Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky,
vymýšlím dort k 1.narozeninám, četla jsem i přízpěvky zde. Chci použít puding,ale nevím jaké mlíko do něj. Dělala jsem nedávno krupičku podle návodu pro menší děti a použila Nutrilon a mělo to přejít varem…
ale asi by se UM nemělo převařovat? A lze už do pudingu dát kravské mléko pro roční dítko?
Díky Hela
ahoj Helo,
svému drobečkovi jsem v roce udělala jabkový dort:
Hezky ty narozky oslavte
Kamila
Ahoj,
klidně můžeš vařit z UM, to nevadí, že to přejde varem. A místo normálního pudinkového prášku, který většinou obsahuje umělé aroma nebo barvivo, případně obojí, je lepší použít maizenu a ochutit až hotový ovocem. Dobrou chuť!
Zuzana
Ahoj Helo,
a nebo, když máš na sporáku ta rozvařená jablka, tak je ponorným mixérem rozmixuj a rovnou do nich nalej pudingový prášek rozmíchaný v trošce vody a minutku povař. Na kilo jablek vařených v 0,25 l vody vycházejí 2 vanilkové pudingy.
Pa do formy střídavě piškoty a jablíčkový puding.
Někde v reklamních letácích Nutrilonu jsem se dočetla, že se může klidně převařovat, že té prebiotické kultuře v něm to vůbec nevadí.
Ahoj M.
Mala bude mit rok za par dni, dortik uz jsem si predem vyzkousela, presne tak jak bylo psano vyse, rozvarit jablka v trose vody, pridat 2 pudinky rozmichane take v trosce vody. A ja nevrsim piskoty a pak jablka, ale naleju hmotu do formy, pridam piskoty(urcite cely velky balicek aby to ztuhlo)a promicham aby byly vsechy ponorene ci „opatlane pudinkem“, je to husty. Da se zdobit jogurtem . . .A chutnal . .
Jenom poznámka, nic proti maizeně, ale existuje i BIO pudink bez barviv a aromat, stojí tedy asi 30,–Kč
Ahoj holky,
já jsem volala na zelenou linku Hami (Nutricia), a tam mi bylo řečeno, že Nutrilon by se neměl vařit, protože se tím ničí přidané vitamíny a prebiotická vláknina.
Martina a Filip (14.5 měsíce)
Taky jsem dělala dort z pudinku.Uvařila jsem ho ze sunaru.Myslím,že pro jednou se nic nestane,když UM necháš přejít varem.Jinak Pepča ho stejně nejedl,jen se v něm pekně pohrabal a vyjedl hroznové víno a jogurt.Tím jsem nazdobila vršek.
Ale účel splnil.
Kiky