Z nedostavení u soudu

Anonymní
2.9.22 08:45

Z nedostavení u soudu

Ahoj holky, chci se zeptat, mám mít stání 12. září, žádný dopis a nic podobného mi od soudu nepřišlo, psal mi jen věřitel o tom, ze se to koná v ten a ten den a v tolik a tolik hodin a prý pokud se nedostavím, ze po mne bude pátrat policie, je to pravda? Je to ve věci dlužného za nájem,…z minulosti,… Jsem těhotná ve 27. Týdnu, jsem na to vše sama a ted v téhle chvíli to prostě zaplatit nemůžu,… případně, můžu za to jít do vězení? Děkuju Vám všem za odpovědi a rady,..děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4122
2.9.22 08:49

Za mě je blbost, aby ti nepřišlo nějaké info do datovky neno na adresu trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
2.9.22 08:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, mám mít stání 12. září, žádný dopis a nic podobného mi od soudu nepřišlo, psal mi jen věřitel o tom, ze se to koná v ten a ten den a v tolik a tolik hodin a prý pokud se nedostavím, ze po mne bude pátrat policie, je to pravda? Je to ve věci dlužného za nájem,…z minulosti,… Jsem těhotná ve 27. Týdnu, jsem na to vše sama a ted v téhle chvíli to prostě zaplatit nemůžu,… případně, můžu za to jít do vězení? Děkuju Vám všem za odpovědi a rady,..děkuju moc

když se nedostavíš bez omluvy, ano, může tě předvést Policie a také je za to pokuta 50000,–-, že nemůžeš zaplatit je jiná věc, ale k soudu se dostavit můžeš-musíš - jedině si sežen potvrzení doktora, že jsi ten den byla nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
2.9.22 08:52

Za nedostavení k soudu bez omluvy je vysoka pokuta..
Takže bych určitě raději šla a nějak se domluvila …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
2.9.22 08:55

Myslím, že je v tvém nejlepším zájmu věci řešit a k soudu se dostavit. Nicméně předvolání by ti přijít mělo. Teď se zdržuješ na místě svého trvalého pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
2.9.22 08:55

To, že si tam nepřišla vs. že nemáš na zaplacení toho nájmu jsou dvě různé věci.
Další kvítko, co svou bídnou finanční situaci vyřeší těhotenstvím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.22 08:56

Bez tam! Probůh, vzdyt ti můžou dát splátkový kalendář a myslím, že soud hude milosrdný. Posyp si popel na hlavu, omluv se, navrhnu aspoň nějaké splátky a uleví se ti.
Proč strkas hlavu do písku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
2.9.22 08:58

Chudák dítě… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 09:00
@Nicole 1234 píše:
Za mě je blbost, aby ti nepřišlo nějaké info do datovky neno na adresu trvalého bydliště.

Stát se to klidně může. Soudní zapisovatelky jsou lidi a lidi dělají občas chyby. Je to sice dost blbá chyba, ale u nás na soudě se to už taky několikrát stalo, u pozvánky k soudu naštěstí jenom jednou. Nejlepší bude zavolat si na ten konkrétní soud a zjistit si o tom problému více informací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.22 09:01

Prosim? Dostala jsem se do špatné situace, kvůli příteli, pak až jsem otěhotněla, všechmy dluhy, které mám, mám uz zaplacené, jediné tohle ne a ptám se kvůli tomu, ze nevím jak to u soudu chodí, nemusíte hned takhle reagovat.

• Citovat
  • Upravit
37131
2.9.22 09:02

Jdi tam. Nějaké info by ti přijít melo, nemáš třeba jinde trvalý pobyt, než bydlíš? Nebo právníka? Kazdopadne za to, že tam nepřijdeš můžeš dostat velkou pokutu a nechávat vyhnít nějaký dluh taky není fajn, projev snahu a navrhni aspoň splátkový kalendář. Do vezeni nepůjdeš, ale exekuce je celkem jistá, a nejen za cenu toho nájmu, ale i náklady na exekutora, soudní náklady, pokutu, takže z pár tisíc nájmu si klidně zaplatis 100 tisíc, když to necháš být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.9.22 09:06

K soudu jdi, bez řádné omluvy se pak s tebou nikdo mazat nebude 🤷🏻‍♀️ Obzvlášť jako budoucí máma bys měla jednat dospěle, uznat své minulé chyby a dluhy a snažit se co nejdřív se toho zbavit. Už tak to budeš mít jako samoživitelka těžký, to dítě za nic nemůže :)

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.9.22 09:07
@Anonymní píše:
Prosim? Dostala jsem se do špatné situace, kvůli příteli, pak až jsem otěhotněla, všechmy dluhy, které mám, mám uz zaplacené, jediné tohle ne a ptám se kvůli tomu, ze nevím jak to u soudu chodí, nemusíte hned takhle reagovat.

Jasně - všechno máš vyřešené, nemůžeš na to, až na to že ignoruješ předvolání a místo řešení se vyhýbáš soudu. Proč když jsi u ostatních závazků údajně tak konstruktivní a máš je vyřešené, tak u tohohle se chováš jako pitomec?

Nehledej řešení na internetu, zajdi do nejbližší občanské poradny, nelži jim o reálné situaci jak to máš s penězmi a dluhy, pokud se s dlužníkem nějak dohodnout před tím soudem - vždy tě to vyjde levněji.

Adresář spolehluvých poraden najdeš tady

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
2.9.22 09:15

Nechápu že jsi to nechala dojít k soudu.. nicméně jdi tam. Samozřejmě soud nazna že más zaplatit, nebude z čeho= exekuce. Ale jdi tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
2.9.22 09:18

Podle mě máš trvalou adresu na úřadě nebo někde, kde se nezdržuješ a poštu si nevyzvedáváš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel