Z jakého materiálu rychlovarnou konvici
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máme skleněnku a hrozně tvrdou vodu, což je pekelná kombinace. Ale předem ji filtruji, takže už to tak hrozný neni. Ovšem nejsem puntíčkář na úklid, to víš že tam nějaká kapka je, ale to mě netrápí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Též bych šla do skla. Keramickou bych nechtěla právě z důvodu, že se snadno kousek odštípne a já nesnáším poškozený věci. Babička zase měla tu nerezovou a nevím, jestli je taková každá, ale jako kolikrát jsem se o ni spálila bych fakt nespočítala na obou rukách.
e- překlepy v textu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tableta Já se právě bojím, že ta nerez je horká, ale to asi sklo taky, ne?
- Citovat
- Upravit
@Kettlery Právě to sklo je silný, nemělo by to pálit. Ta babiččina konvice měla tlustou úchytku z plastu a mezi tou nerezovou nádobkou byla malá škvírka (a to mám tenký prsty) a vždycky jsem si spálila malíček s prostředníčkem a dlaň jakoby z boku od malíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleněná je zlo
hezky to vypadá jenom těsně po vyčištění jinak je to hnus. Co kapky, ale vodní kámen a to nemáme tvrdou vodu. Už nikdy. Jediné nerez, plastová se mizerné čistí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme už leta vždy jen nerez a spokojenost, vodní kámen jednou za čas vyvařím kys. citronovou a konvice je zase jako nová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za podněty. Asi půjdu do té nerez. Já se toho pokapaného skla fakt bojím. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ráda bych znala vaše názory a zkušenosti, z jakého materiálu se vám osvědčilo mít rychlovarnou konvici.
My teď máte plastovou klasiku, ale chci ji vyměnit. Nechci už vařit vodu v plastu. Říkám si, že to nemůže být nic zdravého.
Možnosti jsou nerez, sklo nebo keramická.
Mamka je chemikářka a doporučila mi skleněnou jako 100% nezávadný materiál, ale já znám tuhle konvici z její domácnosti a přijde mi, že jsou tam hodně vidět kapičky vody zevnitř. Mám dost ráda pořádek a bojím se, že by mne to štvalo.
Keramická je zase prý křehká a ráda praská.
Jaká konvice se osvědčila vám? Díky.