Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojte, chtěla bych pořidit malé větši postel. Máme problém s usínaním…tak chceme vyzkoušet variantu změny postýlky na postel. Ale vůbec netuši jakou. Poradíte. Může být něco takového?
http://deti.aukro.cz/…3507432.html
a nebo spíše
http://deti.aukro.cz/…7508130.html
Malá strašně v noci cestuje,tak asi určitě se zábranou.Díky
Tu druhou jsem měla já když jsem byla malá a pamatuju si jak jsem byla samá modřina, jsem se vždycky majzla o ty ostrý hrany.. ![]()
Určitě dám na jakoukoliv nějaké polštáře nebo tak, máme v rodině čalouníka tak určitě něco vymyslí. U nás by to bylo to stejné, i ted je samá modřina, a to má mantinel ![]()
Máme tu první(podobnou hlavně je 90×200) bez přední zábrany tu jsme nepotřebovali nikdy nespadl měl chvíli na zemy velkého plyšového zajíce (150cm)kdyby něco, ale spíš jsem o něj zakopávala tak jsem ho schovali. Malýmu jsme jí kupovali když měl 2 a tedˇve 3.5 je v ní úplně super nedovedu si představit menší postel a co až bude mít 4,5,6…A hned za rok nebo dva kupovat další postel větší
![]()
My máme podobnou jako je ta druhá, ale koupili jsme rovnou 90×200 a je úplně supr. Malej taky hodne cestuje a hází sebou v posteli, ale zatím jsem na něm nenašla jedinou modřinu. Spí v ní klidněji než malé postýlce.
Ahoj, já jsem také zastáncem názoru, že pro mimčo postýlku a pak rovnou postel dospělou, syn má od necelých 3 let postel 100×200cm a má ji už do dospělosti, jen se časem vymění matrace, je to větší investice, ale na dlouho…a zábrany nepotřeboval, popř. se mohly nechat dodělat
ja bych koupila uz tuhle:
http://deti.aukro.cz/…1805881.html
je sice drazsi, ale ma take postranici, je vetsi, takze dlouho vydrzi, ma ulozne prostory a je vubec takova „dospelejsi“, takze pri dobrem zachazeni vydrzi do dospelosti. ![]()
@Kačenkaaaa píše:
Malý bude mít za 2 měsíce 2 roky a teda nevím jestli tam vubec usne on dělá před spaním strašný cirkus a už se snaží s cestovní postýlky vylízat
no, tak nas prcek porad spi v klasicke drevene postylce pro miminka, porad se tam vejde (je prcek), uz mu byly 2roky v kvetnu, ale jeste neuvazuji o normalni posteli, protoze on pred spanim hrozne rve, breci, vola apod. takze se bojim, ze z velke by mohl odejit a bouchat na dvere a pak usnout treba v domecku…
![]()
@Kačenkaaaa píše:
On je takový hereček že bych se ani nedivila že počká až usneme a pak si bude vesele chodit po bytě a otvírat ledničku a kdo ví co z toho mám strach
tak to my nastesti mame pro nej vlastni pokoj a jeste si neotevre dvere, takze po byte chodit zatim nemuze… ![]()
@Ema N. tak pokud mu to nevadí tak bych ho tam taky klidně nechala i když malýmu je skoro rok a mám pocit, že mu je mlaá jak se tam pořád přehazuje a hlavně nejraději spí v té užší části tak je tam tak smotanej. Ale pokud přelízá dítko postýlku je načase ji vyměnit než mít otřes mozku.
My ji potřebovali pro mladšího, takže jsem musely za včas vyměnit, aby neměl starší pocit, že jsem mu ji zebrali špíš teda brácha. A hrozně se těšil, že má velkou postel. Vylezl tak dvakrát striktně jsme mu vysvětlili, že s postele nikam nebude odcházet a fakt ležel. Tedˇse jde tak maximálně sám vyčůrat a vrátí se zase zpátky.
@Kačenkaaaa píše:
Ema N. no my máme jednu velkou místnost rozdlenou na zony..jenže i kdyby měl svuj pokojík tak dveře otvírat umí..hlavně že nemluví a nočník bojkotuje ale takové blbiny by mu šly
hmm, nechci byt hnusna, ale jsem rada, ze nejsme sami. Pepino taky nemluvi, nocnik bojkotuje, ale ja se na nej ted chystam az budu mit 14dni dovolenou, ze proste odplenkujeme… Snad ani jednomu z nas nehrabne…
![]()
@ondas píše:
@Ema N. tak pokud mu to nevadí tak bych ho tam taky klidně nechala i když malýmu je skoro rok a mám pocit, že mu je mlaá jak se tam pořád přehazuje a hlavně nejraději spí v té užší části tak je tam tak smotanej. Ale pokud přelízá dítko postýlku je načase ji vyměnit než mít otřes mozku.
My ji potřebovali pro mladšího, takže jsem musely za včas vyměnit, aby neměl starší pocit, že jsem mu ji zebrali špíš teda brácha. A hrozně se těšil, že má velkou postel. Vylezl tak dvakrát striktně jsme mu vysvětlili, že s postele nikam nebude odcházet a fakt ležel. Tedˇse jde tak maximálně sám vyčůrat a vrátí se zase zpátky.
no, Pepino ma prave dost velkou (nejakou prodlouzenou nebo co), jeste porad se tam v pohode vejde a jeste ma nejakych 15 - 25cm volnost…
Ale je fakt prcek…
Prelezani ho jeste ani nenapadlo…
Nastesti… ![]()
Ale taky az budu tehotna, tak koupime vetsi hned na zacatku, aby mel dost casu su zvyknout na velkou postel… ![]()
Ale Pepino je zatim fakt jako miminko… ![]()
Za mě tu druhou. Jestli Ti dítko v noci cestuje, tak na tu první neupevníš na čelo nějaký molitanový chránič, aby se nemlátilo http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
@Ema N. nebo budete mít postýlky dvě.
Známá to tak má mají 2letýho a budou mít tedˇmimi a oba budou mít ještě svoji postýlku. Kydbych měla kluky povahově obráceně, asi bych to taky tak měla. Starší je klidˇas a pohodář ve dvou letech se ještě bál přelézt do pískoviště bylo to pro něj vysoko natož vylézt s postýlky by ho ani nenapadlo zato mladší je hroznej vyleze úplně všude žádná překážka pro něj není výstrahou. Má v postýlce vyšší mantynel, aby se nepráskal do hlavy, prtotže sebou dost háže než si ustele a čekám, kdy ho napadne si na něj stopnout a udělt si z toho schodek pak už jen vyskočí a bude dole. Je toho schopnej nejraději bych mu postel dala, ale jeho bych honila stoprocentně, takže v jeho případě postýlka tak do Tří let ![]()
Tak u nás by taky postylka vydržela dlouho, Verča je drobek. Je stále problém ji uspat, tak si říkám, že by třeba postel pomohla.