Z vesnice do města do bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
R21
2.7.13 21:18

Z vesnice do města do bytu

Ahoj. Bydlíme u rodičů a máme tu jednu místnost, kde máme s přítelem ložnici a společně s námi má i dcerka (2roky) postýlku. Jinak vše společné. Kousek ve vesnici máme stavební pozemek a plánujeme stavět. Ale dřív jak za dva-tři roky to nebude než vyřídíme hypotéku, stavební povolení atd…Takže přemýšlíme, že se dočasně přestěhujem do nedalekého města do pronájmu. Pořád váhám, hlavně mám strach jak to zvládne malá. Trávíme totiž veškerý čas venku. Chodíme na zahradu k mojí babičče. Bydlí na druhé straně zahrady. Malá hlavně miluje zvířata. Babička má kočky, pejska, slepice, králíčky. Přemýšlím jestli pro ni město a byt bude dobrý a pak kdyby náhodou přišlo druhé miminko co budem celý den dělat. Bude mi chybět zahrada. Já nejsu městský typ mám ráda klid vesnice, takže se bydlení ve městě bojím, ale strašně ráda bych měla své vlastní bydlení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jitka1976
2.7.13 21:21

Já ti holka neporadim…já šla z města (Praha) na „vesnici“…teda…oni mi tu všichni tvrdí, že je to „město“…ale o městě mám jiné představy… :mrgreen:
Asi bych zkusila vydržet…do roka bydlíte…to vyřizování hypo není zas tak dlouhý, zvlášť když máte pozemek a tím budete spolu s barákem ručit…

• Citovat
  • Upravit
27247
2.7.13 21:23

Z rozumového hlediska bych zůstala bydlet, tam kde jste a to co by jste dávali do nájmu, šetřete na stavění. Navíc pokud jste naučení lítat pořád po venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R21
2.7.13 21:26

Přítel nastoupil čerstvě do práce a dřív jak za rok za dva o hypotéku žádat nechce takže bydlení v domku vidím nadlouho :( Hlavně by sme chtěli druhé miminko a to si můžem dovolit až budem bydlet sami, tady to nejde, a nehodlám si pořizovat druhé až za několik let

• Citovat
  • Upravit
69235
2.7.13 21:28

No tak já šla z města na…vesnice tomu říkat nejde :think: :mrgreen:…prostě do přírody :mrgreen: obě moje holky se tu narodily, dneska třeba byly venku od devíti do půl deváté večer, neumím si představit, vracet se do bytu, to je šílenost, pro mne. Zase si ale neumím představit to nesoukromí s rodiči, ale do bytu já bych nešla, navíc ty nájmy, to jsou docela pálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.7.13 21:29
@R21 píše:
Přítel nastoupil čerstvě do práce a dřív jak za rok za dva o hypotéku žádat nechce takže bydlení v domku vidím nadlouho :( Hlavně by sme chtěli druhé miminko a to si můžem dovolit až budem bydlet sami, tady to nejde, a nehodlám si pořizovat druhé až za několik let

No…tak asi není co řešit…ale za pronájem (dost velký pro 4 členou rodinu-počítám i sourozence) dáte dost peněz…počítej kolem 9-15 tisíc, podle města…a to krát 24 měsíců (2 roky)…no…byly by ty peníze na domeček…kuchyň…vybavení…cokoliv… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.13 21:32

My taky čekáme na domeček a bydlíme zatím v pronájmu…dcera si zvykla, zabavit ji je sice horší a furt chodíme jak blbci na ty samé místa, ale ji to nějak nevadí aspoň mi nepřijde. Jezdíme často na vesnici, hlavně víkendy. Upřímně, ale trpím strašně já…na zahradě ji vypustím a mám klid, tady ve městě za ni furt musím běhat a vymýšlet co by jsme zase dělali a stejně furt děláme to samé a jak je vedro tak trpím tím tuplem. Nejsem vůbec zvyklá na nějaké sousedy a nedej bože jak natrefíte na nějaké co děti nemusí. Chápu, že chcete soukromí, ale jestli ti společné bydlení nevadí tak zůstaňte na vesnici i kvůli financům ;) Pro nás u našich nebylo místo a soukromí bohužel vyhrálo…tak teď čekáme na to až domeček zdědíme a ani netušíš jak já už se těším :D Já byt prostě nenávidím a jsem ráda, že tady nemusí být celý život…

• Citovat
  • Upravit
15674
2.7.13 21:33

Ahoj. A když je to nedaleké město, nešlo by bydlet ve městě a venčit se na zahrádku k babičce?

Já jsem teda opačný typ, mně vyhovuje akční město, na jednom místě každý den bych asi dlouho nevydržela. Bydlíme v Praze (na kraji, tj v případě potřeby do centra cca půl hodiny, v okolí bydliště lesy, louky, dětské hřiště..), pocházím z menšího města (menšího než Praha, ale vesnice to zdaleka není, i když teď mi to tam tak připadá :lol: ) a už bych neměnila. Tady máme mnohem víc možností jak trávit volný čas, víc možností seznámit se s kamarády (nejen já, ale i děti) a i když není zrovna hezké počasí, je kam jít. Davy lidí teda taky zrovna nemusím, ale zase na samotě u lesa bych se sama bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
2.7.13 21:49

A nedal by se sehnat třeba pronájem na vesnici? občas vídám na realitkách, že se pronajímá jedno patro rodinného domku nebo celý domek nějaký menší a je tím pádem možnost využít i přilehlou zahradu. nebo byty v bytovkách, které u sebe mají i zahrádku. nalezení takové možnosti je samozřejmě větší oříšek, než sehnat obyčejný podnájem ve městě, ale třeba by se vám poštěstilo, pokud na přestěhování extra nespěcháte a máte čas se více porozhlédnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.7.13 21:50

@R21 no tak jasný, že by to pro tebe byl šok, když jsi vesnický člověk. Pro mě osobně je priorita vlastní bydlení, nesnesla bych se s nikým. Takže já bych se přestěhovala. Druhá věc jsou finance, ve městě jsou nájmy drahé, záleží od kud jsi? já třeba platím takový nájem městu, že by z toho jeden :poblion: prý je u nás draho jako v Praze :nevim: takže řeším domek za městem, ale s dobrým dojezdem do města(děti tu chodí do škol)

• Citovat
  • Upravit
5938
2.7.13 21:54

Ja pochazim ze vsi, kde jsem cely den litala jako mala venku. Ted bydlim z pritelem a malou v mestskem najemnim byte 2+1(takze najem dobry) v mensim meste a i to mi staci :zed: nastesti ma tchyne za mestem malou zahradu s chatickou, tak tam s malou chodime pres tyden, kdyz je hezky a 1× za 14 dni jezdime k nasim 50km na vikend. Nejak se s tim mestem porad nemuzu srovnat :roll: Plany nadeje, ze bude domek, si nedelam, tak se alespon odreaguju u nasich.
Ja ti taky radim, jestli jsi vesnicky typ, co ma rad prirodu, nechod do mesta. Ale jak to tak vypada, ty uz jsi rozhodnuta tam jit, tak nevim, proc se ptas :think: Chces znat vic nazoru, vid? :) Za me, vydrzte u vasich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R21
3.7.13 11:57

Máme najitý byt 3+1 za 5.500 měsíčně plus inkaso 2000 v menším městě 12 km od vesnice, takže finančně se to dá utáhnout. A autobusem je to sem kousek takže by jsme tu byli skoro každý den a večer jak by jel přítel z práce by nás nabral a jelo by se do bytu spát. jezdili by sme sem i na výkendy takže by malá asi tak moc nestrádala…Než postavíme domeček to bude ještě dlouho…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max