Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem ![]()
Před pár dny jsme si přivezli nový kočárek X-lander XT 2011 a chtěla jsem se zeptat vás,kdo má tento kočárek,jak jste s ním spokojené.Všude je spousta recenzí na model XQ a XA,ale nikde na XT.Nemám ho ještě vůbec vyzkoušený v terénu,malá se nám narodí až za dva měsíce,tak zatím odpočívá u našich.A hlavně jsem se chtěla taky zeptat,jestli jdou sundat kolečka,v prodejně jsem na to úplně zapomněla a dnes jsem nad tim koumala a nevim jak,vím,že u XA to jde,tak se mi nezdá,že by to u XT nešlo.Díky za každou odpověd ![]()
Ahoj, nevim jestli nejak pomuzu, ja mam XT 2008 a co jsem koukala, moc se nelisi. Me na nem vadi tri veci, a to pekne blbej a malej kosik, neco tam poskladat je dost pracny
, potom predni kolecko, kdyz ho chci jakoby zaseknout, aby se neotacelo, tak musim nekolikrat, protoze napoprve se to nikdy nepodari - to nevim, jestli se stava u vsech nebo jen me
A treti vec se tyka sportaku, tam to polohovani je taky dost blby, ale u 2011 uz je to asi vymakanejsi, podle fotek co jsem koukala ![]()
Jinak jsem s nim naprosto spokojena a nemenila bych ho, mozna jen za novejsi model ![]()
A kolecka jdou pry snadno odmontovat, tady to pisou http://www.detskezbozi.com/…t-20117.html
Ahoj, tak já měla taky starší model, ale konstrukčně se podle mě moc neliší.
Narozdíl od předchozího příspěvku, já naopak s košíkem byla spokojená hodně (snad je u 2011 stejný), protože je právě naopak jeden z větších na trhu. Třeba takové Jané má rozhodně proti němu pidi košík. Ale není to samozřejmě jen o košíku.
Jízdní vlastnosti parádní, s aretací jsem nikdy neměla nejmenší problém (možná nějaká vada na jednom kusu předchozí uživatelky
). To polohování zad mi nepřišlo nijak pitomé
, ale 2011 už to má stejně jinak.
Kolečka sundavat šly v pohodě, ale já měla ještě ta vyplétaná kola a tam se zmáčkl střed kola a vytáhlo se kolečko lehce ven, přední kolečko mělo někde tlačítko na vyndání. Koukám, že to bude nejspíš stejné, zkus zmáčknout ten černý střed kol a u předního se podívat po tom tlačítku, je zespodu na tom černém plastu nad „vidlicí“.
Samozřejmě je to tříkolka, takže se s ní jezdí jinak než s klasickým čtyřkolovým kočárkem, ale to je o zvyku, já už bych asi jiný než tříkolku nechtěla
.
Vadily mě na něm dvě věci -
to, jak je široký, více než některé ostatní tříkolky, nevešla jsem se do výtahů a některých dveří, kam moje kamarádky s kočárkem v pohodě projely. Takže jen kvůli tomu už bych si ho znovu nekoupila, dokázalo mě to opravdu hodně otrávit
.
A pak mi vadilo, že nemá otočnou sedačku proti směru jízdy, ovšem to jsem před koupí věděla, jen jsem jako prvomatka netušila, zda to budu používat. Později mi bylo líto, že s malým nemůžu komunikovat při jízdě, ale jemu to bylo vyloženě putna
.
To byly jediné „vady“, jinak jsem byla moc spokojená, je to super kočárek.
A navíc nové kolekce už mají vymakanou tu překlápěcí boudu, což oceníš hlavně v létě
.
Bayusko mas pravdu, ten kosik neni zase tak maly, ale me se asi tak zda, pred xlanderem jsem mela jeste jiny kocar a tam byl vetsi a hlubsi, mozna je to tim tvarem
![]()
A vytahy to je taky pravda, my mame EU vytah, tam to jde dobre, ale stary panelakovy vytahy, tam je to o vazne tip top.
korana.kora píše:
Bayusko mas pravdu, ten kosik neni zase tak maly, ale me se asi tak zda, pred xlanderem jsem mela jeste jiny kocar a tam byl vetsi a hlubsi, mozna je to tim tvarem![]()
A vytahy to je taky pravda, my mame EU vytah, tam to jde dobre, ale stary panelakovy vytahy, tam je to o vazne tip top.
