Z Prahy na Moravu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24990
12.7.22 16:08

@Da12 :mrgreen: vím, jak to myslíš
ALE fakt to tak není všude na Moravě
já třeba Prahu obecně mám ráda tak na dva dny max. :mrgreen: ale stejně jako spousta Moraváků Pražáky nehážu do jednoho pytle.. z mluvy obecně se legrace dělá na obou stranách, obě nářečí jsou celkem dost extrémní ;)

po přestěhování na SM mi jeden Ostravák vyprávěl fór, že jede Pražačka jejich přeplněným emhadečkem a volá : Prosíííííím, pustíte mně až k voknu??
Nikdo nic.
Tak znovu : Prosíííííím, pustíte mně až k voknu??
Z davu : Tak kvokni, py-čo :mrgreen:

sranda se dělá z obou nářečí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.22 17:30

@Lucy75 my to máme doma furt, dvanáct let spolu a jsou slova, kdy ještě občas oba kulíme oči… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.7.22 18:11
@Tarinka píše:
@Lucy75 my to máme doma furt, dvanáct let spolu a jsou slova, kdy ještě občas oba kulíme oči… :lol:

Já jsem minulý týden rozhodla synovce. Když jsem mu něco říkala. Pražáček malý to je. Bylo. Co říkala? Můj otec to nic. Teta jede tady jejich nářečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42670
12.7.22 18:25
@freeport píše:
@Da12 😀sebevědomí, nafoukaní a ještě se snaží chudáky pražský okrást. Tak to jsi mě pobavila.

Taky se tady směju, ach ti sebevědomí, nafoukaní Moraváci, co okrádají chudáčky Pražáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
12.7.22 18:45
@Betty MacDonald píše:
Taky se tady směju, ach ti sebevědomí, nafoukaní Moraváci, co okrádají chudáčky Pražáky :mrgreen:
:mrgreen: jsme my to ale verbež jedna moravská, nenažraná hamižná :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.7.22 18:47
@freeport píše:
@Da12 😀sebevědomí, nafoukaní a ještě se snaží chudáky pražský okrást. Tak to jsi mě pobavila.

Jestli toto někde veřejně vykládá. Pak se nedivím, že se cítí nemilován a ohrožen 👊 💪 :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
12.7.22 19:04
@Da12 píše:
Oni jsou ti Moraváci jiní. Nemají rádi Pražáky a umějí jim to dát sakra najevo. Zatímco v Praze Moraváka nikdo neřeší, protože jich je tady plno a tady nikdo nikoho neřeší. Zvlášť ti z Jižní Moravy hodně pijí, víno, slivovici, nevím co ještě a hrozně se urazí, když to nechceš pít s nimi a jsou takoví jakoby pořád podnapilí. Když zjistí, že jsi z Prahy, tak se hned na tebe začnou vytahovat, jak to tam mají lepší, jak jsou šikovnější, na Pražáky se koukají skrz prsty a snaží se je okrást. Přece je známé to rčení o víně, že tohle je pro Pražáky. Trávila jsem tam několikery prázdniny. Jako dítě jsem byla ta z té Prahy, takže jsem proti stejně starým místním dětem údajně nic neuměla, ony byly ty nechytřejší a nejšikovnější. Jsou sebevědomí, nafoukaní, všechno vědí nejlíp a mají nejlepší. Ostatní, zvlášť Pražáci, jsou k ničemu a oni na ně musí dělat. Já bych tam nešla na vesnici ani za nic.

Víš, my jak jsme pořád podnapilí, tak to zvyšuje agresivitu vůči pitomcům a pak se k nim chováme neuctivě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42670
12.7.22 21:55
@bigl píše:
Víš, my jak jsme pořád podnapilí, tak to zvyšuje agresivitu vůči pitomcům a pak se k nim chováme neuctivě. :mrgreen:

Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.22 22:36
@Betty MacDonald píše:
Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá :oops:

Páč moc chlastáš, tak zapomínas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
12.7.22 22:39
@Lucy75 píše:
@stinga záleží jaké OC myslíš, ale mrkni na vesnice 70 km od Brna a v jejich okolí na vybavenost.. i z mé rodné vísky se do „pořádného nákupáku“ jede právě hodinu…Spíš bych ale řešila tu ztrátu funkčních super vazeb s babičkou a rodinou :( to z JM takto už nikdy nepůjde..

jj, jsme se vratili z cest. Jaka radost videt po snad 100 km penny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
12.7.22 22:57

@matkabagristy :mrgreen: čímž se kruh vtipně uzavřel :lol: na Moravě jsme totiž stále zváštně podnapilí, okrádáme Pražáky a nemáme - fakt nemáme - žádné pořádné nákupáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
12.7.22 22:57
@Betty MacDonald píše:
Jo, na to jsem málem zapomněla, že su imrvére nalitá :oops:

No jak píše @Tarinka, my, co máme ty vylitý mozky, tak si nic taky pamatovat nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
12.7.22 23:00

@bigl a to máme z těch vinohradů!! kde nám to vínčisko samo skáče do sudů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.22 23:07
@bigl píše:
No jak píše @Tarinka, my, co máme ty vylitý mozky, tak si nic taky pamatovat nemůžeme.

To pak ani nemůžeš trefit do nákupáku :lol: se nedivte, že to trvá aj hodinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
12.7.22 23:07
@Lucy75 píše:
@matkabagristy :mrgreen: čímž se kruh vtipně uzavřel :lol: na Moravě jsme totiž stále zváštně podnapilí, okrádáme Pražáky a nemáme - fakt nemáme - žádné pořádné nákupáky :mrgreen:

ja tam chlastam stejne jako v praglu s naplavou od nas ze severu. Vcera jsme si vymenili lahvinky, predpokladam, ze ty, co ve sklepich dotaceji ze dna sudu pro ostravaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí