Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky prosím už si nevím rady…malá má 7 měsíců a už skoro měsíc nás trápí rýma a kašel s ní…u doktorky několikrát stále poslechové v pořádku odebrán i výtěr s nosu a taky v pořádku…hezky papá směje se hraje si všechno tohle je v pořádku ani teplotu nemá vůbec za celou dobu jen za nešťastná rýma když odsávame tak je to hustý hlen kapu sterimar a dávám zeď ambrobene sirup na rozpuštění hlenu ale už jsem nešťastná s toho s nosa ji už u začal téct hlen a někdy když kýchne tak ji vystřelí s nosu taky hlen poraďte co pomůže…inhalátor nemám právě a za chvíli odjíždíme na dovolenou na Slovensko a já mám paničkou hrůzu s toho aby se jí nic nestalo
Pro ten inhalator se někde cestou stavte, to je super věc a mohl by zabrat.
Našemu synkovi je osm měsíců a rýmu a kašel měl přesně měsíc. Nevím, co to teď je ta sajrajty, že to trvá takovou dobu. Dávala jsem to, co ty, odsávání jenom před spaním. Pokud u doktorky vše ok, tak asi nezbývá, než vydržet. Nebo ORL.
@Tichošlápek budu ho muset objednat…už nevím co jiného ji pomůže
@Eva2610 taky to nechápu takhle dlouho a fakt k doktorce moc už chodit nechci mezi nemocné protože ona je jinak v pohodě jen ta hnusná rýma…nad ORL jsem taky uvažovala že pokud to nepřejde tak když se vrátíme po novém roce tak tam půjdeme
V klidu, vždyť píšeš, že ti rýmu zvládá dobře. Zásadní je, aby neměla ucpaný nos, který by jí bránil sát. Jestli dobře pije a je spokojená, tak prostě vydrž. Ono to přejde, prostě rýma. Na Slovensko ji hlavně pojistí, kdyby bylo potřeba jít na pohotovost.
Ahojky, nechci strašit covidem, ale přijde mi, že by to mohlo být. Syn mel.ted měsíc taky problémy, ryma, hleny na pruduskach, kašel. První hospitalizace v nemocnici, měl problém se jakoby nadechnout, davali inhalace a prospan. Druhá hospitalizace po týdnu, a už měl nález na plicích, takže zápal plic. Dýchatko 2× denně, inhalace a antibiotika na 10 dnů. Naštěstí to zabralo hned, takže už je zdrav. Ale teda hrůza des. Malej má teď 4.5mesice. V nemocnici mu při druhé hospitalizaci dělali jen antigen a vyšel negativní. Ale to už byl nemocný přes 3 týdny a víme jak antigeny (ne)fungují. Víceméně v nemocnici děti leželi s tím samým co my, bylo tam plno.