Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jaruschk píše:
Má postýlku obloženou plyšákáme,kteří ji hlídájí,na stěně má nalepené království s princeznou a rytířem,má tam svítící sluníčko a mráčky…pokoj narvaný hračkama,dokonce si vyprosila tv a dvd,tak ji to hodláme koupit,aby se tam mohla dívat na pohádky…a usínat při tomona jinak neusne jen u Tv....
To mluví za vše …
@Verda73 píše:
dcera zkouší co snesete.Vždyt co už všechno si vyřvala a vyvztekala.Dvd bych 4letému dítěti do pokoje nedávala,nepřijde mi správné,aby děti usínaly u televize.Kouknout na pohádku,vypnout a spát.No držím vám palce at vše dopadne k vaší spokojenosti.Ale jako začátek mi přijde,že je dcerka zvyklá dostávat plno věcí,zábavy atd(evidentně netrpíte finančními problémy)takže se jí nechce zůstat poražená,že ona nechce spát v pokojíku a vy to vyžadujete. Ono je krásné si myslet,že když přes den sneseš dítěti modré z nebe,že večer tě za odměnu nechá vklidu.Ha ha.Každé dítě je jíné a bohužel to funguje jenom u některých.Mám dvě děti,k oboum jsme přistupovali stejně a jedno to akceptovalo,druhé nikoliv.Prostě ty se hceš obklopit krásným domem,nábytkem,dětmi,kterým vše koupíš.Děti krásně poslouchají,večer rodiče neobtěžují.Ano,to je jak z reklamy,realita bývá jiná.
No ona zvyklá asi od malička usínat u Tv,jelikož jak se narodila,tak jsme bydleli v bytě v 1+1,kde jsme hold spávali všici v jedné místnosti,a Tv,tam samo hrála taky,takže ona je zvyklá usínat když jsou kolem ní nějaké zvuky,né jak třeba děti mých kamarádek,v absolutním tichu…to né…
A to,že bude mít tv v pokoji,na tom nevidím nic zlého…vždyť kolik děcek,má televize,drahé mobili a kdoví co ještě…je pravda,že jako jedináček se nerada dělí,ale zas se to dá pochopit ne…taky manželovi rodiče ji cpou horem spodem ,a koupí ji na co si ukáže…my zas odsud podsud…podle zásluh…a neznamená,že když má člověk barák,krásný nábytek,auto apod.že by byl špatný,vždyť tohle může mít uplně každý.....a hodné děti jsou všecky a taky zlobivé taky…moje dcera je drak,hold má to v povaze,a zas na druhou stranu si říkám,že lepší takové děcko které si umí něco vydupat,než nějakou puťku,bez názoru,která se nechá věčně vest za ručičku,a tady je kámen úrazu,jelikož se setkávají dvě stejné tvrdohlavé povahy…každý mi říkal,že ryba(znamení)je klidné povahy,tak já mám v tom případě „piraňu“ ![]()
@Jaruschk píše:Škoda mluvit, je mi z toho ouzko.
No ona zvyklá asi od malička usínat u Tv,jelikož jak se narodila,tak jsme bydleli v bytě v 1+1,kde jsme hold spávali všici v jedné místnosti,a Tv,tam samo hrála taky,takže ona je zvyklá usínat když jsou kolem ní nějaké zvuky,né jak třeba děti mých kamarádek,v absolutním tichu…to né…
A to,že bude mít tv v pokoji,na tom nevidím nic zlého…vždyť kolik děcek,má televize,drahé mobili a kdoví co ještě…je pravda,že jako jedináček se nerada dělí,ale zas se to dá pochopit ne…taky manželovi rodiče ji cpou horem spodem ,a koupí ji na co si ukáže…my zas odsud podsud…podle zásluh…a neznamená,že když má člověk barák,krásný nábytek,auto apod.že by byl špatný,vždyť tohle může mít uplně každý.....a hodné děti jsou všecky a taky zlobivé taky…moje dcera je drak,hold má to v povaze,a zas na druhou stranu si říkám,že lepší takové děcko které si umí něco vydupat,než nějakou puťku,bez názoru,která se nechá věčně vest za ručičku,a tady je kámen úrazu,jelikož se setkávají dvě stejné tvrdohlavé povahy…každý mi říkal,že ryba(znamení)je klidné povahy,tak já mám v tom případě „piraňu“
@Jaruschk píše: …každý mi říkal,že ryba(znamení)je klidné povahy,tak já mám v tom případě „piraňu“
Mimo téma, naše mladší je taky rybička, a ty její vzteklé scény, když není zrovna po jejím, jak si snaží vydupat a vyvztekat to svoje.....kam se na ní náš starší tvrdohlavý beránek hrabe ![]()
@Marie B. píše:
Všechno …
Dost strohá odpověď…Zdá se mi že se jen vysmíváš,hold český člověk,co k tomu dodat…Čiší z tebe jistá závist,možná kdybys neměla 3 děcka,mohla bys mít taky tohle všecko,tohle už je uplně mimo tému…a žačlo to tak hezky,ale závistivci josu všude…
@Jaruschk tohle může mít úplně každý???tak to asi těžko.Jaké jsou statistiky kolik lidí nedosáhne na průměrný plat?
Já si s platem zdr.sestry nemůžu dovolit koupit dětem na co si ukážou.Bohužel,nebo možná bohudík.Kolem mě mám pár lidí,pro které není problém něco koupit a jejich děti jsou povětšinou docela rozmazlený vzteklouni.Mám dojem,že tady se asi všichni nikdy neshodnou.Každý žije v jiných finančních podmínkách a kdo tvrdí,že to nemá na nic vliv,tak kecá.Každý máme jiné životní priority a každý si myslí,že ty jeho jsou nejlepší. ![]()
Ahoj, taky mám zkušenost. Ale já vím, že dcerka 5 let je strašpytel po mě. Moc dobře si pamatuju, jak jsem se v noci bávala a to jsme byli v pokoji 3 sourozenci. Ne tak být tam sama
. Takže i když mě to kolikrát štve, že v noci přijde a mačkáme se, tak když si vzpomenu na ten svůj strach z dětství mám celkem jasno. Ale taky chápu tebe, že se chce člověk v klidu vyspat to jo. Nicméně pokud se naše dcera večer bojí, tak k nám do postele může, s podmínkou, že přijde potichu, aby nevzbudila mladšího sourozence v ložnici. Mylím, že jí hodně ve strachu pomohlo právě to, že ví, že když se bojí může za náma. Už se těší až se mladší sestra 1,5r nastěhuje k ní do pokojíčku, že ji mladší sestřička bude v noci hlídat
, takže ten strach tam fakt je.
@Jaruschk píše:
Dost strohá odpověď…Zdá se mi že se jen vysmíváš,hold český člověk,co k tomu dodat…Čiší z tebe jistá závist,možná kdybys neměla 3 děcka,mohla bys mít taky tohle všecko,tohle už je uplně mimo tému…a žačlo to tak hezky,ale závistivci josu všude…
Už jen kopeš kolem sebe. Pokud založíš diskuzi, musíš počítat s tím, že někdo napíše jiný názor, než chceš slyšet. Ale psát někomu, že kdyby neměl tři děcka, že by se mohl mít líp, ach jo…
Pokud jsi chtěla jen poplácat po rameni, jak skvěle to děláš, jak skvělé je nechávat dítě usínat u TV a podobně, měla jsi to napsat rovnou. Pokud sis z tého diskuze něco vzala, tak si zachovej dekorum a přestaň chovat jako rozmazlenej spratek, který není schopnej přijmout názory jiných…
@Jaruschk píše:
Svatá prostoto … A z čeho usuzuješ, jakou máme životní úroveň? A vůbec - navážet se do počtu dětí, to je skutečně ubohé!
Kdyby jsi četla pěčlivě a ne jen mezi řádky, co se Ti zrovna líbí, byla by ta diskuse opravdu příjemnější.
