Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminy, zajimalo by me, z ceho davate pit ditkum starsim dvou let mleko? Dcera ma dva a ctvrt roku a porad pije z flasky MAM s klasickym cuckem a navic z ni nechce pit sama, porad chce, abych ji drzela flasku ja, pritom uz je to „velka holka“, co chce delat vse sama. Kdyz jsem chtela, aby se napila sama, delala silene sceny… Z klasickeho hrnku piti jeste moc neovlada, ma toho vic na sobe, nez v sobe. V cem davate pit v tomto veku mleko vy? Diky za tipy.
V tomhle věku jsem mlíko už nedávala. Od roka pil přes den z hrnku s pitítkem, v noci max.vodu z flašky
@Anny_sn
Já teď dávám mléko ze sportovní láhve z DM, z hrnku pít umí, ale jak je toho moc, tak to vylejvá, no a mléko pije ráno na gauči u pohádek, takže raději takhle. ![]()
@Anny_sn
Vnoučka mám stejně starého, každé ráno mu dám do postýlky láhev mam, tam si jí sám vypije a potom ho teprve převlékám a jdeme si hrát.
Jinak pije už z hrnečku, bez problému. Nechce ode mne nic. Ani držení láhve, ani krmení. Všechno sám.
U syna jsem dávala také tak, jen s rozdílem láhev- hrneček DM. Aby se nepolil.
@Anny_sn ahoj, syn pil mléko z koj láhve ještě předloni (to byl ve 2.třídě - ale 3× denně 1/4l mléka vypil)- láhev už byla teda pořádně jetá
- ale jinak mi mléko z hrníčku nepil. teď už jsme ji vyhodili a stěží vypije hrnek kakaa ráno.. prostě to byl zvyk, mléko potřebuje, tak jsem mu láhev neodpírala
a zuby má pěkné ![]()
Malému jsou skoro 3 a pořád dávám z flašky, někdy je tam savička, někdy pítko. Umí pít i normálně, ale každou chvíli do toho strčí a je to všude, takže pití v kelímku má pouze k jídlu, jinak flaška. Ven buď také flašku nebo mám takovou tu od jupíka, z toho pije taky v pohodě, ale doma mu to nedávám, když se to zmačkne, tak to z toho teče ![]()
Dcera kolem roka a půl začala odmítat UM, tak jsem jí dávala kravské do klasického hrnku, ze kterého uměla pít sama už dlouho.
Já mám čerstvě tříletou a ta pije mlíko zásadně z lahvičky. Všechno ostatní pije normálně z hrníčku nebo venku z cestovní láhve, ale na tom mlíku prostě trvá. Já jí to nezakazuju, protože z hrníčku toho mlíka nikdy tolik nevypije jako z lahvičky. Ale teda už hoodně dlouho si tu lahvičku drží sama.
Z takoveho hrnku s vickem co jsme z nej pili i my jako deti. Nevim jak se to jmenuje ale stoji to asi 20 korun
Taky z flasky. pediatra sice malem omylo, kdyz jsem to rekla. ale je mi to fuk. ![]()
jinak pije hezky ze sklenicky, ale ranni mleko je proste ritual, zavrta se k tatovi na klin a lupne flasku ![]()
@Anny_sn já bych se toho nebála. třeba si podvědomě chce uchovat ještě kousek toho miminka. Kaočka dávala z flašky na noc i 5letému klukovi. Jako pokud to to dítě potřebuje tak At.
spokojenost dítěte je na 1 místě.
@Anny_sn píše:
Ahojte maminy, zajimalo by me, z ceho davate pit ditkum starsim dvou let mleko? Dcera ma dva a ctvrt roku a porad pije z flasky MAM s klasickym cuckem a navic z ni nechce pit sama, porad chce, abych ji drzela flasku ja, pritom uz je to „velka holka“, co chce delat vse sama. Kdyz jsem chtela, aby se napila sama, delala silene sceny… Z klasickeho hrnku piti jeste moc neovlada, ma toho vic na sobe, nez v sobe. V cem davate pit v tomto veku mleko vy? Diky za tipy.
já dávám od 18m z hrnku ale my flašku nepoužívali vůbec
Tak my jsme asi exoti
Malej 3,5 pije pořád mlíko ráno a večer z flašky
Zkoušela jsem domlouvání, výhružky,..nic. Tak ho nechávám. A to už chodí do školky, jinak pije normálně ze skleničky, flašky, brčkem, ale toho mlíka z klasický dětský flašky s cucákem se vzdát nechce
![]()
Dcera 5 a ctvrt roku také stále ranní mlíko z flasky. Uz si ji sama nalije, ohreje v mikrovlnce a pak vycuca
Ale ma ji jen rano minutku, tak to fakt neresim ![]()