Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Halibar píše:
@Aries6 rok a půl starému dítěti něco vysvětlovat?
Mno budeš se divit, ale občas to funguje.
@Halibar píše:
@Aries6 rok a půl starému dítěti něco vysvětlovat?
Od roka děti určité věci chápali. S nejstarší jsem se už i domluvila, s prostření ne, začala pozdě mluvit, taky je vztekloun, tak radím, co jsem někdy použila já.
@Aries6 asi byla blbost to takhle posuzovat, každé dítě je na různé věci zralé jinak brzo. Syn sice krásně mluví už dlouho, ale vysvětlit si nenechá nic a to se snažím ![]()
@Halibar píše:
@Aries6 asi byla blbost to takhle posuzovat, každé dítě je na různé věci zralé jinak brzo. Syn sice krásně mluví už dlouho, ale vysvětlit si nenechá nic a to se snažím
Však já nepíšu, že je to uni rada a že znám všechny děti. Jen nabízím možnosti
Nemám ani extrémně divoký děti, ale ani kliďase… a nemusím teda jezdit MHD
![]()
@Aries6 já nemám vzteklouna, ale spíš paličáka…
já naposledy autobusem jela, když synovi byl rok, takže nevím, jak by se choval teď, ale určitě zkusím ![]()
@Ráchelia píše:
@Halibar A co je na tom? Základní chyba rodičů, že děti pořád berou za malé a nevysvětlují. A pak se ve 3 letech najednou diví…
Já vysvětluju od malička a představ si že mé rok a 5 měsíců staré dítě některé věci velice dobře chápe. (samozřejmě né vždy chce spolupracovat, ale poslouchá jak vysvětluju, případně „něco“ odpoví..)
Děti jsou plnohodnotní lidé a tak bychom s nimi měli jednat.
Taky to tak vnímám…
@Halibar píše:
@scentini syn se mě už od roku ptá „co to je?“a teď jak spojuje slova tak pořád „kde je…?“ „kde je letadlo?“, „kde je Pů?“, „kde je Dany (můj bratr)?“
a když je s tatínkem, ten s ním mluvi německy, tak to je taky potom nadělení, to se mě pak ptá „was ist…?“, „wo ist…?“, a já netuším o co jdeeee
To je drsny
taky furt kde je tata? V praci. Proc? Aby byly korunky. Proc? Aby jsi mela na zmrzlinu. Hluboce se zamysli hmm a kde je tata?
a furt dokola. Pak reknu pro slepici kvoc a mala se rehoni.
@Halibar píše:
@Aries6 já nemám vzteklouna, ale spíš paličáka…já naposledy autobusem jela, když synovi byl rok, takže nevím, jak by se choval teď, ale určitě zkusím
No já jsem ještě zvědavá, co se z prostřední vyloupne. S nejstarší je domluva bezvadná. Prostřední se zatesne a hotovo… nejmladší bude asi taky kvítko, ale na to je brzy.
@scentini jj věta „táta je v práci“ tady jede denně už od rána
proč ještě neobjevil, ale i tak
kamarádky syn sotva žblebtne, v lednu bude mít dva a když jsem viděla, jak s ním (ne)mluví, ale jen nakazuje a zakazuje, tak se ani nedivím, že se ten kluk bojí něco říct. A ona se diví a má pocit, že je něco špatně
hmm, něco… ![]()