Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, mohu se zeptat, jestli někdo z vás navštěvoval s dětmi Yamaha školičku-kurz Robátka? Zajímalo by mě, jak to probíhá a jestli se tam vašim dětěm líbilo?
Moc díky.
@JayLee A jak ta Robátka probíhají, děti tam leží a zpívá se? Díky ![]()
Taky jsme chodili, začínali jsme v synových 14 měsících, chodili jsme do 20 měsíců, zkrátka školní pololetí, v lednu jsme měli přejít do krůčků, ale protože jsem už byla těhotná a celkem problém byla pro mě dojížďka, tak už nepokračujeme. Nicméně synovi se to líbilo moc. U nás probíhala výuka v solné jeskyni, takže to mělo i takové své kouzlo, děti byly rozdělené podle věku, výuka probíhá podle jejich písniček, hodně se pracuje s rytmem, rytmickými hudebními nástroji, my jsme dost děti i nosili, což už po tom roce byl teda docela záhul, ale bylo to fajn. Syn doma podle CD dost tancoval a po pár měsících byl schopen opakovat.
@JayLee
Tohle sou uz ty orvni krucky ![]()
Na robatkach se hodne pracuje s padakem, hudebnima nastrojema (vajicka, drivka, trepetalky). Deti poslouchaji hudbu a k tomu se uci rytmizovat, kazda pisnicka ci basnicka ma vetsinou jakesi jednoduche cviceni atp.
Nas to teda bavilo, ted uz taky chodi do krucku a super. Deti nebyva moc, takze je to v pohode. Nam se i osvedcilo poustet doma cd s tema pisnicka, vzdy ji to uklidnilo ![]()
@JayLee
Hudebni nastroje mame taky i v kruccich. Ale treba ten slon s chobotem a vubec kresleni je az v tech kruccich ne v robatkach, stejne tak to vytlaskavani a tanecky
Ahoj, my máme zkušenost takovou, že ze začátku jsem byla velmi spokojená, nadšená a malému se to moc líbilo. Je to moc fajn, hodně se tam děti naučí. Nicméně u mě se stalo to, že malej onemocnel a nebyli jsme několikrát po sobě. Bohužel tohle je problém, hroznej problém s náhradama -většinou v době kdy děti spí, a to ještě musí být místo (uznej v době 13.hod povětšinou děti spí ),pak problém tedy když dítě onemocní a má nějaký problémy a nemůže chodit. Nikdo ti nic nevrátí, ani částečně-i kdybys byla jen jednou (většínou 17.lekcí skoro 2000kč )
Takže mi byli ze 17.lekcí jen 7× a nikdo se se mnou nebavil. Všechno strašnej problém. Tohle moje zkušenost. Už bych to ničeho takového nešla, pokud není domluva přicházíš o peníze.
Brno
Mě bylo řečeno, že náhrady jsou. A posleze strašnej problém. Takže jsem 10 lekcí nebyla a nokdo mě nedal ani korunu. Proto už nic takového. Kreslit a malovat si můžu taky s malým doma. Máme jen plavání a to je bez jediného problému.
Já bych teď chtěla děti taky přihlásit do prvních krůčků…ale mám dvě, tak zvažuji, jestli to sama se dvěma zvládnu ![]()
@JayLee Děkuji za tip…já mám děti skoro stejně staré, obě už věkem spadají do krůčků. Za měsíc tu máme zápis tak se tam předtím teda zajdem podívat
No a to by bylo super, kdybych mohla platit jen za jedno
já už se připravovala na tu pálku za dvě děti ![]()
@Lucista chodíme do Robátek celý rok a je to moc fajn! Mě i synovi se tam líbí. Má rád hudbu i pani učitelku
Líbí se mu nástroje se kterými se pracuje, básničky + pohyb u nich…
Ale asi záleží na partě dětí i matek, které se tam sejdou a hlavně na přístupu vyučujícího. My máme skvělou ![]()
U nas teda a, y nahrady funguji. A svetsina mamknek ma deti dve a v pohode
@Harmonie22 My jezdili taky do Brna a náhrady šílenost. Asi je to jejich doména.
Přesně, já se prostě nedomluvila i když lektorka v tomhle směru asi bohužel nemohla nic dělat. Vše je na vedení. Cvičení moc fajn, malej si to užíval. Ale jakmile máte doma problém-nemoc, změní se spaní, cokoliv, tak prostě máte smůlu. Nechci konkrétně, ale Brno-střed centrum.
Dost mě to mrzí, paltila jsem si to sama z RD a nikoho nic nezajímalo. Bohužel. Proto nepokračujeme v prvních krůčcích. Jak jsem psala, maluji a kreslím s malým doma. A v kolektivu je denně. To nemusím utrácet skoro 2000.tis .