Co je na tom rozumného, nechávat dítě usínat u televize - to bych se v noci bála taky. Výchova není o tom - dopřát dítěti každý rozmar, aby bylo „spokojené“
@Verda73 píše:
@Jaruschk tohle může mít úplně každý???tak to asi těžko.Jaké jsou statistiky kolik lidí nedosáhne na průměrný plat?Já si s platem zdr.sestry nemůžu dovolit koupit dětem na co si ukážou.Bohužel,nebo možná bohudík.Kolem mě mám pár lidí,pro které není problém něco koupit a jejich děti jsou povětšinou docela rozmazlený vzteklouni.Mám dojem,že tady se asi všichni nikdy neshodnou.Každý žije v jiných finančních podmínkách a kdo tvrdí,že to nemá na nic vliv,tak kecá.Každý máme jiné životní priority a každý si myslí,že ty jeho jsou nejlepší.
No a proč by to nemohl mít každý?Na co budu např.platit 10 tis.měsíčně za nějaký uprděný statní byt,když za stejný prachy,mužeš mít hypoteku na bárák…a auto má snad v dnešní době každej,a né jedno. My jsme asi chudáci jelikož máme jen jedno a už pěkně ojeté,a znám lidi kteří mají auta klidně 4,k tomu čtyřkolku,motorku a nevím co ještě…a to že má děcko v pokoji Tv,si myslím není žádný luxus…Já jsem na mateřské u první dcery pracovala,přivýdělava jsem si jelikož ta almužna co dává stát stojí za 2 věci,přivýdělávála jsem si proto,aby se moje dítě mělo dobře,a mohla sjem mu dopřát,proto jsem asi špatná a nemilující matka,protože jsem dřela,aby se mé dítě mělo dobře…Tohle mě vždycky dostane,jak každý brečí,místo toho aby zvednul prdel a něco pro to udělal…taky mám manžela který vydělává,a je mi vždycky smutno jak většina lidí vidí jen ty materiální věci,a nevidí už tu snahu a dřihu kolem,aby si tohle všechno mohl člověk dovolit…hold český člověk no
@Loll píše:
Už jen kopeš kolem sebe. Pokud založíš diskuzi, musíš počítat s tím, že někdo napíše jiný názor, než chceš slyšet. Ale psát někomu, že kdyby neměl tři děcka, že by se mohl mít líp, ach jo…Pokud jsi chtěla jen poplácat po rameni, jak skvěle to děláš, jak skvělé je nechávat dítě usínat u TV a podobně, měla jsi to napsat rovnou. Pokud sis z tého diskuze něco vzala, tak si zachovej dekorum a přestaň chovat jako rozmazlenej spratek, který není schopnej přijmout názory jiných…
Vy jste se do mě začly,navážet jako první,já jiné názory klidně vyslechnu,ale ty vaše mě neuspokojili,dát dítěti postel do ložnice rodiče,když chci aby konečně spalo samo,se mi zdá jako padlé na hlavu…proto s Vašimi názory hold nesouhlasím…a to vy neumí příjmout…a majetkové poměry jste tady taky rozjely saamy,takže nehaž všechno na mě…Já se nechci s nikým hádat,ale pokud se do mě bude někdo obouvat,a jeho názor se mi neíbí,tak se hold ozvu…Jsem už prostě taková…vy jste uplně odbočily od témy
Zarazilo nás (některé) jen usínání dítěte u tv.
Kdybys malé četla pohádku, u té by neusnula? ![]()
O těch, co jsou „líní zvednout zadek“, bych se vyjadřovala opatrněji. Oni totiž někteří líní nejsou a přesto jsou jejich platy tak směšné, jak „almužna od státu“, co máš při RD.
A pokud nám (českým lidem) vzdáváš hold, pak je to v pořádku, pokud sis chtěla povzdechnout, jak je to s námi těžké, ma tam být „holt“.
Ale to je opravdu OT, takže pardon.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat