Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám malé dilema, na předporodním kurzu nám dávali na výběr, že buď můžeme před porodem dostat klasický klistýr nabo si v lékárně koupit Yal, co myslíte že je lepší?? Já jsem ve 37.tt a už se mi všechno honí hlavou…
Výsledek je stejný, jen Yal je „šetrnější“… ale stává se že ten Yal ani klystýr se nakonec nestihne.. ![]()
Já mám rodit každým dnem, a ani jsem o Yalu nepřemýšlela… klystýr není tak hroznej… je to to samý vlastně…
já měla u prvního porodu klasiku a dobrý,nic hrozného to nebylo.u druhého jsem neměla nic,nestihlo se to,jinak bych šla opět do klystýru ![]()
Ahoj, já jsem si vyzkoušela oboje a rozhodně nelituju, že jsem si podruhé pořídila Yal - bylo to celé pro mě příjemnější. Ale i klasický klystýr jsem přežila ![]()
Já klasický klystýr neměla nikdy, 2× YAL, a musím říct, že si nedovedu představit to, že by do mne měl někdo lít půl litru teplé vody… Brr. Yal tam je za vteřinku, takže si člověk ani nestihne připadat potupně.
no já jsme zdravotní sestra a když si vzpomenu jak ten klasickej probíhá tak mě to kapánek děsí, ale řikali že je lepší, prý líp prohřeje střevo atd…
měla jsem klyzma a v poho, je to chvilka, než to tam nateče, v tu chvíli se bojíš porodu a neřešíš tohle, já se normálně bavila se sestrou, nic potupnýho jsem na čištění střev neshledávala, jen jsem poprosila o víc gelu, že mám hemeroidy, sestra byla šikovná, bylo to v poho
Když už bych si musela vybrat, jdu do YALu, stejně podle mne nemůže mít klystýr pořádný účinek. Ono při těch křečích v břiše pochybuji, že bych ho udržela dýl, jak tři minuty (mezi kontrakcemi), takže by byl fakt k ničemu ![]()
Jinak rodila jsem třikrát a porod mi vždycky začínal běhavkou na záchod, takže jsem se vyprázdnila spontánně. Ostatně, co jsem rodila v nemocnici, tak tam klystýry nebo YAL nepoužívají.
taky jsem měla klasickej klystýr a nebylo to tak hrozný.. spíš mi to prohřálo břicho a urychlilo porod ![]()
Mela jsem koupeny Yal gel, ale protoze uz jsem mela za sebou 18 hodin kontrakci, tak jsem si nechala dat klystýr jen proto, ze jsem doufala, ze to trosku pomuze a uspisi.. Yal mam porad doma ![]()
tak jak vás tak „poslouchám“ tak se na to taky vyprdnu a řešit to nebudu..aspoň o starost míň =)) dík moc, stejně budu mít myšlenky nejspíš někde úplně jinde =))
urcite bych sla do klystyru na sale, teda ja uz sla
sice je to priserny dve hodiny jsem zkuhrala na hajzlu primo na sale stridave ve sprse . ale efekt to melo dobrej, rychlejc jsem se otevirala
Příspěvek upraven 16.05.11 v 18:44
já jsem Yal dostala, ale nepoužila, protože si myslím, že voda je lepší. Potupné to teda určitě není, jak by se potom hodnotila některá nepříjemná vyšetření
, navíc to prohřeje a urychlí porod. Takže za mě je to jasné.
Ahoj ja tedy jdu do klasiky… prijde mi to lepsi.. kdyz jsem videla jak je ta lahvicka Yalu objemove velka,tak jsem si rekla,ze to nemuze mit takovy ucinek,jako 3/4 litru teple vody u klasiky.. a bylo nam to i doporuceno PA na predporodnim kurzu… ![]()
To já jsem Yal gel také dostala, ale nepoužila.Když přišla sestra,že udělá klistýr,ani jsem si na ten Yal nevzpomněla!! A bylo to v pohodě.