Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám doma po starším prckovi x-lander XA, ale uvažuju o výměně za GT3…
Není tu někdo kdo má zkušenost s oběmi těmito kočáry?
Na GT3 se mi líbí že to je „limuzína“, sed vysoko, je do lehu, krásně vybírá i horší terén - ale je těžký na ovládání, XA se zas výborně ovládá, je lehoučký, neklepají mu nahlas kolečka a nezasekávají se… Vypadá i po dvou letech až na pár šrámů na konstrukci jako nový.
Potřebuju kočár snadno ovladatelný jednou rukou a aby zvládl i tak obtížný terén jako jsou pravé české chodníky, tzn každé dva kroky díra po překopávání čehosi, propadlá místa, sklon chodníku do silnice a tak…
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAHanulko,mám PP a jsem nadšená.....
X landera teda nevím,nemohu soudit,ale přijde mi "malý…
jak korbička,tak sporták..
já vybírala kočárek,aby měl velký sporták,tak PP toto splňuje dostatečně.
A běžně vozík kočárek jen jednou rukou a v pohodě…
Já se rozhodovala mezi těmito typy a nakonec vyhrál PP GT3, zkoušela jsem je tedy pouze na prodejně, ale ten PP mi oproti XA přišel lépe zpracovaný a lépe ovladatelný přestože je těžší. A líbí se mi na něm jak je prostorný a že jde do lehu.
Ale pozor, jestli máte v domě malý výtah nebo pokud ho plánuješ vozit autem, nám se do kufru vešel jen tak tak a to nemáme žádný malý kufr.
máme domek přízemní, takže jen tahat přes dva schody. A autem moc nejezdíme, ne tak aby jsme s sebou potřebovali kočár. A v podstatě na to máme ještě Zappky na které letos ještě nacvakáváme autosedačku (nesedí a do 9 kg má taky daleko) a ve 2 letech mu ty Zappky budou stačit i bez lehu…
Jinak máme Fabii Combi ale i tak mám dojem že by to bylo veeeelmi natěsno ![]()
z těch dvou bych brala GT3 ![]()
XA se mi zas tak nelíbí, měla jsem ho v 07 ve výběru, tak jsem ho opravdu prozkoumala řádně.. oproti GT je menší sedačka. kousali se mi kola, vím, že tobě ne.. a pak přiznám, subjektivní - ale mám hodně kamarádek, které jsou s ním hodně nespokojené. a znám jen pár lidí, kdo je nespokojený s Gt3 , resp. skoro vůbec..
Natašo, verze co chci já nemá nánožník a pláštěnku… Myslíš že to nevadí?
je za 4900, jetý podvozek a nový potah… Jen bez příslušenství. Dost mi vrtá hlavou jestli si nepřiplatit 2 000 a nekoupit s pláštěnkou a nánožníkem ve (dle inzerátu) výborném stavu…
ahoj, mam GT3, XLander neznam, ale pridam ti mou dnesni vybornou zkusenost s vyletem v terenu. Absolvovala jsem s nim fakt narocnou lesni turu po lesnich cestach, do kopce mezi koreny a sutry, pres potucek, dokonce jsem musela podlejzat strom(musela jsem peregac trochu prislozit i s malym, a oba to prezili
) Maly byl ve sportaku, ale taky jeste nesedi, takze spal ve spodni poloze. A vypadal spokojene.
No Peregac bude asi tezsi nez Xlander. Blbe se mi zveda do kufru. Ale byla jsem sama prekvapena jak tu zkousku v terenu obstal! Doporucuju, pokud vyhledavas narocnejsi teren. A ovladani… za me- bez problemu
no, nánožník i pláštěnka se dá pořídit emitexová. nánožníky ztřeba u plika nejosu nic moc, nevím, jak je na tom GT3, já ji testovala v létě ![]()
pláštěnka je sice ta zapínací, ale pokud na tom netrváš, dá se asi využít jakákoliv jiná.. emitexové jsou i skladnější (aspoň než orig. quinny jistě!)
za 5 tis s novým potahem bych ho brala i bez pláštěnky.. ![]()
(nemáš doma nějakou??)
a na nánožník je času dost
protože plně důvěřuju tomu, že už bude teploooo! ![]()
Na origo fakt netrvám
I na Centra jsem dávala pláštěnku z X-landeru (uni).
Pořád přemýšlím a ne a ne se nakopnout, X-lander mi teď prostě proti GT3 připadá jak větší golfky… ![]()
Já měla teda X-lander a když jsme ještě byli kočárkoví, tajně jsem pokukovala po GT3
![]()
Nebyla jsem spokojená, ale byla jsem až příliš líná s tím něco dělat ![]()
Mi by právě do toho ještě měla zítra přijít manduca, jak proto si říkám že by to chtělo nějaký kočár kde se bude moct hýbat… A abych pak hlavně nezůstala třeba jen na tom nosítku?
![]()
GT3 byl opravdu velký favorit na druhé moje dítko, nakonec jsem se podvolila vůli hlavy rodiny a aspoň zůstala věrná značce a koupila Centro. Nicméně oproti XA si myslím, že GT3 je fakt pan sporťák..Velký, pohodlný, teréní, vychytaný. Pokud si myslíš, že ho ještě užiješ, neváhala bych.. ![]()
Tak jsem ho objednala ![]()
Centro jsem právě včera snad prodala… Ne že by nevyhovovalo, ale na náš chodník ho je škoda, by brzy odešel do věčných lovišť. Nejvíc mi vyhovovalo toto
http://i.mimibazar.cz/…27012119.jpg
naše město vede východ-západ, takže se to dokonale užilo, když jsme potřebovali jít ve špatný denní čas na špatnou stranu
A vůbec dokonalé je to předělání na hluboký. Toto je asi jediná vada co na GT vidím, že nemá takto rozepínací boudu.
Jé, tohle jsem taky využívala, Klára pásala koníky a jezdila jako madam a koukala. Je fakt, že je to opravdu městský kočárek, ale já jsem spokojená, službu udělal.Taky se ho chystám prodat, jen nevím, za kolik, mám k němu ještě korbu a barvu Tofee. Asi mě to ale nemine, už jezdíme jen v golfkách a to vyjímečně ![]()
Já tam ten náš dala za 2500… Snad se paní nebude pak cukat že za tolik nestojí…
Prodávám v lepším stavu něž jsem koupila.