlkne a když je možnost, tak s ním dělám decentní blbiny, nakláním ze strany na stranu, jakože je zatáčka a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.8.16 15:28

@Halibar @blumen vubec nemam klidne dite. Ba naopak, ale ucim se s ni pracovat. Je to boj. Je hrozne upovidana. Me zas pisledni dobou dochazi napady. Na vse se pta proc. A ja uz nevim co rikat. Ja klidny clovek. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.8.16 15:35

@scentini syn se mě už od roku ptá „co to je?“ :D a teď jak spojuje slova tak pořád „kde je…?“ „kde je letadlo?“, „kde je Pů?“, „kde je Dany (můj bratr)?“ :D a když je s tatínkem, ten s ním mluvi německy, tak to je taky potom nadělení, to se mě pak ptá „was ist…?“, „wo ist…?“, a já netuším o co jdeeee :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
17.8.16 15:38
@Halibar píše:
@scentini syn se mě už od roku ptá „co to je?“ :D a teď jak spojuje slova tak pořád „kde je…?“ „kde je letadlo?“, „kde je Pů?“, „kde je Dany (můj bratr)?“ :D a když je s tatínkem, ten s ním mluvi německy, tak to je taky potom nadělení, to se mě pak ptá „was ist…?“, „wo ist…?“, a já netuším o co jdeeee :D

To je ted mimo tuhle diskuzi, ale predpokladam, ze tatinek je Nemec. Proc teda s ditetem nemluvis od zacatku vyhradne jen cesky? Pak pry dite mluvi s jednim rodicem cesky a s druhym nemecky a umi perfektne oba jazyky. Nebo s nim mluvis jen cesky a presto mluvi s Tebou nemecky? Jsem taky v DE, tak me to zajima… Nase jeste nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.8.16 15:39

@blumen tatínek je slovák, ale učí ho německy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie