Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
čauky
tak já se též přidám ![]()
mě se těhu moc líbilo a porodu jsem se ani nebála taky jsem si říkala že když to zvládli jiné tak já taky ![]()
nakonec mi porod vyvolávali a pořád trvrdily že to bude na dlouho že mi nic nechystá ale nakonec se mi to rozjelo ještě ten den
jo jo bolelo to ale bylo to moc krásné ![]()
Takže odpočívej užívej pupíčku protože mě se po něm stýskalo už druhý den po porodu
přeji ti rýchlí a pohodový porod a zdravé mimi ![]()
Ahoj, tak mně zbývají tři dny do termínu a řekla bych, že je nejlepší na to nemyslet. Malýho už mám taky dole, hodně špatně se mi chodí a poslíčky mám poslední dobou hodně často, ale nějak to přestávám řešit, prostě až to přijde, tak to přijde. Zbytečně se stresuješ, jak psaly holky, zvládli to jiní, tak my určo taky. Kdyby něco bylo, tak doktoři by tě v tom nenechali (hlavně už kvůli tomu, že by s tím sami měli starosti
). Neboj, to dáme, s úsměvem jde všechno líp ![]()
Holky, jak já vám závidím, že to máte ještě před sebou. Teda né, že bych nebyla ráda, toho drobečka miluji,ale prostě takový to očekávání. Je to teda jako včera, co jsem byla totálně vyhukaná, co mě čeká, nedokázala jsem si to představit, prostě šílená hrůza z neznámého. Rodila jsem 28hodin, můžu se zařadit do skupinky opravdu špatných porodů, ale bolest jsem si nepamatovala už na třetí den. Chci tím říct, že ať porodíte jakkoliv, bude to krásné a bolest si pamatovat nebudete brzy. Protože to maličké ten zážitek přebije. Co Vám můžu poradit, tak teď si opravdu užívejte pohody, klidu, nic nedělání, spěte co můžete a jen lenošte. Pak sice můžete taky, ale jen organizovaně.Když spí dítko. A na porod kašlete, ten zvládnete. Když jsem ho zvládla já, takový bolístko. Hodně štěstí a zdravých miminek. ![]()
jemyna píše:
Vím, že podobné téma už bylo založeno, ale vzhledem k tomu, že zakladatelka dávno porodila, rozhodla jsem se založit téma nové…Takže, jsem aktuálně týden před svým prvním porodem a nervozita a obava stoupá
Už cca měsíc mám poslíčky a řekla bych, že i trochu zesílily. Podle doktorky jsem ale stále uzavřená i když hlavička už prý sestoupila do pánve. Moc se bojím jak to všechno zvládnu a potřebuji se nutně zklidnit, abych nepanikařila…Máte nějakou radu ?
jooo, mám jednu radu - hlavně se neboj. Já rodila své první před 6ti měsíci a nic krásnějšího než když jsem pak malou viděla jsem nezažila. Naporod jsem se těšila, protože ještě chvíli a začala bychse převažovat dopředu:-D Celkově vzato to byl krásný zážitek( i když mi porod vyvolávali a pak to trvalo25hodin), určitě se bolesti dají zvládnout, když ne, existuje epidurál.
Už se docela těším, až budu mít druhé mimi.
Držím palce, ať vše dobře dopadne. A neboj se, určitě to v pohodě zvládneš… ![]()
Monny89
Já chodím na monitor taky každé úterý a teď při posledním, jsem musela čekat, protže byly přede mnou dvě maminy, co jim to moc „nešlo“.(proto jsem se ptala, co bylo špatně u tebe)…ležely tam , chudiny, přes hodinu…Já jsem, naštěstí 20ti minutová záležitost..No, a ve čt už jdu do porodnice do poradny..tak uvidíme..
Veruš1 píše:
Mě se nestýská tolik po břichu, jako po pohybechAč jsem na břicho nadávala, byla jsem jak velryba, tak i po něm se mi stýská
A to přišlo až pár týdnů po porodu, do porodu jsem prostě chtěla porodiiiit, v den porodu nikoli
A být máma je určitě ten nejkrásnější pocit
mluvila jsem se dvěma extěhulkama a obě říkaly to co ty
Osobně si myslím, že je to tím „koktejlem“ hormonů, co nám po porodu zaplaví tělo.....takže vlastně nemůžu tvrdit nic dopředu..třeba se k vám přidám a bude mi smutno..