To my jsme měli ještě ten úplně starý (potom ho tedy vyměnili) s dvojitými dveřmi s otevíráním dovnitř
, tam se nevešel žádnej kočár ![]()
Bayuska píše:korana.kora píše:To my jsme měli ještě ten úplně starý (potom ho tedy vyměnili) s dvojitými dveřmi s otevíráním dovnitř
Bayusko mas pravdu, ten kosik neni zase tak maly, ale me se asi tak zda, pred xlanderem jsem mela jeste jiny kocar a tam byl vetsi a hlubsi, mozna je to tim tvarem![]()
A vytahy to je taky pravda, my mame EU vytah, tam to jde dobre, ale stary panelakovy vytahy, tam je to o vazne tip top., tam se nevešel žádnej kočár
Jojo, takovy vytah je u myho dedy v baraku, tak se sotva nacpou dve osoby, tak aby se nemuseli na sebe lepit
Ale to jsou hooodne stary vytahy ![]()
korana.kora píše:Bayuska píše:Jojo, takovy vytah je u myho dedy v baraku, tak se sotva nacpou dve osoby, tak aby se nemuseli na sebe lepitkorana.kora píše:To my jsme měli ještě ten úplně starý (potom ho tedy vyměnili) s dvojitými dveřmi s otevíráním dovnitř
A vytahy to je taky pravda, my mame EU vytah, tam to jde dobre, ale stary panelakovy vytahy, tam je to o vazne tip top., tam se nevešel žádnej kočár
Ale to jsou hooodne stary vytahy
To jo, hotový kabiny hrůzy
. Tam bylo i dírou vidět pod sebe do šachty
.
Když jsme se tam měli nacpat s nákupem a děckem, docela jsme nadávali
.
V létě ho vyměnili a dva měsíce nato jsme se odstěhovali ![]()
Bayuska píše:
Ahoj, tak já měla taky starší model, ale konstrukčně se podle mě moc neliší.
Narozdíl od předchozího příspěvku, já naopak s košíkem byla spokojená hodně (snad je u 2011 stejný), protože je právě naopak jeden z větších na trhu. Třeba takové Jané má rozhodně proti němu pidi košík. Ale není to samozřejmě jen o košíku.
Jízdní vlastnosti parádní, s aretací jsem nikdy neměla nejmenší problém (možná nějaká vada na jednom kusu předchozí uživatelky). To polohování zad mi nepřišlo nijak pitomé
, ale 2011 už to má stejně jinak.
Kolečka sundavat šly v pohodě, ale já měla ještě ta vyplétaná kola a tam se zmáčkl střed kola a vytáhlo se kolečko lehce ven, přední kolečko mělo někde tlačítko na vyndání. Koukám, že to bude nejspíš stejné, zkus zmáčknout ten černý střed kol a u předního se podívat po tom tlačítku, je zespodu na tom černém plastu nad „vidlicí“.
Samozřejmě je to tříkolka, takže se s ní jezdí jinak než s klasickým čtyřkolovým kočárkem, ale to je o zvyku, já už bych asi jiný než tříkolku nechtěla
.
Vadily mě na něm dvě věci -
to, jak je široký, více než některé ostatní tříkolky, nevešla jsem se do výtahů a některých dveří, kam moje kamarádky s kočárkem v pohodě projely. Takže jen kvůli tomu už bych si ho znovu nekoupila, dokázalo mě to opravdu hodně otrávit.
A pak mi vadilo, že nemá otočnou sedačku proti směru jízdy, ovšem to jsem před koupí věděla, jen jsem jako prvomatka netušila, zda to budu používat. Později mi bylo líto, že s malým nemůžu komunikovat při jízdě, ale jemu to bylo vyloženě putna.
To byly jediné „vady“, jinak jsem byla moc spokojená, je to super kočárek.
A navíc nové kolekce už mají vymakanou tu překlápěcí boudu, což oceníš hlavně v létě.