Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý deň, skúšali ste niekedy ochutnať hlavičku svojho dieťaťa? Viem že to znie divne, ale náhodou som sa dotkla a zacítila slanost potu. Potom som už zámerne ochutnala. A teda nie je to extrémne slané ale slané to je. Môžu sa aj deti potiť slano?
Ochutnala by som aj iné dieta ale nemám aké 🙈 p
Stres mám kvôli cf, odber z päticky v poriadku ale stresujem. Iné priznaky nemá. Už by mala v tomto veku? Ďakujem za pomoc
Odteď budu chodit po parku a olizivat děti, že dělám průzkum
![]()
Tak ho tolik nenavlíkej, nebude se ti tolik potit a bude míň slanej.
Příznaky nemá, odběr v pořádku, hoď se do klidu. V potu jsou proste soli u každého. A jinak ano, už by mohla mít příznaky, my jsme byli na potním testu s půlročním dítětem. To ovšem opakovaně leželo na jipce a nemohlo dýchat. Buď klidná, CF mít nebude.
@Anonymní píše:
Dobrý deň, skúšali ste niekedy ochutnať hlavičku svojho dieťaťa? Viem že to znie divne, ale náhodou som sa dotkla a zacítila slanost potu. Potom som už zámerne ochutnala. A teda nie je to extrémne slané ale slané to je. Môžu sa aj deti potiť slano?
Stres mám kvôli cf, odber z päticky v poriadku ale stresujem. Iné priznaky nemá. Už by mala v tomto veku? Ďakujem za pomoc
Vsimla jsem si slaneho cela u sveho letniho miminka. Taky jsem pomyslela na CF, ale pak jsem olizla celo starsiho sourozence a zjistila jsem, ze je celo stejne slane, tak jsem tu myslenku zahnala. Dnes ma to letni mimino se slanym celem 6 let a zadnou CF opravdu nema…
@Anonymní píše: Ďakujem za odpovede. Musím sa ukľudniť
Bydlis v CR? Tady se delaji testy v porodnici na tuto nemoc.
@vokishka na Slovensku. Tiež u nás robia tieto odbery z paticky. Tak snáď je to ok ![]()