Dřív jsem se bavila nad tím, když jsem četla příspěvky ve stylu „a poznám, že rodím“ ? Teď, když už v břiše není pro nikoho jiného místo
, mám divný pocit i při zaražených větrech
Je mimi před porodem aktivnější nebo spíš odpočívá ?
Jinak si nemyslím, že bych byla extra bolestínková, ale jsem introvert a u porodu budu nevyhnutelně středem zájmu
a s tím možná souvisí moje obava…Jinak se cítím silná a věřím si, ale kdo ví, jak zblbnu při porodu ![]()
ja sa pridavam. do terminu mam 9 dni a velmi sa tesim. teda trosku som nervozna, co, ako, hlavne kedy bude. no tesit sa tesim. komplikacii a bolesti sa nebojim, ved ono momentalne neni cesty spet
, to mimco nejako na svet proste musi
. mavam trosku zle sny, v noci sa budim, ale vynahradzujem si to cez den.
add odtoky: je to tak 14 dni co sa vytratili. predtym som mala neskutocne. ked som zatlacila na holennej kosti, tak mi vznikol krater o hlbke 2 cm. ale vytratilo sa to. teraz otoky ziadne.
eust píše:
ja sa pridavam. do terminu mam 9 dni a velmi sa tesim. teda trosku som nervozna, co, ako, hlavne kedy bude. no tesit sa tesim. komplikacii a bolesti sa nebojim, ved ono momentalne neni cesty spet, to mimco nejako na svet proste musi
. mavam trosku zle sny, v noci sa budim, ale vynahradzujem si to cez den.
add odtoky: je to tak 14 dni co sa vytratili. predtym som mala neskutocne. ked som zatlacila na holennej kosti, tak mi vznikol krater o hlbke 2 cm. ale vytratilo sa to. teraz otoky ziadne.
Přesně jako ty…otoky byly, hlavně chodidla jsem měla jako Godzilla
, ještě že už můžu chodit v žabkách, ale poslední týden jsem splaskla a ani bílkovina v moči nebyla ![]()
jemyna, no já jdu do poradny do rizikovky v úterý tak jsem zvědavá co mi řeknou, doufám, že už bude monitor v pořádku..... ![]()
Tak včera jsem myslela, že rodím…Už se mi to jednou stalo a naštěstí jsem nepanikařila, ale to byla noc !! Myslím, že se mi to trochu vyprovokovalo fanděním při hokeji
, a pokračovalo to až do tří do rána…
Měla jsem bolesti jako při menstruaci a do toho mi tvrdlo břicho…později se přidaly křížové bolesti a to už bylo NĚCO ! Ještě teď cítím bolest zad…No, naše holčička se mě drží jako klíště
Stále doufám, že to stihnu tak, aby byla býček ![]()
Holky, tak já mám do porodu 3 dny…akorát, že mě čeká sekce a je to týden, co vím přesný termín a jsem z toho na játra…
Popravdě si myslím, že není nad to, když to přijde nečekaně…takhle se mi pořád něco v palici honí a takových kravin co si dokážu navymýšlet, děs… ![]()
DaiquiriQ píše:
Holky, tak já mám do porodu 3 dny…akorát, že mě čeká sekce a je to týden, co vím přesný termín a jsem z toho na játra…Popravdě si myslím, že není nad to, když to přijde nečekaně…takhle se mi pořád něco v palici honí a takových kravin co si dokážu navymýšlet, děs…
Možná na tom něco je…i když já se svojí představivostí taky nejsem daleko do blázince ![]()
Proč sekce ? Mimi není ve správné poloze ?
Jj, mimi mám KP
Ale jsou to někdy horory…až si sama říkám, kde na to chodím…a ty sny…pako ![]()
DaiquiriQ píše:
Jj, mimi mám KPAle jsou to někdy horory…až si sama říkám, kde na to chodím…a ty sny…pako
Neboj
Budeš u toho spát a mimino ti vyloví …
Tvoje první ?