Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
je tady někdo, kdo má ve školce pětiletého předškoláka? Chcic se zeptatzda platíte školkovné a zda to může mít každá školka jinak. Koukala jsem na stránky školky kam by mohl malej od září nastoupit a tam je toto:
Dětem docházejícím do 3. ročníku MŠ (tj., které dovrší do 31.8.2013 6 let věku je poskytováno dle § 123 odst.2 zákona 561/2004 Sb. vzdělání bezúplatně. Děti, které mají povolen odklad školní docházky a docházejí do 3. Ročníku MŠ podruhé, hradí v duchu novely zákona 561/2004 Sb. školné v plné výši. V případě, že má dítě povolen odklad školní docházky a dosud do mateřské školy nedocházelo a prokáže-li zákonný zástupce dítěte tuto skutečnost ředitelce MŠ, má právo na bezúplatnou docházku. Bezúplatně se vzdělávají také děti se zdravotním postižením, které mají povelen OŠD a docházejí do 3. Ročníku MŠ podruhé. aleněkde jsem slyšela i kamarádka, která ve školce praceje mi říkala, že školkovné neplatí děti narozené od 1.9. 2007 do 31.8. 2008 neplatí tak nevím. Poradítě?
Pěkný večer ![]()
Děti s odkladem platí, myslím, že to tak má být. Dříve opravdu neplatily - tedy alespoň u nás.
Děti co mají odklad platí, změnilo se to v průběhu minulého školního roku, před tím neplatily.
@maminka189 a na co se konkrétně ptáš?
Jinak děti narozené od 1.9. 2007 do 31.8. 2008 od září platit školkovné nemusí, protože to budou předškoláci… takže ano, tyhle děti nebudou platit školkovné… ale až po prázdninách, tento školní rok ještě platí… a pokud má předškolák odklad a je ve školce o rok déle, tak už taky platí…
@maminka189 Já to moc nechápu
. Jestli bude předškolák, platit nebude, šest mu bude snad v průběhu školního roku, ne? ![]()
Sice se mě to netýká ale nějak moc nechápu proč by neměli platit, to už bysme ten stát pěkně ždímali, třeba moje známá chtěla odklad pro kluka jen proto že v roce kdy by nastoupil do 1 třídy by ona dělala státnice na vysokou a nestíhala by se s ním učit což dejme tomu chápu ale proč by pak měla mít školku zadáčo a my ostatní platit to teda mi hlava nebere ![]()
@Regina Hero Pokud mi malého od září vezmou tak muuž bude 5 let, ale podle toho co píše školka neplatí děti od 6. let tak v tom mám trochu bordel ![]()
On je docela veliký rozdíl zda budu platit každý měsíc 1300kč nebo „jen“ 700kč za jídlo
@maminka189 Jé, ty jsi to smazala, reagovala jsem na tvůj předchozí příspěvek
.
@Hanullka které dovrší do 31.8.2013 6 let věku je poskytováno dle § 123 odst.2 zákona 561/2004 Sb. vzdělání bezúplatně Proto ![]()
Mam ted ve skolce predskolacku a neplatime. Na zacatku roku nam ale ucitelka rikala, ze nekdo platit bude a nekdo ne. Doted nevim jak to myslela, nikdo z nasi tridy snad neplati.
Jinak deti s odkladem skolkovne platej.
@Hanullka No nedovrší on se narodil 3.8…A to je o prázdninách(pokud se nepletu) a od září jde do školy
@janet9 Já jsem dostala papír o školném a na jídlo, ale zapoměla jsem se na to zeptat…teda spíšesem to nevěděla
@maminka189 píše:
@Hanullka které dovrší do 31.8.2013 6 let věku je poskytováno dle § 123 odst.2 zákona 561/2004 Sb. vzdělání bezúplatně Proto
@maminka189 píše:
@Hanullka No nedovrší on se narodil 3.8…A to je o prázdninách(pokud se nepletu) a od září jde do školy
Ted nechapu ja. Jak nedovrsi. Kdyz mu bude 6 let 3.8.2013 a osvobozeni od skolkovneho plati pro deti, kterym bude 6 let do 31.8.2013. Tak se tam vejde. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.