Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, malá (14měs) spí od roka jen 1×denně. Najednou začala bojkotovat odpolední spánek (spávala 10-11hod, 14.30-15.30). Teď spí naráz dvě hodiny přes poledne (11.30-13.30), což i mně vyhovuje mnohem víc, dá se líp naplánovat program na dopoledne a na odpoledne. Zezačátku chvíli trvalo, než se naučila chodit spát až v 11.30, byla unavená už tak kolem 10hod, ale já jsem jí nedovolila dřív usnout
To by s ní pak bylo odpoledne k nevydržení.
Jinak v noci spí 19.30-6.30hod stále s dvěma probuzeníma na mlíko
snad se to brzo odnaučí (i když nevím jak
)
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:23
Ahoj tak malej tet začal spát krásně celouá noc „cca měsíc“
takže dopoledne když usne tak později a většinou to spojí ve spaní přez oběd jako třeba dneska spí od 10 a pořád ještě spí
jinak když vydrží do oběda tak ale spí celý odpoledne ![]()
Mně spí syn jednou denně někdy už teď (6,5 měsíce), ale to si dává 3-4 hodinky.
Nebo spí 2× denně po 0,5 - 1,5 hod. Bohužel nikdy nevím, když ho dopoledne dávám spát, jaký model nás čeká
Třeba dneska už má více jak hodinu uvařený oběd, ale už čekám, že se dřív jak ve 14:00 neprobere. Pak v pohodě vydrží do 20:00, kdy chodí spát.
Vstává kolem osmé, dopoledne ho dávám spát mezi desátou a jedenáctou…
Tak u nás to bylo v necelých 11měsících, kdy začala Andrejka spát jednou denně…a to od 11-13.30-14 hod…vstáváme ráno tak v 6.45 a spát chodí tak 19-19:30
Malému je přesně rok a půl a jednou denně začal chodit spát až před cca třemi týdny. Tím, že jsme vynechali jedno spaní, tak to zbývající natáhl na tři hodiny. ![]()
U nás to bylo hodně brzo, kolem 8m už spávala jen po obědě (někdy před) - prostě přes poledne. Teď má 22m a poslední 2-3m je problém jí dostat do postele i po tom obědě. Teď konkrétně už dva dny nespala, vstává kolem 7h a spát chodí po 22h ![]()
Dcera spí jednou denně tak od 11m. Vstává v 7:30 a spát chodí v 20h. Spí po obědě tak od 14h do 15:30. Nekdy si ale taky dá spánky dva, to když vstává třeba v půl sedmý, to prostě dopoledne nevydrží ![]()
Našemu bude rok a chodí dvakrát denně na 30min. Už jsem zkoušela aby chodil i jednou, ale pokaždý spal těch 30min. takže mě do večera stejně nevydržel. Situace by bla jiná, kdyby spal 2 hodiny. Třeba od 11-13, ale jak toho docílit? Večer jde spát ve 20.30 a před 6.hodinou je nejdýl vzhůru, takže ho udržím max. do 11. pak si dá 30 min a kolem 15.hodiny opět. Co s tím? Jak mu to posunout? Taky by jsem byla radši za 1 spaní, za to delší.
Tak u nás se přešlo na jeden až lehce po roce a půl. Nechtěl dopoledne usnout, vrtěl se, tak se dopoledne natáhlo a během týdne byl na jednom a v pohodě. Vstává mezi 6-7 a ukládám ho po obědě mezi 12-12:15. Spí různě, někdy hodinu dvacet, někdy dvě a půl. Večer ho ukládáme v půl osmé.
Obě holky začaly spávat jednou denně nějak kolem roku. Spánek mladší trvá 1,5 - 3 hodiny. Záleží v kolik vstává a jak je unavená.
Teda koukám, že mám pořádnýho spáče
Kluk (18 měsíců) spí pořád dvakrát denně. Vstává mezi 6:30 a 7 ráno, dopoledne si jde v 9 lehnout na 1,5 hod (na výletě dokáže být bez tohoto spánku, ale večer je protivný). Odpoledne si jde většinou lehnout kolem 15:30 a spí zase tak tu hodinu a půl. Večer chodí spát ve 20.