4leté dítě nechce spát samo

3926
11.6.12 08:24

4.leté dítě nechce spát samo

Dobrý den,ahoj…Mám 4.letou dceru,která absolutně nechce spát sama,každý večer se probudí,a řve a volá maminko,maminko maminko,nebo tatínku tatínku,pojďte zamnou atd.my jsme s manželem absolutně nevyspaní jelikož tohle se opakuje dnes a denně,už pěkně dlouho…někdy to dopadne tak,že se buď manžel a nebo já zvedneme a jdeme za ní do pokojíčku,kde je ještě jedna postel,a spíme tam sní,ale takhle to nejde dělat do nekonečna…většinou příjde za náma do ložnice(postel 140×200)kde se všichni mačkáme a nikdo se nevyspí…
Nepomáhá ani zapnuté světlo v pokoji…má hysterické záchvaty řevu…
Prosím o radu,jestli máte někdo zkušenost s podobně strašpytláckým dítětem…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
5453
11.6.12 08:32

Tohle znám.Udělala jsem totiž velko chybu u prvního syna,kterého jsem si brala jako miminko do postele atp.A ten se mnou spal do nějakých 7 let :zed: :zed: .U dvou dalších už jsem to nikdy neudělala a mám klid.Asi musíš počkat až to přejde samo :nevim:

• načítám...
2926
11.6.12 08:32

Nemůže jeden z vás odejít spát do pokojíku, když k vám dcerka přijde spát? Tak byste se vyspali všichni… My děti neodháníme, v noci často jedno nebo obě přijdou k nám, pokud přijdou obě, balím se a jdu do pokoje, ve čtyřech se spí už opravdu nepohodlně 8) , ale jinak mi to nevadí. Tvoje holčička vás chce mít jen u sebe, to přece není nic hroznýho a rozhodně si myslím, že byste jí tuhle jistotu měli umožnit.

Zkus si představit, že dcera bude spát s manželem v ložnici a ty v pokoji, pořád, bez vyjímky. Nebudeš se cítit sama? Možná by ti pomohlo světlo? Hloupost, viď? ;)

• načítám...
24798
11.6.12 08:35

Majda usíná sama v pokoji, ale v noci chodí k nám.

Viděla bych dvě možnosti - pořád dokola ji vracet do pokojíku, říct dobrou noc, že už je velká a bude spinkat sama. Neustoupit…
Nebo si dejte k manželské posteli ještě jednu postel a spěte všichni spolu.

• načítám...
24798
11.6.12 08:38

@kamikaa Majda spala od miminka v postýlce, od sedmi měsíců celou noc bez buzení u sebe v pokoji. A od dvou a půl roku asi se prostě vzbudí a chce za náma, někdy o půlnoci, někdy v pět ráno, někdy spí u sebe celou noc.
- Maminko, já nechci spinkat sama v pokojíčku, když vy jste s taťkou spolu v ložnici.
Mám jí to zakázat? :nevim:

• načítám...
5453
11.6.12 08:39

@Pipet no tak to se mám na co těšit :mrgreen:

• načítám...
24379
11.6.12 08:40

Ja bych ji vracela.nase ma 5 a taky k nam chodi nad ranem obcas.pockame jak vytuhne,cca 5 min a prenesem.je to bez problemu,ani to nevi.kdyz mam chlapa pryc tak spi se mnou a zmatek z toho nema.a to spavala v

• načítám...
3926
11.6.12 08:41

Tyhle všechny možnosti už jsme zkoušeli,spaní já a ona v ložnici,manžel v pokoji a naopak…Má svůj vlastní pokoj,tak by měla spát tam…a né že bude v noci budit celý barák svým hysterickým řevem…Je pravda,že dlouho spala snámi v ložnici v postýlce…a najednou šok,musím spinkat sama…kdyby to bylo občas tak mi to samozřejmě nevadí,ale tohle je opravdu denně,už asi rok v kuse…Teď čekáme druhé dítko,tak zvažuju možnost,že bude spát samo už od narození,ať se neopakuje stejná chyba jako u prvního…Mimochodem,spaní u někoho přes noc nepředstavitelné,hysterické záchvaty a podobně…
Se divím,že jsem vůbec otěhotněla,s jejími každonočními návštěvami…

• načítám...
3011
@Pipet píše:
Nebo si dejte k manželské posteli ještě jednu postel a spěte všichni spolu.

Taky to mmt. u nás řešíme a právě takto jak navrhuje @Pipet
Malá má u nás v ložnici svou postel ;)

• načítám...
24379

posteli jako mala s nama a do tri mela postylku u nas v loznici.u mlladsi uz jsem se poucila a spinka jen v postylce.

• načítám...
3926
11.6.12 08:43

Manžel,už se včera nas**l,a několikrát ji vrátil,ale stejně zase přišla s řevem…tak jsme ji zakázali pohádky,dokonce mlíko které pije stále ještě s flašky(je to závislák),ale ona slíbí všecko,jen aby nemusela spát v pokoji.....je to malá vyděračka… :cert:

• načítám...
2926
11.6.12 08:48

@Jaruschk Vyděračka? 8o Ach jo… :(

Ještě máte možnost zavřít jí do sklepa, třeba by to pomohlo. :roll:

• načítám...
20296
11.6.12 08:55

@Loll ježíš tady se někdo taky blbě vyspal co…

@Jaruschk Mám dvouletého a dopadneme stejně…usne u nás, pak ho odneseme do své a pak v průběhu noci nebo k ránu nakluše zas k nám - necháváme ho být, i když spánek stojí za prd ale spíme, lepší než řev. Já jsem k našim do postele chodila snad do 7 let a pak ráz naráz přestala - už jsem byla přece velká :mrgreen:

• načítám...
9511
11.6.12 08:56

Já si dovedu představit, jak se to dítě v noci bojí.
Sama jsem přelézala nad ránem ještě ve dvanácti do postele k ségře(a švagrovi) :think: Jsem se sama prostě bála, no :|
Kdyby mě někdo odsunul už jako miminko, no to by byl konec světa :roll:

• načítám...
3926
11.6.12 08:57

Loll:Jo,je to vyděračka,nic lepšího mě nenapadá,sklep bohužel nemáme,leda tak garáž :lol: Ber to samozřejmě s nadsázkou
Postel v ložnici není podle mě řešení…to proběhlo,v zimě,kdy se bohužel její pokoj nedal vytopit,tak spala snáma,bo v ložnici máme normal radiátory,a bylo tam teplo…A přece jen jsme jenom lidi,a chceme mít taky chvilku pro sebe,a s dítětem na vedlejší posteli,se mi to zdá jako zvrhlost…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510

• (5) + 12 recenzí

SCD505