Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vím, že podobné téma už bylo založeno, ale vzhledem k tomu, že zakladatelka dávno porodila, rozhodla jsem se založit téma nové…
Takže, jsem aktuálně týden před svým prvním porodem a nervozita a obava stoupá ![]()
Už cca měsíc mám poslíčky a řekla bych, že i trochu zesílily. Podle doktorky jsem ale stále uzavřená i když hlavička už prý sestoupila do pánve. Moc se bojím jak to všechno zvládnu a potřebuji se nutně zklidnit, abych nepanikařila…Máte nějakou radu ?
Ahoj,
já měla ještě den před porodem klidný nález.Doktorka ale říkala,že se to může změnit z hodinu na hodinu a taky že jo
.Já se uklidňova tím,že jsem si řikala:poroodilo už tolik žen a vzládli to,tak to vzládnu i já.A co se týká bolestí tak neni to až tak hrozný.Kdyby to bylo tak hrozný tak ženy nemají další děti ne?Přeju hodně sil a rychlí porod
Já jsem měla termín naplánovaný, kvůli dvojčátkům… neumíš si představit, jak hrozný byl ten týden před nástupem do porodníce, právě protože jsem věděla, kdy přesně to přijde
nech se překvapit, relaxuj s nohama nahoře, hodně odpočívej - po porodu už to nepůjde (promiň, to tě nechci strašit
).
No, každopádně hodně štěstí a držím pěsti
![]()
Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my
![]()
Týden před porodem jsem nemyslela na nic jiného, než na to, ať už porodím. No a v den, kdy mi dal doktor v nemocnici vyvolávačku, tak jsem sakra znervózněla, že jako fakt budu rodit a že rodit nechci.
No a když to přišlo, tak jsem na to všechno zapomněla a myslela jsem na to, ať už to mám sakra za sebou. Sice to nakonec skončilo sekcí, ale to je něco jinýho. A neboj, i po porodu se dá odpočívat
Teď lež, odpočívej, užívej břicha (mně se po něm stráááášně stýská, konkrétně po pohybech) a nepřemýšlej nad tím, jak to bolí nebo nebolí. Bolí, ale neni to tak strašný ![]()
Monny89 píše:
Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my![]()
Jsi taky týden před termínem ? Máš otoky ?
No jo, ten pocit ‚ztráty‘ břicha mám taky, a to už je holčičkám 7 týdnů ![]()
Ale zase můžu spát v jaké poloze chci, což není tak úplně špatný..
Neboj… bolesti budou pár (no, možná i víc než dvě, přiznejme si
) hodin, ale pak budeš mít miminko, budeš maminka - a kdo je víc? Už napořád.
Těš se, nepřiměřený strach a panika porod blokujou (jako lehké obavy a občas nával strachu má snad každá).
Já se hrozně těším, že zas někdy zažiju porod, je to kouzelná chvíle, když se miminko narodí ![]()
K tomu uzavření dole - ráno dr. tvrdil, že nic, večer o půl šesté byla Madla na světě
, to se může změnit fakt rychle.
jemyna píše:Monny89 píše:Jsi taky týden před termínem ? Máš otoky ?
Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my![]()
No, první termín mám v pondělí, a druhý 23.
Otoky nemám vůůůbec, naštěstí ![]()
Veruš1 píše:
Týden před porodem jsem nemyslela na nic jiného, než na to, ať už porodím. No a v den, kdy mi dal doktor v nemocnici vyvolávačku, tak jsem sakra znervózněla, že jako fakt budu rodit a že rodit nechci.No a když to přišlo, tak jsem na to všechno zapomněla a myslela jsem na to, ať už to mám sakra za sebou. Sice to nakonec skončilo sekcí, ale to je něco jinýho. A neboj, i po porodu se dá odpočívat
Teď lež, odpočívej, užívej břicha (mně se po něm stráááášně stýská, konkrétně po pohybech) a nepřemýšlej nad tím, jak to bolí nebo nebolí. Bolí, ale neni to tak strašný
To jsem taky slyšela, že je normální, to stýskání po bříšku…no, myslím, že to nebude můj případ
Já už ji chci mít vedle sebe a břicho bez té váhy…
Příspěvek upraven 14.05.11 v 17:43
Pondělní termín máš z ultrazvuku nebo z menstr…?
Já mám z ult. 19.5. a z PM 22.5…Jinak otoky jsem měla až teď poslední 3 týdny, vypadalo to, že mě pošlou do rizikovky, ale od úterka je klid
splaskla sem…že by známka něčeho ? ![]()
jemyna, dle UTZ 16.5. dle MS 23.5.
No, já jsem byla v úterý na monitoru, ale byl špatný, tak mě gyndr. poslala do fakultky na rizikovku a hned si mě tam převzali raději ![]()
Monny89
Byl špatný v čem ?
To je dobře, že jsi pod dohledem..
Mě se nestýská tolik po břichu, jako po pohybech
Ač jsem na břicho nadávala, byla jsem jak velryba, tak i po něm se mi stýská
A to přišlo až pár týdnů po porodu, do porodu jsem prostě chtěla porodiiiit, v den porodu nikoli
A být máma je určitě ten nejkrásnější pocit ![]()
jemyna, doktorce se nelíbilo srdíčko malýho, že mu to tam lítalo mezi 90 - 180 ![]()
Ale pak ve fakultce byl monitor ukázkový, ale doktor řekl, že si mě tam už raději nechají a teď na další KO jdu rovnou tam do tý rizikovky ![]()
Tak snad bude malej v pořádku… ![]()