Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, včera v noci upadl pahýl pupiku a já vůbec nevím, zda to má takto vypadat. Dr je tam až odpoledne, tak se nemám koho zeptat. Děkuji za odpovědi
@Melaanie píše:
Ahoj, včera v noci upadl pahýl pupiku a já vůbec nevím, zda to má takto vypadat. Dr je tam až odpoledne, tak se nemám koho zeptat. Děkuji za odpovědi
No jsem taky na to zvědavá, při první jsme šli domů bez pupíku. Normálně ho ustrihly nebo tak něco. A teď řekli, že už se neodstraňuje, že upadne sám
tak doufám, že to bude ok. Mojí mámu to taky překvapilo, s každým šla domů bez pupíku. ![]()
Ano, normalni. Osetruj lihem az do uplneho zahojeni.
Dodam, ze prvni dceri (2014) pupik ustrihli/odrizli v porodnici a ta jedina ma hezky pupik. Vsem mladsim nechali odpadnout pahyl. 4 tydny trapeni a vsechny maji pupik vybouleny, i kdyz maji vypracovana bricha.
V pohodě. Já jsem pupík očistila desinfekcí a raději přelepila sterilním polštářkem.
@Nela266 píše:
No jsem taky na to zvědavá, při první jsme šli domů bez pupíku. Normálně ho ustrihly nebo tak něco. A teď řekli, že už se neodstraňuje, že upadne sámtak doufám, že to bude ok. Mojí mámu to taky překvapilo, s každým šla domů bez pupíku.
Dnes se běžně už snad všude nechává. Já bych ho ani odstranit nechtěla. Někde se skrz odstranění šlo z porodnice o den později i třeba ![]()
Děkuji za uklidnění, jsem z toho totiž trošku nesvá. V porodnici mi řekli jen čistit okolo pahýlu ale pak mi nikdo neřekl jak to ošetřovat po odpadnutí.
@Dahlia0409 píše:
Dnes se běžně už snad všude nechává. Já bych ho ani odstranit nechtěla. Někde se skrz odstranění šlo z porodnice o den později i třeba
A to ja bych radsi sla z porodnice o den pozdeji, ale nemela starosti s osetrovanim pupiku. A deti by treba mely hezke pupiky. Ale zas by to pojistovnu stalo zbytecne hodne penez, ten den navic.
@Janča6 píše:
A to ja bych radsi sla z porodnice o den pozdeji, ale nemela starosti s osetrovanim pupiku. A deti by treba mely hezke pupiky. Ale zas by to pojistovnu stalo zbytecne hodne penez, ten den navic.
Tak já osetrovala doma a nijak mi to teda nevadilo
@Dahlia0409 píše:
Tak já osetrovala doma a nijak mi to teda nevadilo
U nasich holek to trvalo dele nez mesic, to mi prislo dlouhe. Fakt mi pripadlo lepsi, kdyz prvni dceri ten pahyl odstranili v porodnici.
@Janča6 píše:
U nasich holek to trvalo dele nez mesic, to mi prislo dlouhe. Fakt mi pripadlo lepsi, kdyz prvni dceri ten pahyl odstranili v porodnici.
Tak asi jak u koho, u nás tak do 2 týdnu, druhá mamina z pokoje, tam to dopadlo snad třetí den po porodu, takže ještě v porodnici ![]()
@Dahlia0409 píše:
Tak asi jak u koho, u nás tak do 2 týdnu, druhá mamina z pokoje, tam to dopadlo snad třetí den po porodu, takže ještě v porodnici
Jj, ja vim. U nas to bylo extremne dlouhe. A proto bych radsi to odstraneni v porodnici. I kamaradky, ktere mely zkusenost s obojim, by radsi chtely odstraneni v proodnici.
@Janča6 píše:
Jj, ja vim. U nas to bylo extremne dlouhe. A proto bych radsi to odstraneni v porodnici. I kamaradky, ktere mely zkusenost s obojim, by radsi chtely odstraneni v proodnici.
Já byla ráda, že to nenabízeli, no
Mně všem dětem odstraněny v porodnici až na poslední. A tedy raději za mě nechat uříznout v porodnici. Bylo to jednodušší a bez starostí. S posledním dítětem jsme tam stejně byli 7 dnů kvůli žloutence, takže to bylo jedno.