Z postele do postýlky, nevím si rady :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.6.12 21:29

z postele do postýlky newím si rady:-(

Dcera ma pul roku.. první tri mesíce trpela kolikou a jen rvala takže nejcasteji v noci byla semnou s cickem pod hlacvou :-) jenže ted ma mala pul roku a večer usína bud na prsu nebo vedle mě aspon. nekdy se da prenest do postýlky ale ne na dlouho asi tak na hodinu nebo dve. a zase se vzbudí a uspí ji jen prso.. no a pul rocní díte kolit v noci co hodklu už me nebaví.. už bastí příkrmy kaší na noc taky davam ale když jí ulpžím ke spaní do postýlky začne plakat pak až hystericky.. a až se začne zalíkat.. pak když už to je víc jak 10 min.. už jí vemu.. nemám to srdce.. poradte mi mam vytrvat mala jednou přestne plakat? nebo to delám spatně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lightsun
19.6.12 21:36

Ale neděláš to špatně… to je normální, chce mámu, to se zlomí, dělej to jak cítíš, ať se netrápíte ani jedna. Mi to doma taky ječívalo, uspávala jsem i 2 hoďky, v noci kojila co hodinu do roku téměř, no pokud jsem chtěla aspoň trochu spát, tak jsem nakojila, stačilo cucnout a byl klid… Pak se to kolem roku samo nějak zlomilo. To chce čas a pevné nervy, univerzální recept není, všechny mámy soucítíme… a jdeme do toho znovu :mrgreen:
Začni jí navykat na postýlku, prostě poňuňat dle potřeby, nakojit, ale dávat zpět, to spaní v posteli je časem otrava… Nejsem zastánce vyřvání, nechala jsem jen chvilku a zase naběhla… a jak mi teď dítko krásně samo usíná i spí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3406
19.6.12 21:36
@karin voneichler píše:
Dcera ma pul roku.. první tri mesíce trpela kolikou a jen rvala takže nejcasteji v noci byla semnou s cickem pod hlacvou :-) jenže ted ma mala pul roku a večer usína bud na prsu nebo vedle mě aspon. nekdy se da prenest do postýlky ale ne na dlouho asi tak na hodinu nebo dve. a zase se vzbudí a uspí ji jen prso.. no a pul rocní díte kolit v noci co hodklu už me nebaví.. už bastí příkrmy kaší na noc taky davam ale když jí ulpžím ke spaní do postýlky začne plakat pak až hystericky.. a až se začne zalíkat.. pak když už to je víc jak 10 min.. už jí vemu.. nemám to srdce.. poradte mi mam vytrvat mala jednou přestne plakat? nebo to delám spatně!

Ahojky, my to máme uplně přesně jako ty, tak sem zvědavá, co tady poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.6.12 21:38

Já nejsem zastánce metody nechat dítě vyřvat. Ještě je malinká, potřebuje mít mámu u sebe. U nás pomohlo, když jsme sundali postranici z postýlky a přirazili k naší posteli - malá spala ve svém, ale přitom měla pocit, že je s náma. Každopádně přeju pevné nervy, ale neboj, tohle období nebude trvat věčně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
19.6.12 21:39

Špatně bylo naučit ji tak na usínání na to prso a dát ji ho prakticky kdykoliv si v noci řekne. Mě dcera taky usínala po koupání u prsa, napila se co potřebovala a usnula, já ji dala do postýlky a byl klid, spinkala, v noci se budila 1× a dala jsem jí. Víc nechtěla.
Jisté je, že tvoje dcera hlad nemá, je to takové to přivolávání maminky a pití z rozmaru, že prostě chce. Co na to? Nedat je moc těžké a když jsem to zkoušela zrušit to jedno noční kojení, sama jsem u toho bulila, jak mi to srdce rvalo. Ale zkusila bych ji místo prsu nabídnout lahvičku s vodou a kdyby plakala, tak jí dát zase lahvičku a zkusit ji nechat plakat, třeba pár dní chodit s ní a nechat plakat, utěšovat, ale vždy nabídnout tu vodu, ne prso. Nejlépe, kdyby k ní vstal tvůj partner, ale to po každém muži nelze chtít, včetně mojeho. Já jsem to taky tak udělala, sice až v 8.měsících, ale jak měla vodu, už se nebudila a kojit jsem pak nemohla déle jak 11 měsíců a to jsem dělala tentýž způsobem, v době oblíbeného kojení jsem nabídla příkrm a pokud se sápala, tak vodu…za necelé 2dny pochopila, že kojení není. Pláčou a to dost a to je asi to nejhorší, ale chce to podporu, u mě tehdy byla na dva dny mamka a ta mi pomohla v době pláče podržet mě, abych jí nepodlehla a nedala ji napít ode mě. Víc neporadím, třeba poradí někdo něco jiného. Pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
19.6.12 21:40

Buď s ní :srdce:

a…budu se tu opakovat: člověk je jedinej tvor na světě, kterej své mladé od sebe odděluje.
A pak jsou plné psychiatrické a jiné ordinace…

prostě, buď s ní!

