Z Prahy na Moravu

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
11.7.22 13:46

Z Prahy na Moravu

Zdravim vsechny…
Jak zacit, takze ja jsem z Prahy, pritel z Jizni Moravy. Jsme spolu rok, pritel se stehoval za nama do Prahy, ale jsme v pronajmu. Pritel ma na Morave barak, s praci by tam problem nemel. Ted jsme tam spolu byli na dovce a bylo tam opravdu krasne, vsechno je tam jine nez tady u nas a musim rict, ze se mi tam opravdu zalibilo. Pritel by rad zpatky na moravu, kde bychom neplatili najem, takze bychom se meli treba i lip nez v Praze. Ale ja furt nevim. Svym zpusobem me to tam tahne, libilo se mi tam. Ale mam skoro 3leteho syna z predchoziho vztahu, syn je hodne zvykli na babicku s kterou je v kazdodennim kontaktu, ma tu bratrance a sestrenici, s kteryma je taky temer porad. A ja holka z Prahy, nevim jestli bych dokazala zit na vesnici, mozna rok, dva? :nevim: Vesnice ze ktere pritel pochazi ma skolku, skolu, hriste, jednotu, ale klasicky obchod je az v meste vzdalenem 10km, coz by nebyl problem, auto mam. Ale treba nejblizsi obchodni centrum je hodinu autem, tady u nas ho mam 10minut. Jsem tu zvykla na ten ruch, spoustu lidi vsude, navic tu mam pul roku brigadu jako kuryr (bavi me to, mam to jako relax) a tam nic takoveho neni. Buh vi, jestli bych tam vubec nakou brigadu sehnala. Natoz neco, co by me bavilo. Syn pujde do skolky az pristi rok a i presto ze syna nadevse miluju, obcas si rada oddychnu, prave na te brigade. Naopak kdyz to vezmu z druhe stranky, radi bychom s pritelem jeste miminko, ale v Praze si ho proste dovolit nemuzeme. Po zaplaceni najmu a vseho okolo jsme radi kdyz usetrime neco malo na dovcu, narozeniny, nebo vanoce a dalsi dite bychom proste financne nezvladli. Tluce se to ve me a nevim, kde by nam bylo lip, jak by syn reagoval na tak velkou zmenu, jestli by mu to neublizilo. Jestli ja bych tam netrpela, jit z velkeho mesta na vesnici. Jestli bych tam ja vubec sehnala nakou tu brigadu, abychom se tam opravdu meli financne lip…
Ted moje otazka, je tu nekdo z vas, kdo sel z velkeho mesta na vesnici, pomalu 300km od rodiny a nelituje toho? Bojim se, ze bych casem litovala, tak velkeho kroku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ontarova.stara
11.7.22 13:52

Ve tve situaci, kdy nemas v Praze zadne vlastni zazemi (byt) a ani praci, bych to minimalne zvazila.

• Citovat
  • Upravit
18226
11.7.22 13:53

Odpovím na co se neptas, ale pokud má syn otce, nemůže se stěhovat bez jeho souhlasu.
A osobně bych nešla někam, kde by byl s prací problém. Firma, kde teď brigádnicis, tam nemá pobočku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18117
11.7.22 13:53

Až na Moravu? 8o 8o 8o
To je jak kdybys šla do nějaké země třetího světa.
No nešla bych, leda že by mi koupil gumáky, vidle a zástěru.
Lepší být v Praze v nájmu, blízko pořádného nákupáku a bez společného děcka, než na Moravě ve svém baráku s dětmi, to je jasný, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
11.7.22 13:56

Tak s tím obchodním centrem je to nesmysl. V každém větším městě nějaké je. Jen to holt není mega nakupak, ale jak často tam člověk potřebuje jezdit?

Kurýři tady na jižní Moravě taky jezdí a je jich velký nedostatek.

No určitě se tam budete mít po finanční stránce lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.7.22 13:57

Já teda šla z vesnice do města, 200 km od rodiny, jako svobodná, po těch dvaceti letech už se cítím spíš Brňák, u našich jako na dovolené.
V dnešní době bydlet ve svém, než platit drahý nájem v Praze, může být bydlení na Moravě o mnoho pohodlnější i příjemnější. Pokud tam je škola, školka, obchod, možnost práce a ještě plánujete rodinu, nebránila bych se tomu.
Rozhodování je těžké, napište si s přítelem, každý za sebe pro proti a pak si nad tím společně sedněte a uvidíte kolik v tom vidíte společného, co by vám to přineslo kladů i jaké to má zápory.

