Waldorfská skolka 2013

216
2.4.13 21:06

waldorfská skolka 2013

Zdravim, viem, ze sa tato tema tu uz diskutovala, ale chcela by som aktualnejsie informacie ohladne waldorfskej skolky. Mam na mysli hlavne tu v Brne.
Su naozaj deti s tymto typom vzdelavania viac zaostalejsi, alebo sa to uz zmenilo? Pocula som totiz aj opak, ale nie na tejto stranke.
Ocenila by som aj skusenosti pedagogov, nielen laikov a hlavne rodicov, ktory maju s touto skolkou, popr. skolou vlastne skusenosti.
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1811
2.4.13 21:09

Nevim jak je to ted, ale ja chodila do skolky tohodle typu. A myslim, ze deti z techto skolek jsou takove zrucnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.4.13 21:31

Učila jsem ve waldorfské školce rok.Moc se mi líbil vztah k přírodě - děti měly vlastní záhonky na zahradě, sadily si obilí a květinky. Některé aktivity při kreslení se mi líbily.
Vadilo mi prostředí školky. Přijde mi, že školka má být barevná a ne jen v přírodních barvách a ve dřevě. Vadilo mi, že děti neměly vystavené všude své obrázky a výtvory, protože když něco namalují, ve chvíli, kdy už je to hotové, jsou intelektuálně a mentálně jinde, takže by je ukazování výtvoru stahovalo zpátky.
Vadilo mi, že školka byla proti např. plavání a podobným kroužkům, protože tyto činnosti by mělo dítě provozovat s rodiči.
Přijde mi, že děti z waldorfské školky byly více samostatnější než z klasické státní.

• Citovat
  • Upravit
216
2.4.13 21:38

@Wennulka @zichisek
dakujem za nazory, ta samostatnost je dobra, to prostredie by mi az tak nevadilo, tie obrazky by som uvitala a kruzky neviem extra posudit, mam prve dieta a neviem, ci by som nebola nervozna, keby som vedela, ze ide plavat zo skolkou :nevim: to by som asi radsej, keby nechodil, v tomto by som to brala ako pozitivum pre mna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
2.4.13 21:56

@bejbiska Mala plavat nechodi.Jsem takova uzkostliva matka.Kdyz do bazenu tak se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.4.13 22:00
@Wennulka píše:
@bejbiska Mala plavat nechodi.Jsem takova uzkostliva matka.Kdyz do bazenu tak se mnou.

JAko osobně bych taky dítě plavat nepustila samotné dřív jak v 5 letech, ale to už je na rodičích. Právě, že u nás ve školce rodiče chtěli, že na to třeba nemají čas nebo neumí plavat a tak…a paní ředitelka byla proti, že takové aktivity mají dělat děti jen s rodiči, že je to proti „zásadám“.

• Citovat
  • Upravit
216
2.4.13 22:00
@Wennulka píše:
@bejbiska Mala plavat nechodi.Jsem takova uzkostliva matka.Kdyz do bazenu tak se mnou.

to schvalujem, ja by som ho asi tiez nepustila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.4.13 22:15

Moje dcery chodí do normální školky, ale má mnoho waldorfských prvků: pěstují na zahradě bylinky, ve třídě je suší, pak si vaří čaj, pečou si chleba, mazanec atd.,mají velkou svobodu v tom, co budou dělat, nemusí se zapojovat do kolektivních akcí, mají komunitní koberec (sdílejí své pocity, nálady, nápady v kruhu), mají ve třídě dílničku - svěrák, hřebíky atd. - mohou volně pracovat.
Děti jsou díky tomu velice samostatné - starší je již v první třídě zš a paní učitelka na třídních schůzkách říkala, že okamžitě poznala děti z této mš, hned se ve škole zorientovaly, nikdo je nikam nemusel stále vodit, na druhou stranu, ale jsou zvyklé hodně diskutovat a polemizovat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
2.4.13 22:22

Mala by s nima jezdit chtela, ale ja bych byla bez sebe. Snazime se jezdit do bazenu jak to jde a tam ji hlidam jako ostriz. Neumim si predstavit, ze by tam byla s ucitelkama ktere maji na starost vice deti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
2.4.13 22:29

@Rézi
o tom diskutovani a polemizovani som pocula aj ja, bracha prave robi diplomovku s takymi detmi a na dotazniky mu vsetky deti odpovedali tak, ze mu rozpisovali svoje pocity a neriadili sa len moznostami a, b,c :mrgreen: bracho vravel, ze teraz nevie, ako ma tie vysledky prezentovat, kazdy jeden dotaznik ma individualny, ale toto sa jedna o ZS, takze vidim, ze to plati aj pre MS :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
2.4.13 22:31

@Wennulka
vsak prave, neviem si predstavit, ze by som bola v klude v tomto pripade, to uz radsej nech reze a pili drevo v skolke :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin