Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky odkdy vám začaly spát děti jednou denně? Malá má rok a přestala mi spát odpoledne. Tak jsem ji to dnes trochu natáhla ten dopo. spánek. Dík za odpověd..
![]()
Mě malá spí od roka jen jednou za den, chodí spát v půl 12,vydrží do 2 hodin a večer jde o půl 8 ![]()
@matyldaa píše:
Holky odkdy vám začaly spát děti jednou denně? Malá má rok a přestala mi spát odpoledne. Tak jsem ji to dnes trochu natáhla ten dopo. spánek. Dík za odpověd..![]()
Jak se dá „natáhnout“ spánek u dítěte? ![]()
Nechám si ráda poradit ![]()
Jinak Terce bude za týden 13měsíců, ale musí spinkat dvakrát jinak je na zabití ![]()
Vstává v 6h ráno a buď před svačinkou nebo pak musí do postýlky…jinak je fakt otravná…no a podruhé, buďto před obědem nebo po.. ![]()
Večer po koupání je stejně úplně hotová ![]()
Edit.: usíná okolo 18.30h
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:08
U nás to bylo taky v roce. Když jsem viděla, že odpoledne syn usíná už hodně pozdě, třeba až kolem 3 hodiny, tak jsem dopolední spánek vynechala a dala ho spát po obědě.
Malá mi naposledy spala 2× denně v 10.měsících, a to ten odpolední byl jen 30 minut
Syn spí jednou denně asi od roku. Chtěl sice spát dvakrát, ale po druhé usínal někdy kolem 16.hodiny i později a to by večer usínal pozdě. Dopoledne přestal spát a od té doby spí už jen jednou denně po obědě. ![]()
Někdy kolem desátýho měsíce vysadila dopolední spánek. Momentálně rok a půl a spí odpoledne, ale zato 2-3 hodiny. Usíná ovšem kolem desáté večer a vstává o půl sedmé.
Dcera 9,5 měsíce už mi nechce spát dvakrát denně. Je to novinka posledních dní. A je fakt, že předtím spala 2× cca 45 minut a teď mi spí cca 2-2,5 hod. takže pro mě lepší ![]()
Chodila spát okolo 10 ráno tak jsem ji dala dnes po 11 hodině. Odpoledne mi chodila spát kolem 3 a ted bud už neusla a nebo spala jako včera například 10 min. Chodí spinkat večer okolo 7 a vstává tak okolo 7
![]()
Malej začal spát jednou denně od 13měsíců. Odpo usíná tak v 11:45 a spí do 15h
a večer jde v 19:30 a vstáváme po 6h, někdy se otočim a dělám že ho nevidím tak ještě zalehne do sedmi ![]()
Nase mala od 1,5 roku. Presne na den
. Trosku jsem se toho bala, ze zblbnu, ale od te doby spi i 3 hodiny v kuse
.
Ahoj, dcerka do 14 mesicu spavala 2× denne, ale jen po pul hodinach, vzdy tak v 11 hod a pak v 15 hod, pak jsem zkousela davat jen 1× okolo 12 hod, ale zas spala jen pul hodky, pak jsem zkusila po pul hodce co se vzbudila si k ni lehnout a rict, at jeste spinka, par dni jsem tak za ni chodila a casem uz spala v kuse tak hodku a pul. nekdx se stane, ze dve hodky, ale to je vyjimka.
Každý dítě je jiný. Mě oba kluci spali 2× denně ještě v 1,5 roce.