Z učitelky asistentkou pedagoga?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
AP nemivaji cely uvazek, většinou jen 0,5 nebo 0,75. Ja mam 0,75 a neco malo pres 15t hrubeho. Ve tride jsem cca 27 vyucovacich hodin tydne (nemusim byt na VV a OV) a vsechny prestavky. Takze platove si podle meho pohorsis hodne. Ale nemusis chystat pripravy, opravovat pisemky, sesity atd.
Anonym AA-plat
- Citovat
- Upravit
Asistent je hodne nejisty. Smlouva byva ke konkretnimu diteti,pokud prijde o „papir“ nebo se odstehuje,asistent ma vypoved bez odstupneho. Ja teda mam za 0,75 19 hrubeho,ale zalezi na poradne,jakou napise tridu.
- Citovat
- Upravit
A co jít pracovat do věznice? Tam chtějí VŠ pedagogického směru, to by tě nebavilo? Tam by tě nikdo nezlobil jako smradi ve škole
Co vím, tak jsou tam i pedagogičtí pracovníci (to se snad tak doslova jmenuje) a pak vychovatelé, obojí chtěli VŠ pajdák, co jsem se zajímala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na asistenta nesla - s tvým vzděláním zbytecne dolu a navíc co pak budeš uvádět do životopisu??? Nesla bych na nižší pozici než na kterou mas vystudovano a i praxi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
půjdeš strašně dolu s penězi a teda dobrý ředitel/ka tě nevezme, protože mu bude jasné, že nevydržíš. Takže tě vezme někdo, komu je jedno, že dětem ve třídě střídaj lidi jako na orloji.
To už je fakt lepší jít na tu dobu, než seženeš práci třeba za pokladnu. NEbo cokoliv příjemnějšího mimo obor, kde nebude vadit, že odejdeš.
Vydržt to tam kde jsi do konce školního roku, nebo si vezmi nemocenskou - učitelská místa bývají k dispozici mezi dubnem a čevnem, teď je ještě brzo. A krajské odbory školství mívají databázi volných učitelských míst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vím o ucitelce, co AP dělala, ale mela to na 0,5 úvazku + k tomu 0,5 úvazku v družině (na jiné škole). Nikdo se na ni skrz prsty kvůli tomu nedíval.
Do CV by to napsala prostě tak, jak to je - z důvodu časově náročného studia dočasně přijala částečný úvazek na nižší pozici. Zvolila AP aby zůstala v kontaktu s oborem a bla bla bla (píše býv. personalistka).
Inko AA
- Citovat
- Upravit
A přestěhovat za práci se nemůžeš? Z jakého jsi regionu, že se bojíš, že místo nenajdeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem se koukala na asistenta pedagoga, ale finance jsou fakt mizerne a když jsem se byla na jedno konkrétní místo poptat, tak na mne koukali jak na blázna - taky mam vš a praxi ma vysokých pozicích. Jediná výhoda je ta pracovní doba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě bych nešla dělat místo učitelky asistentku pedagoga.
Finančně si výrazně pohoršíš a těžko se ti pak bude vracet na místo učitelky.
Napiš,jaké máš problémy ve své stávající škole a třeba ti tady něco poradíme.
Já byla kdysi na jedné škole a vydržela tam 3 měsíce a pak dala dobrovolně výpověď ve zkušební době. Pak jsem si dala pauzu pár měsíců a nastoupila do nynější školy,kde jsem spokojená ve všech směrech a neměnila bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly
Přestěhovat bych se asi mohla, ale nechci. To bych raději pracovala v úplně jiném oboru…
Bojim se proto, že už loni jsem rozeslala velký počet životopisů (v řádu několika desítek) a našlo se jen toto jediné místo. Ostatní školy mě ani nepozvaly na pohovor, všude plno. A to jsem hledala v okolí 30km. Letos znovu začínám rozesílat zivotopisy a situace je zatím úplně stejná.
@suwari
Těch problémů ve škole je celkem dost, ale to hlavní - vše se tam dělá podle toho, aby byli spokojení žáci a rodiče, a to i na úkor spravedlnosti. Např. máme určeno, kteří žáci v žádném případě nesmíme nechat propadnout. V jakémkoli konfliktu je vždycky padající učitel, od vedení není žádné zastání, naopak jsme „buzerovaní“ za každou maličkost. Jak píšu, tohle je jen málo z celku, ale pro mě asi nejpodstatnější. Nejsem jediná, kdo má v plánu odejít, 2 kolegyně podaly výpověď i v průběhu školního roku. Já tam chci vydržet do prázdnin.
- Citovat
- Upravit
Tu situaci znám. Své místo na dobré škole si držím zuby nehty. S takovým vedením bych taky chtěla odejít. Ty jsi od nás? Severní Morava, Slezsko? Já tenkrát psala má dvacet nejbližších škol v dojezdové vzdálenosti a nic. Navíc mám obor pro druhý stupeň, takže potřebuji konkrétní předměty.
Anonym práce a místo bydliště
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@truelly
Přestěhovat bych se asi mohla, ale nechci. To bych raději pracovala v úplně jiném oboru…
Bojim se proto, že už loni jsem rozeslala velký počet životopisů (v řádu několika desítek) a našlo se jen toto jediné místo. Ostatní školy mě ani nepozvaly na pohovor, všude plno. A to jsem hledala v okolí 30km. Letos znovu začínám rozesílat zivotopisy a situace je zatím úplně stejná.@suwari
Těch problémů ve škole je celkem dost, ale to hlavní - vše se tam dělá podle toho, aby byli spokojení žáci a rodiče, a to i na úkor spravedlnosti. Např. máme určeno, kteří žáci v žádném případě nesmíme nechat propadnout. V jakémkoli konfliktu je vždycky padající učitel, od vedení není žádné zastání, naopak jsme „buzerovaní“ za každou maličkost. Jak píšu, tohle je jen málo z celku, ale pro mě asi nejpodstatnější. Nejsem jediná, kdo má v plánu odejít, 2 kolegyně podaly výpověď i v průběhu školního roku. Já tam chci vydržet do prázdnin.
To znam. Ale takhle,jak popisuješ, to chodí na každé škole. Opravdu nejste zadaná výjimka. U nás se taky ustupuje rodičům,kteří jsou na 1. místě. Bohužel to tak chodí všude a pokud odejdeš jinam,moc si nepolepšíš.
Já znám několik učitelek z jiných škol a říkají mi to samé ![]()
Chce to dělat kompromisy, aby byly spokojené vždy alespoň trochu obě strany. A hlavně se nauč si věci tolik nebrat. Můžu se zeptat,jak dlouho učíš? Tipuju,že pár měsíců?
Já bych to udělala tak,že bych to do června vydržela a pak dala výpověď,aby ti šel v červenci a srpnu ještě plat. Od září můžeš jít na jinou školu. Většina škol hledá v dubnu,květnu učitele od září. Sleduj učitelské noviny. Ale hlavně nechoď dělat asistentku.
Spíš změn svůj přístup,aby ti stejná věc nesemlela i v jiné škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si, ze to nedas. Stridala jsem kolegyni asistentku, ktera pres 30r. ucila. Pak pul roku ucila i asistovala (uz behem duchodu). Je to velmi narocne. Ona byla zvykla, ze si vse organizuje sama.
AP se ridi pokyny ucitele. A tady zalezi, kterou ucitelku chytis. Znam ucitelky, ktere reknou vypln tridnici a pomahas komplet, nic neni problem a jsou ucitelky, ktere stoji za zadkem a kontroluji i pismo, kdyby nahodou to nebylo tip top.
Kolegyne po pul roce rekla, ze si necha pul uvazek ucitelky, ze to ji staci, ale asistovat nebude. Proste uz si nezvykla, ze je jiny rezim a v uvozovkach musi poslouchat prikazy.
Dalsi vec je, ze pujdes platove niz. Ja mam nad 20 tis., ze mam kombinaci uvazku, takze mam plny. Pokud chces zmenu, tak pul uvazku ucit a pul uvazku si najit druzinu.
Praci AP beru (zatim), ze je skvela prace, kdyz studujeme, protoze na fakulte tolik praxe nemame. Co jsem se naucila prakticky, tak je to, ale diky ucitelkam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno,
jsem učitelka na 2. stupni ZŠ, pracuji prvním rokem, ale jsem na škole, kde nechci pokračovat. Popis důvodů by byl na dlouho, ale věřte, že to nejsou žádné malichernosti.
Nyní jsem ve fázi rozesílání životopisů - nabízím s ve všech okolních školách, ale bojím se, že to bude marná snaha. Proto přemýšlím, že budu hledat i jinou práci.
Nevím ale, zda hledat zaměstnání úplně mimo školství, nebo zkusit asistencí pedagoga.
Na jednu stranu si myslím, že bych jako asistentka „trpěla“ tím, že bych byla každý den ve škole, ale nemohla učit, učení mě totiž moc baví. Na druhou stranu bych pořád zůstala ve škole, byla první na řadě ve shánění místa a také měla, předpokládám, více volného času. Chci si dodělat kurz angličtiny, abych rozšířila své spektrum možných předmětů, a to teď při učení a dělání příprav nestíhám.
Máte někdo podobnou zkušenost? Stojí za to zkusit asistenství? O kolik bych si pohoršila finančně?