• Citovat
  • Upravit
76280
11.7.22 13:58

@Anonym58585 já radu nemám, na vesnici bydlím odjakživa, ale kde na Jižní Moravě jedeš do nejbližšího obch. centra hodinu autem??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
11.7.22 13:59

Ne, jste spolu krátce, rodinu máš tady. Syn je tvůj, pomáhá ti s ním tvá rodina. Na Moravu si jezdíte na dovolenou, ale Prahy bych se držela zuby nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
11.7.22 14:00
@bertoldina píše:
Odpovím na co se neptas, ale pokud má syn otce, nemůže se stěhovat bez jeho souhlasu.
A osobně bych nešla někam, kde by byl s prací problém. Firma, kde teď brigádnicis, tam nemá pobočku?

no přesně tak, a ještě je docela problém ta babička, se kterou se dítko stýká téměř každý den - to bude problém pro babičku i pro dítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
11.7.22 14:01

Takže v Praze přežíváte, nic vlastního nemáte, ale nákupák máš za zadní částí ano to je obr výhoda, na moravě mu chátrá barák čímž ušetříte ale to nevadí protože tam je nákupák daleko hmmm už vím proč mi přijdou Pražáci méně inteligentní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24761

:kytka: achjo
jsi mezi mlýnskými kameny a dvěma světy..
já to mám naopak a nikdy bych z Moravy právě do Prahy nešla…

ty jsi tam zvyklá.. po pár měsících ti začne ten ruch a „svět“ chybět
já zas po pár týdnech v Praze myslela, že se mi opravdu rozskočí hlava (holka z jm. dědiny), nesnesla jsem ten ruch, dopravní ruch, ty zástupy lidí (nemám to ráda a nejsem na to zvyklá)
na druhou stranu tobě bude chybět tvůj životní styl, včetně těch možností nákupů, přes léto je to na vesnici OK, grilovačky, zahrada, ovoce, koupačky.. ALE v zimě celkem opruz..
10km dojezd je v pohodě, ale to je jen do menšího města (mám to tak na chalupě)
pro děti jsou plusy i mínusy tam i tam
HELE, na tohle ti napíše každý něco jiného podle svého osobního nastavení
na tvém místě bych si vzala HO a šla tam bydlet nejméně na Měsíc
to už se projeví různé nedostatky (nyní v létě jsi byla logicky z JM nadšená)
neunáhli se.. je to obrovské životní rozhodnutí a změna (jo a pro většinu místních budeš samozřejmě furt „ta Pražačka“ :lol: )
zkus to „na zkoušku“ a dej vědět, jak to dopadlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922

A to, zda bys tam sehnala práci, je přeci klíčové. Syn je tvůj, živit ho máš ty, těžko můžeš jít někam, kde nemáš jistotu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
11.7.22 14:02

Syn by to zvládnul nejlépe z vás. Čím je dítě mladší, tím snadněji ho „přesadíš“.
Bydlení byste měli. Je dům v obyvatelném stavu? Budou nutné větší investice?
Manžel tam práci mít bude. Bude na tom finančně a časově lépe/stejně/hůře?
Co ty? Našla bys práci v přiměřeném okolí?
Vezmou syna do místní školky?

Vezmi si papír a sepiš si pro a proti. Mě by nejvíc vadilo, že bych si v Praze nemohla dovolit společné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24761
11.7.22 14:03

@stinga záleží jaké OC myslíš, ale mrkni na vesnice 70 km od Brna a v jejich okolí na vybavenost.. i z mé rodné vísky se do „pořádného nákupáku“ jede právě hodinu…

Spíš bych ale řešila tu ztrátu funkčních super vazeb s babičkou a rodinou :( to z JM takto už nikdy nepůjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
11.7.22 14:03
@stinga píše:
@Anonym58585 já radu nemám, na vesnici bydlím odjakživa, ale kde na Jižní Moravě jedeš do nejbližšího obch. centra hodinu autem??? 8o

tak pokud chce fakt mega velký tak bude muset do velkého města takže Brno, Olomouc?? asi netuším takže ta hodina je reálná, pokud jí stačí maličký tak je to půl hodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí