Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, stali se z vás po rozchodu kamarádi? Pokud ano, jak fungujete? Jak často se vídáte? Přespáváte někdy u sebe?
Jak se to vezme, kamarádi asi ne, spíš známí… vzájemně se ozveme, když něco potřebujeme, jinak ne a nepřespáváme u sebe.
Exmilka zahlásila kamarádi po rozchodu nikdy nebudeme a tak se taky stalo. Lidi jsou různí. Nekdo si rád zasexuje i po rozchodu, znám vdanou co se vyspala s ex, ten ji otěhotněl a její manžel má radost, že se konečně zadařilo
Takže každý pes jiná ves… Osobně jsem byl vždy pro kamarádství, ale na to musí být dva.
Můj chlap a jeho ex jsou „kamarádi“, popřejou si k narozkám SMSkou a tak. Jednou za sto let se i navštívíme třeba.
Určitě u ní nepřespává.
Nevidím žádný důvod, proč přespávat u ex. Jinak kamarádi bych tomu neřekla, spíše ti „známí“ ![]()
Se svým ex jsem pořád kamarádka - dokonce jsme spolu zůstali po rozchodu bydlet ještě skoro rok (samozřejmě každý ve své ložnici). Rozchod byl v době, kdy už jsme stejně byli spíš jen kamarádi. Nakonec mi dělal fotografa na mojí svatbě
Teď žije v zahraničí. A kdyby neměl se současnou přítelkyní hodně malý byteček, tak mu klidně napíšu, jestli nemůžeme na víkend přijet na „dovču“
Občas si napíšeme, ale on je hodně zaneprázdněn, takže je to čím dál s větší pauzou…
Ano mám kamaráda, který je spíše po rozvodu s bývalkou, mají spolu děti, tak u ní přespává kvůli dětem, občas si někam vyjdou.
Já mám skoro všechny ex kamarády
Jeden je náš společný kamarád s manželem, zrovna nedávno u nás přespal. A ještě u jednoho jsem občas přespávala, když jsem dojela do rodného města. Teď žije v USA, tak si jen voláme na skypu. Manžel je v tomhle v pohodě. Já naštěstí s jeho ex láskama tu čest nemám ![]()
My jsme s bývalým manželem dodnes kamarádi. Vycházíme spolu dokonce lépe, než když jsme byli manželé. Nepřespáváme u sebe, ale navštěvujeme se i s našimi novými partnery a dětmi.
Kamarádi ne, spíš známí, kteří se občas někde potkají a vymění pár slov.. Rozhodně si nedovedu představit spát u ex, taky jako proč.
@Deninina píše:
Já mám skoro všechny ex kamarádyJeden je náš společný kamarád s manželem, zrovna nedávno u nás přespal. A ještě u jednoho jsem občas přespávala, když jsem dojela do rodného města. Teď žije v USA, tak si jen voláme na skypu. Manžel je v tomhle v pohodě. Já naštěstí s jeho ex láskama tu čest nemám
Jo, tak tohle mi zase na druhou stranu připomíná naši vesnici, kde chodili všichni se všema, takže jsou stále kamarádi, protože to jinak ani nejde, protože by se nakonec nikdo s nikým nebavil
![]()
@Lejaa píše:
Jo, tak tohle mi zase na druhou stranu připomíná naši vesnici, kde chodili všichni se všema, takže jsou stále kamarádi, protože to jinak ani nejde, protože by se nakonec nikdo s nikým nebavil![]()
Jo jo je to tady vesnice
Ten můj ex nás s manželem seznámil, ale s manželem jsme se dali dohromady rok od rozchodu s ex, ale my se nerozešli ve zlém a zůstali jsme opravdu kamarády, takže to nebylo nucené ![]()
Nejde…pokud- byl rozchod bolavý a v jednom z vas zůstanou staré křivdy
Jde…pokud-si vše vyříkáte a vyčistíte minulost
Zažila jsem obě varianty. Můj bývalý je mým hodně dobrým kamarádem a dneska jsem za to ráda.
Nevidím důvod proč by toto přátelství nemohlo fungovat.
My s mým bývalým přítelem máme skvělý vztah. Voláme si aspoň třikrát týdně. Dokud jsem bydlela doma tak jsme se často vídali a bez problému u mě přespal nebo já u něho i v době kdy jsme už měli každý nového partnera. Opustil mě on kvůli jiné slečně se kterou mě i nějakou dobu podváděl a já jsem to vzala tak jak to je. I po dobu našeho vztahu jsme byli nejlepší kamarádi a moc si ho vážím a nemám důvod být na něho hnusná nebo ho někde pomlouvat jen proto že chce být šťastný s někým jiným. Takže myslím si že pokud člověk chce klidně můžete být po rozchodu kamarádi.