Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Fifinečka Gratuluju k miminku.Je moc krasny.Ja epi nechtela ani nahodou. Bolesti jsem si prodychavala a dalo se to zvladnout. Snazila jsem se vydrzet.
Na sekci jsem sla do celkove narkozy. Nesnesla bych byt pri vedomi a hlavne uz jsem chtela jen spat. ![]()
A koukám že teda jsem to měla asi nejlepší z vás tady, sice fáze tlačení byla šílená, Dr mi musel tlačit na břicho a bez nástřihu se to neobešlo, ale samotné bolestivé kontr.co jsem musela rozdýchat u mě trvali tak přes půl hodiny, a pak už se šlo tlačit…sama tomu nemůžu uvěřit, ale u mne se vše odehrálo během 2h a 20minut!!!Ještě o pul8jsem vám sem psala, o pul 10jsme si sli s manžou lehnout, během minuty mi rupla voda, před 10začli kontr. slabé, o pul 11na přijmu, tam na 3cm, kontr. sílili, ve23h cca monitor+kapacka antib.to zacli silne kontr, a po monitoru jsem byla uz na 8cm!!!Nestihl se ani klistýr, jen vyčurat, všude moje plodovka, furt tekla, pak jeste prodychat kontrakci, ta byla masakr, dotoho do mne pa strkala ruku, prisel Dr. a uz jsem mohla tlacit. Šití bylo pak taky teda něco, ale už ten pocit že porod už je za mnou
A malého mi dali hned na břicho, a po šití už jsem ho mohla přiložit
.
A jak tak vás čtu, co jste měli ten porod vyvolany nebo urychlovany, tak fakr masakr trápit se hodiny v bolestech a k nicemu to nevedlo, cetla jsem ze epidural muze otevirani urychlit…ja poprve taky rodila 12h, bolestive kontr. trvali asi 5h, epi jsem mela, ale ulevu necitela, ale vedlo to celé k otevirani a po tech 5h bolesti jsem mohla pak tlacit…ale uz nemela jsem tolik sil, a tak museli pomoci mi vexem. Tchyne me strasila rychloporodem, ona 2dite rodila doma, nestihli do porodky…aji tady jsem cetla jak nekdo to mel za sebou za 3,4h…ale ze ja budu mit az takovou rychlovku tobyme ve snu nenapadlo ![]()
@mmch děkuji,taky máš pěkné mimi. A ty jsi byla v kterem tt? Ja mela toho 26 prvni termin podle utz, druhy byl 28.No a maly to fakt stihl jak se rika za 5min.12
u nás tedy za 8min 12 ![]()
Ale teda upřímne, i kdyz to byla rychlovka, tak závěr bylo mučení, i jsem si něco zakřičela…jako že už nechci…jak někdo píše na 3zatlačení mimi venku, no tak ani omylem, a Dr. rikal že kdyby mi nepomohl tlačit na břicho tak tlačim ještě dýl, a to fakt na mne ležel. Noo, jsem rada že mam 2děti, dalši ani omylem a porody přenecham už mladšim ![]()
@Fifinečka My byli 38+3. Ale ta plodovka kdyby neprdla, tak malej nesel.Ja byla ani ne na prst kdyz jsem prijela.Ale musim rict, ze jsem rada, ze je to za mnou.Sice pomalu zapominam bolesti pred cisarem, ale ty po cisari si budu pamatovat dlouho.
To hojeni bude asi trvat.Taky jsi asi nemela zrovna super porod.Ty vyvolavane jsou nic moc dle me.Je to proste proti prirode.
Ja bxla umrtvena rn od pasu dolu a dtejne jsem jim usnula na chvilku, bylo to jak kdybych nebyla v realite. No hruza, ale myslim ze lepsi nez celkova, tedy pro me osobne.. Za toho prcka to stalo
ale dlouho na tu bolest nezapomenu.. Bylo to pro me neco silenehho.
@mmch fakt to bylo po cisari tak bolestive? Zze hodne mamin radci cisare nez normal porod. Nemam srovnani no. Kamoska 2cisare,2byl v poho docela, je vdecna, ze klasiku by nedala jak to slyší kolem. Jinak mmch ja myslim prave ze jsem mela super porod, pominu li to tlaceni, coz je asi u vetsiny porodu nejtezsi faze, tak zfouknout to za 2,5 hodky, se sotva hodinu trvajicima kontrakcema…kdyz srovnam s prvnim, kde jsem trpela 5h…tak myslim ze super, ze ten nahoře mne ma rad a nenechal mne dlouho se trapit.
Ale kdyby zrovna jsme meli doma syna, a tatka muj by byl v praci, a manzel treba taky, tak nez by dojel, a jeste hodit maleho tchyni…tak rodim snad po ceste…a nebo dojedem fakt za 5min 12.Tchyne mne strasila rychloporodem, a ja si rikala ze stresuje, kdeže ja a porodit rychle…a vono jo.Mela tušení asi, proto i ten den měla syna u sebe.
@zanet6397 to ty jsi trpela ty 3dny??to jako ti vzdy pichli neco, byly bolesti, k nicemu nevedli, tak tito utlumili a dalsi den zas? nebo nechapu proc te nechali tak dlouho trapit, vetsinou se dela sekce po nekolika hodinach, kdyz se cesty neotviraji…ne??
@Fifinečka No je to asi individualni, ale asi by mi bylo lip kdybych mela sesitou pipinu misto celeho bricha.Sice jsem nemusela tlacit atd, ale vstavat 12 po zakroku a muset zacit chodit bylo fakt nic moc. Pokud bych mela zase rodit cisarem, odpustim si to.
Ahoj. Mám týden do porodu. Je tu ještě nějaká čekatelka? Při poslední kontrole mi dr řekl ze jsem otevřená na dva cm, tak jsem od té doby nervózní a zkouším co vše jde abych nemusela přenášet jako první. Dnes mi tvrdne břicho nějak často, nemůžu ani spát, ale jistě z toho zase nic nebude..už bych si přála mít mimi u sebe.. ![]()
@Fifinečka v utery mi dali tabletku do vecera se to skoro nikam nehlo, vecer mi dali injekci ze se bud vyspim nebo porodim, v noci byli bolesti mirnejsi ale moc jsem nespala, celou stredu bolesti silnejsi a pretrvavaly, o pulnoci mi dali dalsi tabletku a cipek, pak behem te doby jeste kapacky. Vyvolali akorat nesnesitele bolesti a do jedne hodiny odpo jsem se otevrela na 3 prsty.. V tu jednu uz teda usoudili ze to pujde cisarem, po visari mi doktor rekl ze bych prirozene stejne neporodila a bylo.. Hruza. A co to udelalo s mou psychikou o tom radsi nemluvim.
@zanet6397 Ja to nemrla tak dlouhy, ale skoro stejny. Nechapu proc ti doktori neresi cisare driv. Akorat lezis dva dny v bolestech a kde nic tu nic. Naperou te sragorama a to ze uz toho mas dost je nezajima.
Uplne me to vytaci. Nastesti se davam pomalu do kupy, ale ty prvni dny to bylo peklo. ![]()
@mmch presne tak, porodni asistentky me presvedcovali ze takhle rodi kazda prvorodicka, pak kdyz jsem byla na monitoru (coz jsem bezvladala lezet) tak jsem dostala „zachvat“ brecela jsem rvala ze uz proste nee, dusila jsem maleho, ja nemohla dychat a asistentka na me jeste stekala ze jako jak si to predstavuju sahla do me a rekla doktorovi ze se to pohlo (leda o milimetr) doktor to uz nezkusil a tak me nechali jeste dve hodiny, kdyz jsem pak cekala uz na anesteziologa tak mi asistentka rika ze pokud je jen malinka sance k normalnimu porodu tak ze ji chteji vyuzit rikam jasne.. A ten doktor me nejvic dostal, stejne by jste ho neporodila… Takove techniky v dnesnidobe a vseho a oni se seknou o pul kila pro me docela zasadniho..mohlo se to cele vedet hned.. Ale s tim uz nic nenadelam. Ale sramy na dusi se budou hojit nejdyl, vzdy jsem bolest zvladala dobre, nic to ebylo, ted jsem vystresovana i z injekce a z kazdeho prichodu sestry co mi zase udelaji.. K tomu jeste bolava prsa.. Uz at jsem doma, tam se snad dam trosku do kupy.