Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měl by vypit 150-180ml na kilo své váhy, takže pokud mu vyhovuje méně mlika ve více dávkách, tak to ničemu nevadí. U UM je dobře jen dodržet opravdu interval 3-4 hodiny, aby ho dokázal strávit. V noci by bylo fajn, kdyby třeba vydržel i déle, aby vše strávil za ten den, ale pokud ne, tak bych to neřešila na sílu. Teďa 4,5mesicniho chlapečka a pije 5× za 24 hodin denne, ale postupně jsme k tomu došli.
Nic jako,,měl by vypít" vlastně v praxi neexistuje. Dcera pila jen 90ml první rok, a stačilo. Někdy si řekla za 2.5h a někdy za 4h. Jiné děti vypiji mnohem více a stejně nepribiraji
krm tak, jak si řekne mimčo, takhle je to za mě v pořádku. Syn má teď 4.5mesice a v noci se budí jednou, někdy spí celou noc, to je že poslední mléko má třeba v 19.00 a pak se vzbudí na mléko třeba v pul6 ráno. Taky už nepije podle tabulek. Občas vypije ze 150ml někdy ze 180ml. Ale je hodně velký, už má skoro 9 kilo, takže pohoda.
Takže pokud je vaše mimi spokojene, děláte to dobře.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, ověřit si, jak je to s intervaly mezi jídly u UM?
Malý byl od začátku přesný jako hodinky a vyžadoval stravu temer přesně po 3h. Z kraje jsem ještě mohla kojit, teď už je plně na UM.
Jsou mu 2,5 měsíce a nyní si drží interval 3-4h ve dne v noci. Tedy jí 7× denně za 24h - vypije mléko ze 110ml vody.
Na krabici je ale interval 5× 150 ml ale to malý nedá. Krmím tedy podle jeho potřeb, mlicko jsem mu rozpočítala na jeho intervaly.
Zajímá mě, je nějaké pravidlo/doporučení, kdy se dětem začnou intervaly prodlužovat? Nebo třeba bude méně jist v noci?
Občas si říkám, že má v sobě opravdu budík, zejména v noci