Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milujícího otce si tedy představuji jinak, ale v afektu řekne člověk všelico, nebrala bych to nějak vážně. ![]()
Jde to. K osobní péči nikoho nepřinutíš. Patrně by měl o něco vyšší alimenty, ale když je nezaměstnaný, co si na něm vezmeš, že. Leda bys musela prokázat, že je nezaměstnaný schválně, že v jeho oboru práce je a on se nesnaží. Pak by mu vyměřili alimenty podle „obvyklé mzdy“ nebo jak se to jmenuje a mohla bys je vymáhat exekučně, pokud má nějaký majetek…
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymity. Dnes jsem se opět pohádala s manželem, on je už delší dobu nezaměstnaný a chtěla jsem po něm, ať vyzehli prádlo, než se vrátím z procházky se synem. Máme dvě děti - 3 roky a 3 měsíce. Manželství na mou slušnou prosbu odvětil, ze proč by to dělal, tak mě to naštvalo. Následovala hádka a on se mě zeptal, jestli chci vážně zůstat sama na dvě děti, když ho vyhazuju z bytu…Řekla jsem, že jak sama, ze i kdybychom se rozvedli, tak s dětmi vy přece trávil čas i nadále. A on na to, že ne, že mě by už nikdy nechtěl vidět a s nima by tím pádem taky nebyl. Zůstala jsem v šoku. Jde to vůbec? Jako táta funguje skvěle, oba je miluje, tak mi není jasné, jak něco takového mohl říct…
Nevyvozujte z jedné hádky. Byl naštvanej.
Troufám si tvrdit, že jemu samotnému je trapně, nepříjemně, je sám na sebe naštvaný, že je nezaměstnaný. A tak si vylévá zlost venku, na nejbližších. neobhajuju, jen se snažím mapovat situaci. v afektu řekl něco velmi, velmi hnusného.
jak jinak, nechce se mu dělat, nebo fakt práce není, nebo nejsou podmínky? jak se staví k dětem jinak, pohlídá, pohraje si s nima, dokáže je obstarat?
Kdyby to byl milující otec a řekl to jen v afektu, přizná to, zeptala bych se, jestli to myslel vážně. Donutit ho nemůžeš.
Co tě vlastně zajímá? Jak to mohl říct, nebo jestli to je teoreticky možné?
Možné to samozřejmě je, dokonce znám pár, který k zavedení takové situace ani nepotřeboval rozvod.
A proč to řekl, to ví jen on. Frustrace z nezaměstnanosti, vztek, únava, vrozená debilita… Těch příčin tam může být spousta.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymity. Dnes jsem se opět pohádala s manželem, on je už delší dobu nezaměstnanýa chtěla jsem po něm, ať vyzehli prádlo, než se vrátím z procházky se synem. Máme dvě děti - 3 roky a 3 měsíce. Manželství na mou slušnou prosbu odvětil, ze proč by to dělal, tak mě to naštvalo. Následovala hádka a on se mě zeptal, jestli chci vážně zůstat sama na dvě děti, když ho vyhazuju z bytu…Řekla jsem, že jak sama, ze i kdybychom se rozvedli, tak s dětmi vy přece trávil čas i nadále. A on na to, že ne, že mě by už nikdy nechtěl vidět a s nima by tím pádem taky nebyl. Zůstala jsem v šoku. Jde to vůbec? Jako táta funguje skvěle, oba je miluje, tak mi není jasné, jak něco takového mohl říct…
asi mu dost hrabe, když nemá práci. Místo, abys ho psychicky podporovala, dáš mu žehlení
To je teda nápad!
Donutit ho můžeš jedině v případě střídavé péče. To má povinnost pečovat o ně, jak finančně, tak osobně. Jinak má pouze povinnost platit a právo styku. Nedonutíš ho aby si děti bral.
U mě by bohužel s tímto výrokem skončil. Nikdy bych to nedostala z hlavy, takže bych si ho nemohla vážit. Stejně jako když mi krátce po rozchodu v takovém divokém období ex řekl, ať si jdu kam chci, ale bez dětí (mladšímu bylo 15měsíců a on sám s dětmi nestrávil nikdy ani 30minut v kuse). Pak samozřejmě se omlouval, žehlil to, chodili jsme do poradny, ale už se to nedalo smazat. Buď má všech pět pohromadě a je to milující muž a otec, nebo není a šla bych o dům dál. S 3měsíčním miminem je to blbý, ale do budoucna bych o tom uvažovala. Tohle pro mě není partner a milující otec už vůbec ne. to je psychopat.
@Hanney píše:
asi mu dost hrabe, když nemá práci. Místo, abys ho psychicky podporovala, dáš mu žehleníTo je teda nápad!
no, žehlení je taky práce.
O domácnost pečují snad oba ne? Kor když on nemá zaměstnání. Měl se bez keců chopit žehličky a nepyskovat.
@BlueFairy píše:
@Emilie A kde máš teda toho dinosaura?
Taky si rikam, kde je.Ta fotka byla super. ![]()
@BlueFairy píše:
@Emilie A kde máš teda toho dinosaura?
No jo, podle toho jsem tě identifikovala! Teď abych si pamatovala jméno ![]()
Nevím, jestli to řekl v afektu. Pak jsem se ho ještě ptala, jestli by byl vážně takový ubožák a on, ze jo…V létě jede pracovat do zahraničí a pak může nastoupit do jedné větší firmy, proto si teď práci nastálo nehledá, když tu v létě nebude. Ale je doma už dlouho a úspory docházejí. Já peníze mám, ale živit ho nechci…Kdyby doma více pomáhal, byla by to jiná. O děti se dokáže postarat, starší dcerku vozi do školky, věnuje se jí, když jsem s miminkem, s malým taky pomůže, když si potřebuju něco zařídit. Proto mě tak šokovala, co řekl…ale cítím, že mezi námi je to už neúnosné a nechci, aby děti v tom vyrůstaly
Teď jsem na procházce s malým, až přijdu domů, tak se ho asi zeptám, jestli to myslel vážně
Ahoj, prosím o zachování anonymity. Dnes jsem se opět pohádala s manželem, on je už delší dobu nezaměstnaný a chtěla jsem po něm, ať vyzehli prádlo, než se vrátím z procházky se synem. Máme dvě děti - 3 roky a 3 měsíce. Manželství na mou slušnou prosbu odvětil, ze proč by to dělal, tak mě to naštvalo. Následovala hádka a on se mě zeptal, jestli chci vážně zůstat sama na dvě děti, když ho vyhazuju z bytu…Řekla jsem, že jak sama, ze i kdybychom se rozvedli, tak s dětmi vy přece trávil čas i nadále. A on na to, že ne, že mě by už nikdy nechtěl vidět a s nima by tím pádem taky nebyl. Zůstala jsem v šoku. Jde to vůbec? Jako táta funguje skvěle, oba je miluje, tak mi není jasné, jak něco takového mohl říct…