Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vetsina ne, halda zenskych si to i chvali, ze maji treba za 3h od prvnich bolesti odrozeno a pak je jim lito tech, co tam hekaji jeste dalsich 12 hodin ![]()
@Timshel1 ja zatim cetla same katastrofalni scenare. No jako je pravda ze nekdo to ma za 3 hodky za sebou( taky bych chtela byt mezi tema stastnejma) ale vetsina bohuzel ne. Pred chvilkou jsem nluvila s kamaradkou dost me podporila kdyz mi rekla ze ona rodila skoro 44 hodin, bojim se ted jeste vic ![]()
Moje mamka rodila prirozene i u mne i u brachy pres 24h od prijezdu do porodnice a to jsme oba meli jen cca 2.8kg ![]()
Rikala, ze to nebylo nic moc. Takze clovek si asi nevybere ![]()
Ja diky tomu cely zivot prohlasovala, ze bud planovanym cisarem nebo aspon s epiduralem ![]()
Ale ted v mem okoli rodilo asi 9 zenskych a vsechny v pohode. Dve z nich den pred tim, nez mely vyvolavat - cca 4kg a cca 3.5kg dite a slo to pry pekne ![]()
Treba to brat optimisticky, cim vic se clovek stresuje, tim min je uvolneny a jde to pak hur ![]()
@Timshel1 me mamka 14 dni prenasela, mela dve vyvolavacky a ja jsem sla jeste nadvakrat
3,5kila. Pak ji rezali prso kvuli zanetum. A v thorenstvi mi to casto popisovala, proto jsem z toho mozna takova vyplasena. Vzdyt ja ani nemam poslicky. Necim co mam cekat to me uplne nejvic stresuje. Jako snad to bude v pohode taky par zen v mem okoli taky nedavno rodilo a v pohode no. Uvidime treba zjistim ze neni ceho se baat
a nebo budeme mit jedinacka ![]()
Ahoj holky… tak dnešní noc bomba:)
nespím, nevím jak si lehnout, bolí mě břicho jako při ms, záda… co hodinu chodím na wc… a nakonec ve 4 začnu slabě krvácet. Mám křeče jako při ms, myslíte, že začínám rodit? Mám jet? Nechci plašit, křeče nepravidelné5,6,4,7,min… tak já nevím, ale ještě asi počkám co se bude dít dopoledne…
Ještě mě napadlo tam zavolat,… no uvidíme, co z toho vyvrbí…dnes mám ofiko 1.termín:)
@PetraMerry ty radsi si tam urcite zavolej aspon. Nevo uz jsi volala? Ja nych mozna radsi i jela to krvaceni nemusi nic byt a nebo taky muze. Dej vedet jak ti je! ![]()
@zanet6397 nn, nevolala, ani nejela, ono to není nějaký extra krvácení, spíš jen hlenový špinění teď už… ale křeče jsou pořád a nepravidelný…
@PetraMerry tak treba uz ti odchazi ta hlenova zatka. Pro jistotu si tam zavolej, rekni jim co a jak a oni ti reknou bud na kontrolu nebo ze mas byt v klidu doma ze to nic neni. Ja ti moc neporadim kdyz sama nevim jak porod vypada a jak ho poznat
ale v porodnici by ti meli poradit nejlepe.
@zanet6397 tak jsem volala nejprve tetě, abych to nenápadně vysondovala a ta mi řekla, že přesně takhle ji to taky začalo. takže jsem v klidu a´počkám, jestli se to zpravidelní. Prej se ji zdálo, že porodím dnes v noci, tak uvidíme
![]()
A co ty? jak jsi na tom?
@PetraMerry tak si dej sprchu teplou, po ni se to „pry“ ustali nebo prestane. Ale nevim co je na tom pravdy, ja porad nic. Vcera jsem mela takovou velkou krec a rikam si ze tohle musi byt ono-omyl chtelo se ni jen na velkou
dnes jdu na tu kontrolu tak uvidim co mi reknou nemuzi spat jak jsem nervozni.. Ale stejne si myslim ze nic.
@PetraMerry uvidim uvidim no.. Ty hlavne davej zpravy jak jsi na tom. Budu drzet palce
!
Zanet - 5,6,4,7 je uz relativne pravidelny, brachova zena to mela taky tak a jela… asi nejvic ukaze ta tepla vana. Jak to dopadlo? ![]()
@Timshel1 asi to pravidelne je ale opravdu nejsem odbornik
taky by me zajimalo jak to vypada
jinak ja na kontrole vse v poradku, cipek 1cm zkatil se, hlavicka silne naleha na spodek huraa, 25. Jdu na monitor a pokud neporodim do pondeli tak nastupuju na vyvolani
ach joo. Tak snad to stihnu