Příspěvek upraven 19.06.12 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.6.12 21:41

Mojí malý je 8 měsíců a spala u mě v posteli od narození.. Příkrmy mi odmítá, teď jí rostly najednou tři zuby, takže jsme vstávaly skoro každou hodinu - dudlík jí vytáčel, uklidnilo jí jen prso.. Už si taky říkám, že je veliká, ale zase je mi jasný, že je zvyklá být se mnou a že nemůžu ze dne na den čekat zázraky :mrgreen: Já sundala bočnici z postýlky, snížila jsem jí a přirazila ke svý posteli a trénujeme.. Nakojím a spící jí šoupnu do postýlky a v podstatě je stále vedle mě.. Mám tam tu postýlku dva dny, takže zatím nemůžu říct, jestli to funguje.. Ale jestli je zvyklá takhle usínat, tak bych to určitě zkoušela pomaloučku, pro ně to musí být po těch měsících hrozný nezvyk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
19.6.12 21:45

Ale jak jsem si teď četla holky nahoře, 6měsíců je málo, já jsem tak dceru odnaučovala v 11-ti měsících. Dřív bych to asi nedala. A co se týká nočního vstávání, nekojím, ale vstávám pořád, protože se v noci vzbudí a chce k nám, bolí ji zoubka a stejně k ní vstávám…takže bych to brala tak, že stejně tak jak tak k ní budeš dalších x měsíců stejně vstávat a je asi jedno zda jsou to zoubky či kojení… A popravdě, mě se po kojení stýskalo :? Ale určitě bych to kojení třabs eliminovala na to jedno až dvě za noc, ale ne třeba každou hodinu, to je rozmar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.6.12 22:06

Ahoj,
já jsem tady minule také někde do diskuze psala o tom samém „problému“. Dceři je 9 měsíců a usne buď u prsa nebo u zpívajícího manžela. V postýlce vydrží tak hodinu, dvě a pak si jí beru k sobě. Posledních 10 dní vidím nepatrné zlepšení - přirazila jsem její postýlku ke své (má i bočnici, ale můžu jí hladit přes žbrdlíky a cítí mě vedle sebe) a téměř po každém kojení (cca každé 2 hodiny) ji vracím zpět. Vydržím to tak do čtyř, pak už ji nechám u sebe. další změna je to, že jí na noc už nedávám mléčné kaše, ale pouze lehké zeleninové (br.+ mrkev, cuketa, apod.) a hodně napít čaje. Také pomohlo uvědomit si co nechci - nechat jí řvát - vždyť to tak zná po celý svůj život, proč jí násilím stresovat, že musí spát sama u sebe. nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.6.12 22:08

PODIVEJTE SE NA DISKUZI.. USNANI BEZ KOJENI-JAK DLOUHO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.12 08:45

Já to s druhým udělala tak, že nejdřív jsem prchla z velké postele a jen jsem docházela na kojení/dudlíka a zase odcházela a po měsíci jsem ho přesunula do postýlky (ale mě dost pomohlo, že jsem ho tehdy pevně zavinovala, takže to zavinutí mu pomohlo usnout i jinde než kde byl původně zvyklý), sice byl z toho pár dnů rozhozený, ale jinak dobrý.

Já bych dítě nechala trošinku dýl vzhůru, pořádně ho napucla kaší a dostatečně zapít mlíčkem, zkrátka aby se mu už klížili oči a nejlíp aby byla už tma a pak bych ho do té postýlky šoupla. Hezky rychle zachumlat, pokud nemáte dudlíka, tak aspoň do ručičky nějakého muchláčka a bez dalších ceremonií vypadnout.
Já zjistila, že dítě řve spíš, když ho člověk před spaním pohladí, mluví, navazuje oční kontakt, když ho tam jen hodím, přikreju, zadudlíkuju, nekoukám mu do obličeje a vypadnu, tak je to bez protestů nebo s minimálními (10min nechám kňourat, ne plakat nebo dokonce hystercky vřeštět, to nemá smysl, řevem se dítě rozbudí a stejně neusne)
Jinak si myslím, že tohle je ideální věk na postupné pomalé učení, teda pokud dítě ení nějaký extra rychlík a už nestojí :mrgreen:
Stojící dítě se podle mě pak učí usínat o hodně hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.12 12:13
@Z.jev píše:
Já nejsem zastánce metody nechat dítě vyřvat. Ještě je malinká, potřebuje mít mámu u sebe. U nás pomohlo, když jsme sundali postranici z postýlky a přirazili k naší posteli - malá spala ve svém, ale přitom měla pocit, že je s náma. Každopádně přeju pevné nervy, ale neboj, tohle období nebude trvat věčně ;)

nam nejde sesunout z postýlky:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.12 12:19

No tak včera večer jsme daly kašičku nakojily a daly do postýlky byla unavená až protivna zavřela jsem do pokojícku chvilku knourala tak jsem tam sla jestli ma cumel pohladila ji a pak začal řev! po deseti minutach kdy se až zajíkala jsem ji vzala byla uplně mokra pak usla u prsa v posteli. dalšívec co jsem zapomnela napsat ze jsme postýlku přesunuli z ložnice do poikojícku kde mám i valendu.. v ložnici je televize ktera rusí hlučný tata atd.. no v posledním týdnu bud spímn na valende s malou nebo nekde na zacatku noci jeste v pojhode ale pak kdyz už k ní vstavam treba po 4 tak už jí necham v posteli jelikož dřív usnu ja. :-( chudak muž je ted casto sam v posteli:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.6.12 13:40

@karin voneichler tak to je blbý, že vám to nejde sundat, u nás to problém s nočním řvaním vyřešilo. Ještě mě napadlo, co kdyby uspával tatínek? To taky u nás zabralo, když jsem končila s kojením, ale to byla dcerka už starší, měla kolem roku. Já bych to teda asi řešila naopak, jestli je tatínek hlučný, na válendu by se stěhoval on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
20.6.12 14:02

Se samousínáním mám stejnou zkušenost jak Gladys - dítě uložit do postýlky, dát do pusy jeden dudlík, do ruky druhý a zdrhnout. Hlavně na něj nekoukat. Zní to divně, ale funguje to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí