Týden do porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
285
26.7.15 17:21

Trochu vám závidím že zítra, max v úterý to už budete mít za sebou. Já jsem od čtvrtku jak na jehlach…schválně máme syna na hlídání do zítra, že určitě tento vík. to klapne, a mezitím tady ležím, čtu diskuse, mezitím záchvaty úklidu. Predstava že tak budu treba tyden jeste cekat…uf, ven nechodim, nema naladu na lidi vůbec. Zítra musim, pač jdu na srdíčko a kontr.Ve čtv. jsem byla taky, a čipek nebyl, otevřená na prst, no pripravena k porodu pry jsem hezky, jen kontrakce…tak jsem šla domu s tim ze behem 3dnu to bude…to odpoledene odesla mi zatka, tak samo druhy den, to jí bylo jeste víc, až jsem se lekla kolik…no a včera aji dnes první průjem, a zas nic…jen občasné tvrdnutí bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 17:36

První porod klapl na 1termín, byl 5dní před termínem dle ms. Vůbec žádné náznaky, ani tvrdnutí nic.Ten den přijeli jsme večer od našich 19.12.chlop šel na noční, já pak šla si lehnout cca v 11,a naraz boleni podbřišku a pocit na velkou, za chvíli průjem, s ním odešla rovnou i zátka, ms bolesti zůstali ale byli v intervalech, po měření zjistila že jsou co 10min. nebolelo to, ale bylo to znatelné, za 1,5h začla odtýkat po trochach voda, to už jsem volala chlopa, věděla jsem že musíme jet-měla jsem pozit.koka(aji teď mám)cca ve 2 vytekl zbytek vody jak jsem dosedla do auta:-)),monitor, papíry, před 6h otevřena na 2cm, píchnuty atb. a myslím i něco na rozběh kontrakcí, dali nás na pokoj, klistýr, a po 7h už to začlo…pak epidural, ten mi VŮBEC ANI TROCHU NEULEVIL, pak už otevřená, začla fáze tlačení-netlačení, a asi po hodině malý venku pomocí pumpy, ale ten konec mám rozmazaný, byla jsem už asi nějak mimo;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 17:44

Tak si říkám, zvládla tenkrát, zvládnu i teď, ale bojím se fáze tlačení, že to nepůjde, tohle mimi má větší průměr hlavičky skoro o 5cm dle utz. A mám dilema s epiduralem, do dnes citim to misto vpichu, a fakt žádná úleva nebyla, ale možná bez něj by to byli ještě horší???Bolelo to dost, ale zrovna po zdi jsem nelezla. A rychle se natu bolest pak zapomíná ;).Tak hodně štěstí holky, a pak pisněte jak to probíhalo. Omlouvám se že se tu tak vypisuji, ale nemám a kým teď pokecat, tak aspoň se vypsat tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
26.7.15 17:49

Holky, byla jsem venku se psem a najednou teplo mezi nohama. Stáhla jsem nohy a mazala domů. Dala jsem sprchu a šoupla porod. vložku a budu čekat. Může plodovka odtékat postupně, že? 8o No to jsou fakt hrůzy tohle. Mít tak křišťálovou kouli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.7.15 18:37

@Fifinečka - ono to pry neboli vic, akorat pry ty kontrakce nabehnou hned v plne sile, takze na to clovek neni pripraveny.

@mmch - jj, muze, ale snadno se to splete s inkontinenci ;) Ja si myslela, ze bych to rozeznala, ale pak jsem jednou zjistila, ze… no, ne tak docela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.7.15 18:38

@zanet6397 - taky drzim palce - zitra touhle dobou uz urcite obe budem zpatky na pokoji s prckem v naruci a spokojene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.7.15 18:42

@Fifinečka epidural pry nekterym nezabere, tak mozna jsi mela smulu. Ale dalsi vec je, ze ho davaji obcas schvalne slabsi, aby rodicka jak rikas nelezla po zdi, ale zaroven citila kontrakce…
Ale jestli dodnes citis vpich, tak ses jim mozna pohnula kdyz to pichali, pry musi clovek byt uplne bez hnuti a to asi pri kontrakcich je docela tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.7.15 19:11

@Timshel1 taky drzim palce. Dej pak vedet :) snad mas pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 19:19

@Timshel1 Pravě trvalo než mi ho pichla, pač jsem měla kontrakce po sobe, takže neměla dostatek času, možná nakonec to ani nepichla správně, když jsem se furt kroutila bolestí, a nebo to na mne tak nepůsobilo, a je fakt, že další dävku už mi nepichli, abych cítěla kontrakce při tlačení, a že to byly pěkný tlaky, ale dost mi to právě pomáhalo v tom tlačení, i když to nešlo úplně hladce, vždycky závidím jak čtu-na 2-3zatlačení bylo mimi venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 19:24

@mmch A měla jsi mokré gaťky? Já mám taky někdy pocit tepla dole, ale nic nevyteklo, jen pocit.Ale mi minule taky začla téct po troškách, prostě jsem cítěla že něco teče aniž bych dala pokyn tělu-k čůrání myslím…a ty jsi který tt??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 19:27

Právě mám taky zítra strach jít k dr. že mi někde po cestě rupne voda…ten trapas…Já právě od minuleho porodu mám problém na vc jak začnu čurat, tak ten tok neumim hned stopnout, prostě už to nejde jako dřív, minule jsem stopla čurani, a dál něco teklo a já poznala že to je plodovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.7.15 19:27

Holky ja taky mela jednou vlhko bez toho, abych dala pokyn k curani… tak jsem se zaradovala a nakonec to fakt bylo, ze jsem si cvrkla a nevedela o tom - stacilo cichnout a bylo po radosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.15 19:30

Ale četla jsem že když do plodovky namočíte ten papírek na zjištění ph, tak po plodovce zfialoví, kdežto z moči zůstane žlutý, max trochu do zelena. Papírky mám nachystané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
26.7.15 21:17

Ahojky holky:) ani jsem to nedočítala, protože jsem doma a raději odpočívám:) Dne 22.7. v 15:42 se nám narodil Filípek, :) Jsem ta nejšťastnější maminka na světě:) OKAMŽITĚ SI MĚ ZÍSKAL:) jsme v pořádku a porod? NEBYL tak zlý,:) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.7.15 21:36

@PetraMerry obri gratulace, je fajn to „slyset“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí