Týden do porodu

1800
14.5.11 16:59

Týden do porodu

Vím, že podobné téma už bylo založeno, ale vzhledem k tomu, že zakladatelka dávno porodila, rozhodla jsem se založit téma nové…

Takže, jsem aktuálně týden před svým prvním porodem a nervozita a obava stoupá :roll:
Už cca měsíc mám poslíčky a řekla bych, že i trochu zesílily. Podle doktorky jsem ale stále uzavřená i když hlavička už prý sestoupila do pánve. Moc se bojím jak to všechno zvládnu a potřebuji se nutně zklidnit, abych nepanikařila…Máte nějakou radu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5548
14.5.11 17:14

Ahoj,
já měla ještě den před porodem klidný nález.Doktorka ale říkala,že se to může změnit z hodinu na hodinu a taky že jo :-D .Já se uklidňova tím,že jsem si řikala:poroodilo už tolik žen a vzládli to,tak to vzládnu i já.A co se týká bolestí tak neni to až tak hrozný.Kdyby to bylo tak hrozný tak ženy nemají další děti ne?Přeju hodně sil a rychlí porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
14.5.11 17:18

Já jsem měla termín naplánovaný, kvůli dvojčátkům… neumíš si představit, jak hrozný byl ten týden před nástupem do porodníce, právě protože jsem věděla, kdy přesně to přijde :) nech se překvapit, relaxuj s nohama nahoře, hodně odpočívej - po porodu už to nepůjde (promiň, to tě nechci strašit :) ).
No, každopádně hodně štěstí a držím pěsti :) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.5.11 17:21

Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.5.11 17:26

Týden před porodem jsem nemyslela na nic jiného, než na to, ať už porodím. No a v den, kdy mi dal doktor v nemocnici vyvolávačku, tak jsem sakra znervózněla, že jako fakt budu rodit a že rodit nechci. :oops: No a když to přišlo, tak jsem na to všechno zapomněla a myslela jsem na to, ať už to mám sakra za sebou. Sice to nakonec skončilo sekcí, ale to je něco jinýho. A neboj, i po porodu se dá odpočívat :wink: Teď lež, odpočívej, užívej břicha (mně se po něm stráááášně stýská, konkrétně po pohybech) a nepřemýšlej nad tím, jak to bolí nebo nebolí. Bolí, ale neni to tak strašný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
14.5.11 17:31
Monny89 píše:
Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my :kytka: :hug:

Jsi taky týden před termínem ? Máš otoky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
14.5.11 17:32

No jo, ten pocit ‚ztráty‘ břicha mám taky, a to už je holčičkám 7 týdnů :)
Ale zase můžu spát v jaké poloze chci, což není tak úplně špatný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.11 17:33

Neboj… bolesti budou pár (no, možná i víc než dvě, přiznejme si :mrgreen: ) hodin, ale pak budeš mít miminko, budeš maminka - a kdo je víc? Už napořád.

Těš se, nepřiměřený strach a panika porod blokujou (jako lehké obavy a občas nával strachu má snad každá).

Já se hrozně těším, že zas někdy zažiju porod, je to kouzelná chvíle, když se miminko narodí :srdce:

K tomu uzavření dole - ráno dr. tvrdil, že nic, večer o půl šesté byla Madla na světě :dance: , to se může změnit fakt rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.5.11 17:33
jemyna píše:
Monny89 píše:
Jsem na tom stejně jako ty… a neboj, všechno zvládneme, zvládly to jiné, dáme to i my :kytka: :hug:
Jsi taky týden před termínem ? Máš otoky ?

No, první termín mám v pondělí, a druhý 23. :wink: Otoky nemám vůůůbec, naštěstí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
14.5.11 17:34
Veruš1 píše:
Týden před porodem jsem nemyslela na nic jiného, než na to, ať už porodím. No a v den, kdy mi dal doktor v nemocnici vyvolávačku, tak jsem sakra znervózněla, že jako fakt budu rodit a že rodit nechci. :oops: No a když to přišlo, tak jsem na to všechno zapomněla a myslela jsem na to, ať už to mám sakra za sebou. Sice to nakonec skončilo sekcí, ale to je něco jinýho. A neboj, i po porodu se dá odpočívat :wink: Teď lež, odpočívej, užívej břicha (mně se po něm stráááášně stýská, konkrétně po pohybech) a nepřemýšlej nad tím, jak to bolí nebo nebolí. Bolí, ale neni to tak strašný :hug:

To jsem taky slyšela, že je normální, to stýskání po bříšku…no, myslím, že to nebude můj případ :-) Já už ji chci mít vedle sebe a břicho bez té váhy…

Příspěvek upraven 14.05.11 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
14.5.11 17:39
No, první termín mám v pondělí, a druhý 23. :wink: Otoky nemám vůůůbec, naštěstí :dance:

Pondělní termín máš z ultrazvuku nebo z menstr…?
Já mám z ult. 19.5. a z PM 22.5…Jinak otoky jsem měla až teď poslední 3 týdny, vypadalo to, že mě pošlou do rizikovky, ale od úterka je klid :dance: splaskla sem…že by známka něčeho ? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.5.11 17:46

jemyna, dle UTZ 16.5. dle MS 23.5.
No, já jsem byla v úterý na monitoru, ale byl špatný, tak mě gyndr. poslala do fakultky na rizikovku a hned si mě tam převzali raději :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
14.5.11 17:51

Monny89

Byl špatný v čem ?
To je dobře, že jsi pod dohledem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.5.11 17:53

Mě se nestýská tolik po břichu, jako po pohybech :-D Ač jsem na břicho nadávala, byla jsem jak velryba, tak i po něm se mi stýská :wink: A to přišlo až pár týdnů po porodu, do porodu jsem prostě chtěla porodiiiit, v den porodu nikoli :lol: A být máma je určitě ten nejkrásnější pocit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.5.11 18:47

jemyna, doktorce se nelíbilo srdíčko malýho, že mu to tam lítalo mezi 90 - 180 :nevim:
Ale pak ve fakultce byl monitor ukázkový, ale doktor řekl, že si mě tam už raději nechají a teď na další KO jdu rovnou tam do tý rizikovky :-?
Tak snad bude malej v pořádku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky