Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Myslím, že u zvířete v lidské péči je to riziko opravdu nulové. Něco jiného by bylo, kdy by tě kousl netopýr v přírodě, ale u štěněte bych byla v klidu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, bude to asi absurdní, ale ráda bych se zeptala, jestli můžu být v klidu. před 3 týdny jsem si hladila cizí štěně patřící rodině s většími dětmi. pes mě poškrábal zubem a mě hned napadlo riziko vztekliny ač je u nás vymýcená. jednalo se o štěně staforda, podle mě z chovatelské stanice.. stalo se to ve městě. nyní mám asi zvýšenou teplotu, není mi dobře, bolí mě hlava. potřebovala bych uklidnit, že je to blbost a že jsem magor.. nemůžu se tý myšlenky zbavit.. děkuji všem..Hladila jsem si i zvíře v cizině, kde se ještě tato nemoc vyskytuje, ale ta mě neškrábla nic.. to jsou dva měsíce.
@Anonymní píše:
Dobrý den, bude to asi absurdní, ale ráda bych se zeptala, jestli můžu být v klidu. před 3 týdny jsem si hladila cizí štěně patřící rodině s většími dětmi. pes mě poškrábal zubem a mě hned napadlo riziko vztekliny ač je u nás vymýcená. jednalo se o štěně staforda, podle mě z chovatelské stanice.. stalo se to ve městě. nyní mám asi zvýšenou teplotu, není mi dobře, bolí mě hlava. potřebovala bych uklidnit, že je to blbost a že jsem magor.. nemůžu se tý myšlenky zbavit.. děkuji všem..Hladila jsem si i zvíře v cizině, kde se ještě tato nemoc vyskytuje, ale ta mě neškrábla nic.. to jsou dva měsíce.
V pohodě. Jsou očkovaný.
@Cenarius píše:
V pohodě. Jsou očkovaný.
Byl ještě malý, tři měsíce mu byly, takže si myslím, že ještě nebyl..
Je to blbost a jste magor. Ale když už se neozvete, tak víme…
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář píše:
děkuji
![]()
@Prostě Vodnář píše:
tak předpokládám, že když se neozve, dočteme se o ní ve zprávách, takovou věc si nenechají ujít ![]()
@vokishka píše:
tak předpokládám, že když se neozve, dočteme se o ní ve zprávách, takovou věc si nenechají ujít
tím se uklidňuju, že o pejskovi už by asi byla reportáž ![]()
@Anonymní píše:
tím se uklidňuju, že o pejskovi už by asi byla reportáž
ta reportáž by byla o tobě
a stejně ses už odkopala, tak nemusíš dál anonym
@vokishka píše:
ta reportáž by byla o toběa stejně ses už odkopala, tak nemusíš dál anonym
jj, já to chápu
ale ten pes by to měl už za sebou a předpokládám, že o něm by reportáž už byla taky
Díky holky.. v září letím do asie a nestihla jsem se nechat naočkovat, resp. předtím mi to v hlavě nešrotovalo.. takže to bude jiná jízda ![]()
No, vzteklina má inkubační dobu i několik měsíců (v extrémních případech až několik let) ![]()
Ale nebála bych se, ani tohohle psa, ani toho zvířete před dvěma měsíci, pokud to teda nebyl divoký pes někde v Číně, nervózní mýval nebo nebo zmatený netopýr.