Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mejdylko Přesně, nejradši má ovladač nebo počítač, klávesnici. Ale ne datlovat, pěkně mlátit pěstma
Myslela jsme, že období, kdy se dávají bezpečnostní pásky na skříňky jsme přežili bez nich. ne. Dnes je jeli s tatínkem koupit.
jediná věc, co ho udrží v klidu jsou občas knížky a zvířátka (krásně napodobuje zvuky skoro všech, dokonce si sám vezme knížku a „čte si“ - teda ukazuje si na zvířátka bučí, chrochtá…) nebo pár dílů Včelích medvídků. To je pro mě čas, kdy si můžu dojít na záchod ![]()
@jessikka hehe.. tak Alex ani nebučí. Od 7 měsíců řikal máma, bába, táta, pápá… Já pyšná jak páv. A teď? Přestal mluvit a jen mručí nebo řve. Jediné co řiká, je bakuuuu a to fakt nevim co je
ale tak má čas, přítel na nej mluví Rumunsky, tak v tom má asi guláš.
já teda taky, rumunsky neumím blafnout ani fň
no jsou ty naše dětičky ale zlatíčka. Alex teď pravidelně kouká na Krok za krokem a o víkendu na Pipi dlouhou punčochu a jinak tradičně se mnou na Ulici ![]()
@jessikka jj, jako u nás, baví jen knížky a zvířátka. Jinak jí vlastně všechno štve. Ani nepamatuju kdy se naposledy usmála. A to byla fakt zlatá jako miminko, přemýšlím kde jsem udělala chybu. A špičák jí taky začíná růst, ale u nás je to ještě na měsíce, zuby jí rostou extrémně pomalu. Když rostla první várka, tak to byl u nás taky extrém (mlátila, kousala, hrůza), pak byla separačka a teď to zas začíná nabíhat na extrém, už fakt taky melu z posledního.
@loja U nás zuby jsou taky na strašně dlouho. čtyřky rostly 3 měsíce od prvních bolestí do prasknutí poslední dásně. Špičáky začaly po dvou týdnech klidu následně
Takže už skoro dva měsíce čekáme, zatím má jeden prořízlý, druhý je těsně před ![]()
@jessikka hele, my jsme ještě větší extrém. Od prvních bolestí 5,5 měsíce, šílený. Navíc byla strašně pořád unavená, doktoři vůbec netušili co jí je, zlítali jsme s ní vyšetření, že na to v životě nevyděláme, kdybysme to platili. u nás je nateklý teprve první, ostatní ještě nic, ale dole jí chybí ještě 2 zuby.
My půjdeme taky koupit něco na šuplíky. dříve si to nechala vysvětlit, teď to nejde. A momentálně jí taky nejvíc baví notebook. Už m uloupla C a Ctrl a špatně mi drží i I a O.