Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:Úzkosti. Objednej se k psychologovi, než se to rozjede ještě víc. Měla jsem něco podobného na střední škole, taky nevím z čeho to bylo. Chvíli jsem chodila k psychiatrovi, měla slabé antidepresiva. Pomohlo mi to. Za pár měsíců jsem byla OK
Dobrý den,
už někdy od Nového roku mám takový problém.
Prostě když mám jít KAMKOLIV (i do školy, na nějakou akci s kamarádkou, na výlet, kde jsem více dní,…), začne mi být strašně zle. Třeba před měsícem jsem byla na lyžařském výcviku, kde jsem většinu času probrečela na záchodě, pořád jsem se klepala a bylo mi psychicky pořád špatně. Začnu se potit, strašně se klepat, zrychleně dýchat, začne mě bolet břicho a mít pocit na zvracení, a proto většinou akce, které lze zrušit, zruším. Jenže já nevím, z čeho mám strach..
Nevíte někdo, jak se „vyklidnit“, nebo co by mi dokázalo pomoci? Zkoušela jsem všechno možné-dýchací cvičení, různá videa proti stresu, atd.
Děkuji
@Lucie_Sx píše:
Panicka porucha.
Psychiatr, leky, terapie.
Já jsi myslím taky a minulého roku jsem to prodělala a Hospital v nemocnici
@Anonymní píše:to samé taky ty
Dobrý den,
Prostě když mám jít KAMKOLIV (i do školy, na nějakou akci s kamarádkou, na výlet, kde jsem více dní,…), začne mi být strašně zle. Třeba před měsícem jsem byla na lyžařském výcviku, kde jsem většinu času probrečela na záchodě, pořád jsem se klepala a bylo mi psychicky pořád špatně. Začnu se potit, strašně se klepat, zrychleně dýchat, začne mě bolet břicho a mít pocit na zvracení, a proto většinou akce, které lze zrušit, zruším. Jenže já nevím, z čeho mám strach..
Nevíte někdo, jak se „vyklidnit“, nebo co by mi dokázalo pomoci? Zkoušela jsem všechno možné-dýchací cvičení, různá videa proti stresu, atd.
Děkuji
Vypadá to na panickou, případně úzkostnou ataku. Mně na ně pomohla až antidepresiva. Ale zase pomohla fakt hodně. Opravdu to stojí za vyzkoušení, i kdybyste patřila k lidem, co odmítají do těla cpát chemii. Radši mít fajn život s trochou léků, než se pořád trápit.
Sociální úzkost, která se takhle projeví. Dobrá zpráva je, že s tím se dá většinou dobře pracovat a když to budeš aktivně řešit s psychologem, tak Tvůj život získá úplně jiný rozměr.
Hodně sil a ať se podaří překonat.
Dobrý den,
Děkuji