Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jak jste to měli s mimčem, které se kolem 2-3 měsíců věku vztekalo? Malá je hodně uplakaná, hypertonická. Divím se ale, že se ze všeho vzteká a hystericky řve. Dnes jsem ji chovala, chtěla jsem ji dát do pusinky dudlík, aby ho měla a ona se rozeřvala, jak kdybych ji trhala nohu. Já to nějak neřešila, nevím co s tím. Ale mamka ja mě hned vyjela, že to bude určitě náročné uvztekané dítě.
Co si o tom prosím myslíte? Máte zkušenost? Vím, že to nezměním, ale zajímá mě, jaké jsou děti, co byly uvztekané takto maličké teď. Díky.
@MartinaKindl333
Jj taky jsem měla uřvánka hypertonického. Musela jsem na něj hodně opatrně, pomalinku, v klidu. Žádné prudké pohyby, nespěchat, všechno pomaloučku polehoučku…Bude mu rok a když mu zrovna nelezou zuby je to pohodář
Je akčnější, vyžaduje dost pozornost, potřebuje pohyb a neustále nějaké podněty, ale rozhodně se nevzteká.
Záleží, jak jaké dítě je pro koho náročné
Všechny tiše v koutě sedět a samostatně si hrát nebudou ![]()
@MartinaKindl333 Prostě máš náročné dítě, to děti bývají, není to panenka babyborn. Dávala jsi ji dudlik proč jako aby ho mělaOna ho v tu chvíli potřebovala, plakala? Jestli ne rozeřvala se protože jsi ji naštvala ![]()
@wewa no,nikdy jsem se s tím nesetkala, že by to dítě dělalo.
@MartinaKindl333 píše:
@Iwetas a kdy se prosím trochu uklidnil řev? Cvičili jste?
Necvičili, jen lehce na bříško, měl slušné koliky od 2 měsíce a reflux ještě k tomu
Já myslím, že pro tyhle děti je dobré fakt jen zpomalit, mazlit, hladit, chovat, zlehka houpat. Žádný natřásání na míči, žádný prudký pohyby. Třeba náš malej se nejlépe klidnil v péřové zavinovačce, spal v ní až do půl roka - to už nebyl zavinutej, ale měl rád se tam zavrtat
Řevy přestaly okolo toho 3-4 měsíce, jak se začal sám přetáčet a víc zkoumat okolí
Přestal se jakoby nudit a najednou zlaté dítě. Od 4 měsíců i spinká celou noc. Pokud neřešíme zuby no ![]()
Já tě chápu, že jsi z toho vedle, taky jsem byla na švestku, nespal ani v porodnici, řval vlastně pořád, první dítě, byla jsem nešťastná
nikdo mi nedokázal poradit, protože to neznal
zs éry mých rodičů a prarodičů se takové děti prostě nechávaly vyřvat
Neboj se, zvládneš to. Hodně sil