Z čeho mám strach?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.2.23 12:28

Z čeho mám strach?

Dobrý den,
už někdy od Nového roku mám takový problém.
Prostě když mám jít KAMKOLIV (i do školy, na nějakou akci s kamarádkou, na výlet, kde jsem více dní,…), začne mi být strašně zle. Třeba před měsícem jsem byla na lyžařském výcviku, kde jsem většinu času probrečela na záchodě, pořád jsem se klepala a bylo mi psychicky pořád špatně. Začnu se potit, strašně se klepat, zrychleně dýchat, začne mě bolet břicho a mít pocit na zvracení, a proto většinou akce, které lze zrušit, zruším. Jenže já nevím, z čeho mám strach..
Nevíte někdo, jak se „vyklidnit“, nebo co by mi dokázalo pomoci? Zkoušela jsem všechno možné-dýchací cvičení, různá videa proti stresu, atd.
Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
27.2.23 12:51
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prostě když mám jít KAMKOLIV (i do školy, na nějakou akci s kamarádkou, na výlet, kde jsem více dní,…), začne mi být strašně zle. Třeba před měsícem jsem byla na lyžařském výcviku, kde jsem většinu času probrečela na záchodě, pořád jsem se klepala a bylo mi psychicky pořád špatně. Začnu se potit, strašně se klepat, zrychleně dýchat, začne mě bolet břicho a mít pocit na zvracení, a proto většinou akce, které lze zrušit, zruším. Jenže já nevím, z čeho mám strach..
Nevíte někdo, jak se „vyklidnit“, nebo co by mi dokázalo pomoci? Zkoušela jsem všechno možné-dýchací cvičení, různá videa proti stresu, atd.
Děkuji ;)
Úzkosti. Objednej se k psychologovi, než se to rozjede ještě víc. Měla jsem něco podobného na střední škole, taky nevím z čeho to bylo. Chvíli jsem chodila k psychiatrovi, měla slabé antidepresiva. Pomohlo mi to. Za pár měsíců jsem byla OK
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.23 12:51

Panicka porucha.
Psychiatr, leky, terapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 13:21
@Lucie_Sx píše:
Panicka porucha.
Psychiatr, leky, terapie.

Já jsi myslím taky a minulého roku jsem to prodělala a Hospital v nemocnici

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.23 13:35
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Děkuji ;)
to samé taky ty
No já bych šla rychle na Psychiatrii. V časem bylo fizicky i psychicky špatně. Po postupně času mi bolelo celé tělo. Doktoři nevěděli co mi je, když mi všechno bolelo.
Když jsem dostala záchvat, záchranka. Nemocnice
  • Citovat
  • Upravit
331
27.2.23 13:45

Vypadá to na panickou, případně úzkostnou ataku. Mně na ně pomohla až antidepresiva. Ale zase pomohla fakt hodně. Opravdu to stojí za vyzkoušení, i kdybyste patřila k lidem, co odmítají do těla cpát chemii. Radši mít fajn život s trochou léků, než se pořád trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
27.2.23 14:47

Sociální úzkost, která se takhle projeví. Dobrá zpráva je, že s tím se dá většinou dobře pracovat a když to budeš aktivně řešit s psychologem, tak Tvůj život získá úplně jiný rozměr.
Hodně sil a ať se podaří překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová