Správně odpadly pahýl pupiku?

278
19.12.23 10:25

Správně odpadly pahýl pupiku?

Ahoj, včera v noci upadl pahýl pupiku a já vůbec nevím, zda to má takto vypadat. Dr je tam až odpoledne, tak se nemám koho zeptat. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35938
19.12.23 10:28

Normální, očisti to opatrně namočeným uchoštourem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.12.23 10:38
@Melaanie píše:
Ahoj, včera v noci upadl pahýl pupiku a já vůbec nevím, zda to má takto vypadat. Dr je tam až odpoledne, tak se nemám koho zeptat. Děkuji za odpovědi

No jsem taky na to zvědavá, při první jsme šli domů bez pupíku. Normálně ho ustrihly nebo tak něco. A teď řekli, že už se neodstraňuje, že upadne sám 8o tak doufám, že to bude ok. Mojí mámu to taky překvapilo, s každým šla domů bez pupíku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.12.23 10:52

Ano, normalni. Osetruj lihem az do uplneho zahojeni.

Dodam, ze prvni dceri (2014) pupik ustrihli/odrizli v porodnici a ta jedina ma hezky pupik. Vsem mladsim nechali odpadnout pahyl. 4 tydny trapeni a vsechny maji pupik vybouleny, i kdyz maji vypracovana bricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.12.23 10:53

V pohodě. Já jsem pupík očistila desinfekcí a raději přelepila sterilním polštářkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16345
19.12.23 11:00
@Nela266 píše:
No jsem taky na to zvědavá, při první jsme šli domů bez pupíku. Normálně ho ustrihly nebo tak něco. A teď řekli, že už se neodstraňuje, že upadne sám 8o tak doufám, že to bude ok. Mojí mámu to taky překvapilo, s každým šla domů bez pupíku. :lol:

Dnes se běžně už snad všude nechává. Já bych ho ani odstranit nechtěla. Někde se skrz odstranění šlo z porodnice o den později i třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
19.12.23 14:26

Děkuji za uklidnění, jsem z toho totiž trošku nesvá. V porodnici mi řekli jen čistit okolo pahýlu ale pak mi nikdo neřekl jak to ošetřovat po odpadnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.12.23 14:36
@Dahlia0409 píše:
Dnes se běžně už snad všude nechává. Já bych ho ani odstranit nechtěla. Někde se skrz odstranění šlo z porodnice o den později i třeba :nevim:

A to ja bych radsi sla z porodnice o den pozdeji, ale nemela starosti s osetrovanim pupiku. A deti by treba mely hezke pupiky. Ale zas by to pojistovnu stalo zbytecne hodne penez, ten den navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16345
19.12.23 15:51
@Janča6 píše:
A to ja bych radsi sla z porodnice o den pozdeji, ale nemela starosti s osetrovanim pupiku. A deti by treba mely hezke pupiky. Ale zas by to pojistovnu stalo zbytecne hodne penez, ten den navic.

Tak já osetrovala doma a nijak mi to teda nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.12.23 15:56
@Dahlia0409 píše:
Tak já osetrovala doma a nijak mi to teda nevadilo

U nasich holek to trvalo dele nez mesic, to mi prislo dlouhe. Fakt mi pripadlo lepsi, kdyz prvni dceri ten pahyl odstranili v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16345
19.12.23 16:09
@Janča6 píše:
U nasich holek to trvalo dele nez mesic, to mi prislo dlouhe. Fakt mi pripadlo lepsi, kdyz prvni dceri ten pahyl odstranili v porodnici.

Tak asi jak u koho, u nás tak do 2 týdnu, druhá mamina z pokoje, tam to dopadlo snad třetí den po porodu, takže ještě v porodnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.12.23 16:10
@Dahlia0409 píše:
Tak asi jak u koho, u nás tak do 2 týdnu, druhá mamina z pokoje, tam to dopadlo snad třetí den po porodu, takže ještě v porodnici :nevim:

Jj, ja vim. U nas to bylo extremne dlouhe. A proto bych radsi to odstraneni v porodnici. I kamaradky, ktere mely zkusenost s obojim, by radsi chtely odstraneni v proodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16345
19.12.23 16:17
@Janča6 píše:
Jj, ja vim. U nas to bylo extremne dlouhe. A proto bych radsi to odstraneni v porodnici. I kamaradky, ktere mely zkusenost s obojim, by radsi chtely odstraneni v proodnici.

Já byla ráda, že to nenabízeli, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.12.23 18:45

Mně všem dětem odstraněny v porodnici až na poslední. A tedy raději za mě nechat uříznout v porodnici. Bylo to jednodušší a bez starostí. S posledním dítětem jsme tam stejně byli 7 dnů kvůli žloutence, takže to bylo jedno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure