Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Da12
vím, jak to myslíš
ALE fakt to tak není všude na Moravě
já třeba Prahu obecně mám ráda tak na dva dny max.
ale stejně jako spousta Moraváků Pražáky nehážu do jednoho pytle.. z mluvy obecně se legrace dělá na obou stranách, obě nářečí jsou celkem dost extrémní ![]()
po přestěhování na SM mi jeden Ostravák vyprávěl fór, že jede Pražačka jejich přeplněným emhadečkem a volá : Prosíííííím, pustíte mně až k voknu??
Nikdo nic.
Tak znovu : Prosíííííím, pustíte mně až k voknu??
Z davu : Tak kvokni, py-čo ![]()
sranda se dělá z obou nářečí..
@Lucy75 my to máme doma furt, dvanáct let spolu a jsou slova, kdy ještě občas oba kulíme oči… ![]()
@Tarinka píše:
@Lucy75 my to máme doma furt, dvanáct let spolu a jsou slova, kdy ještě občas oba kulíme oči…
Já jsem minulý týden rozhodla synovce. Když jsem mu něco říkala. Pražáček malý to je. Bylo. Co říkala? Můj otec to nic. Teta jede tady jejich nářečí.
@freeport píše:
@Da12 😀sebevědomí, nafoukaní a ještě se snaží chudáky pražský okrást. Tak to jsi mě pobavila.
Taky se tady směju, ach ti sebevědomí, nafoukaní Moraváci, co okrádají chudáčky Pražáky ![]()
@Betty MacDonald píše:
Taky se tady směju, ach ti sebevědomí, nafoukaní Moraváci, co okrádají chudáčky Pražáky
@freeport píše:
@Da12 😀sebevědomí, nafoukaní a ještě se snaží chudáky pražský okrást. Tak to jsi mě pobavila.
Jestli toto někde veřejně vykládá. Pak se nedivím, že se cítí nemilován a ohrožen 👊 💪
.
@Da12 píše:
Oni jsou ti Moraváci jiní. Nemají rádi Pražáky a umějí jim to dát sakra najevo. Zatímco v Praze Moraváka nikdo neřeší, protože jich je tady plno a tady nikdo nikoho neřeší. Zvlášť ti z Jižní Moravy hodně pijí, víno, slivovici, nevím co ještě a hrozně se urazí, když to nechceš pít s nimi a jsou takoví jakoby pořád podnapilí. Když zjistí, že jsi z Prahy, tak se hned na tebe začnou vytahovat, jak to tam mají lepší, jak jsou šikovnější, na Pražáky se koukají skrz prsty a snaží se je okrást. Přece je známé to rčení o víně, že tohle je pro Pražáky. Trávila jsem tam několikery prázdniny. Jako dítě jsem byla ta z té Prahy, takže jsem proti stejně starým místním dětem údajně nic neuměla, ony byly ty nechytřejší a nejšikovnější. Jsou sebevědomí, nafoukaní, všechno vědí nejlíp a mají nejlepší. Ostatní, zvlášť Pražáci, jsou k ničemu a oni na ně musí dělat. Já bych tam nešla na vesnici ani za nic.
Víš, my jak jsme pořád podnapilí, tak to zvyšuje agresivitu vůči pitomcům a pak se k nim chováme neuctivě. ![]()
@bigl píše:
Víš, my jak jsme pořád podnapilí, tak to zvyšuje agresivitu vůči pitomcům a pak se k nim chováme neuctivě.
Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá ![]()
@Betty MacDonald píše:
Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá
Páč moc chlastáš, tak zapomínas ![]()
@Lucy75 píše:
@stinga záleží jaké OC myslíš, ale mrkni na vesnice 70 km od Brna a v jejich okolí na vybavenost.. i z mé rodné vísky se do „pořádného nákupáku“ jede právě hodinu…Spíš bych ale řešila tu ztrátu funkčních super vazeb s babičkou a rodinouto z JM takto už nikdy nepůjde..
jj, jsme se vratili z cest. Jaka radost videt po snad 100 km penny.
@matkabagristy
čímž se kruh vtipně uzavřel
na Moravě jsme totiž stále zváštně podnapilí, okrádáme Pražáky a nemáme - fakt nemáme - žádné pořádné nákupáky ![]()
@Betty MacDonald píše:
Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá
No jak píše @Tarinka, my, co máme ty vylitý mozky, tak si nic taky pamatovat nemůžeme.
@bigl a to máme z těch vinohradů!! kde nám to vínčisko samo skáče do sudů…
@bigl píše:
No jak píše @Tarinka, my, co máme ty vylitý mozky, tak si nic taky pamatovat nemůžeme.
To pak ani nemůžeš trefit do nákupáku
se nedivte, že to trvá aj hodinu ![]()
@Lucy75 píše:
@matkabagristyčímž se kruh vtipně uzavřel
na Moravě jsme totiž stále zváštně podnapilí, okrádáme Pražáky a nemáme - fakt nemáme - žádné pořádné nákupáky
ja tam chlastam stejne jako v praglu s naplavou od nas ze severu. Vcera jsme si vymenili lahvinky, predpokladam, ze ty, co ve sklepich dotaceji ze dna sudu pro ostravaky.